Petr Chvojka: Dokud hrál Ronaldinho s Messim v Barceloně, tak mě bavilo jejich zápasy sledovat

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední záložník TJ Město Zbiroh, Petr Chvojka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 12. kola. Jste již čtvrtým hráčem Zbirohu, kterému se to povedlo, takže předpokládám, že fanouškovská základna bude opravdu velká.
Děkuji, fanouškovská základna je veliká, ale musím hlavně poděkovat klukům z kabiny, kteří na mě mysleli i v pracovní době a dávali hlasy.
Navíc takhle před dokopnou to asi pro vás bude drahé...(smích)
Doufám, že ne, díky pokutám máme kasu poměrně plnou. (směje se)
V posledním zápase jste remizovali v Příkosicích. Jak byste utkání zhodnotil?
V Příkosicích je to vždycky těžké. My jsme trochu zaspali v prvním poločase a prohrávali jsme 0:1. V druhém poločase jsme začali konečně hrát a bojovat. V 59. minutě dal Martin Brož vyrovnávací gól. Bohužel další už jsme nepřidali. Škoda, že z toho byl jen jeden bod. Hrát celý zápas stejně jako druhou půli, tak by to byla určitě výhra. Každopádně další zápas musíme začít ve stejném nasazení jako jsme měli v Příkosicích během druhého poločasu.
Nastupujete jako středový záložník, jak si zatím pochvalujete spolupráci s ostatními hráči ze zálohy?
Střed zálohy jsme si zabrali s Huňasem a nikoho tam nepouštíme. (směje se) Hraje se nám spolu dobře. Na krajích máme šikovný, rychlý kluky. Jen mi tam chybí Kuba Rada, tímto ho zdravím a doufám, že bude brzy opět na hřišti.
Kdybyste se měl sám charakterizovat jako hráč, co patří k vašim silným stránkám?
Jak říká Bobo, dělám černou práci. Musím vybojovat balón a v první příležitosti mu ho odevzdat. (směje se)
Kdy jste začal s fotbalem a kdo vás k němu přivedl?
Myslím, že jsem začal někdy v 9 letech a přivedli mě k němu rodiče.
V jakých týmech jste působil během své kariéry?
Začal jsem v Rokycanech a tam jsem byl až do dorostu. Pak jsem přišel hrát do Kařezu. Byla tam fajn parta lidí, a kdyby fotbal v Kařeze úplně neskončil, tak tam kopu nejspíš dodnes. V roce 2017 všichni hráči přešli z Kařezu do Zbiroha.
Jak si zatím chválíte angažmá ve Zbirohu?
Ve Zbiroze je to super, hlavně dobrá parta v kabině. Na tréninku nikdy není nuda, jen bych řekl, že se málo běhají úhlopříčky. (směje se) Všem co se motají kolem zbirožského fotbalu patří velké díky a klobouk dolů před nimi.
Co nějaký oblíbený tým nebo fotbalový vzor?
Nejsem nejlepší fotbalový fanda. Nemám vyloženě oblíbený tým nebo hráče. Dokud hrál Ronaldinho s Messim v Barceloně, tak mě bavilo jejich zápasy sledovat. Jinak fandím každému českému týmu, který se dostane do Ligy mistrů nebo Evropské ligy.
Závěrem by mě zajímaly vaše koníčky či zájmy kromě fotbalu.
Když pominu fotbal, tak odmala mám rád motorky. Díky skvělé manželce a dětem, trávíme poslední roky dovolené spíš na autodromu než u moře. Jinak mě baví vlastně jakýkoliv sport, hlavně když to člověka naplňuje a zvedne mu to náladu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.