Martin Janoušek: Tím, že jsme porazili Mladotice, tak byla nálada na dokopné skvělá

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední obránce SK Slovan Plzeň 1910, Martin Janoušek (na fotce hned nad brankářem). Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k vítězství v anketě o hráče kola. Na podzim jsme měli celkem 13 kol a v 8 z nich vyhráli hráči Slovanu. Už jste se v týmu domluvili, že něco koupíte Lukáši Mareškovi?
Děkuji za gratulaci. Do sestavy kola se společně se mnou dostal ještě Dmytro „Dymo“ Dergachov. Kdyby byla volba na mě, s jistotou bych hráčem kola zvolil právě jeho! Podal jako vždy skvělý výkon! Osmkrát ze třinácti… je to skvělé a také přínosné do naší klubové kasy! Prezidentovi našeho klubu bych za to nic nekupoval. On z toho stejně jako my ostatní má určitě velikou radost. (směje se)
V posledním podzimním zápase jste přetlačili Mladotice a vyhráli 2-1. Byl to souboj prvního týmu s druhým, jak se na zápas díváte s odstupem času?
Myslím, že nejen pro nás to byl hodně očekávaný zápas. Hrálo se přece o první místo! Mladotice hlavně v prvním poločase podržel skvělým výkonem jejich brankář, kdy vychytal minimálně dva góly. Mrzelo nás, že poločas byl pouze o jednu branku. Je ale pravda, že i soupeř měl několik zajímavých šancí, kdy zase musím pochválit našeho brankáře Marka Feiferlíka! Perfektně nám zahrála také čtyřčlenná záloha, kde to po lajnách pilovali „utržený vagón“ Míra Cigler a Ondrej Litványi. O hru ve středu hřiště se dobře starali již zmíněný Dymo a šikovný mladík David Daniel. A abych nezapomněl na útočnou sílu - Patrika Matulu a Pepu Reischiga. Hráli dobře nejen dopředu, ale i dobře bránili. Výhra gólem v nastavení pro nás byla sladká tečka podzimní části.
Nastupujete jako střední obránce. S jakým útočníkem jste měl v podzimní části nejvíc práce? Kdo se bránil nejhůře?
Musím upřímně říct, že na tuto otázku vám nedovedu odpovědět. Já se na hráče ostatních týmů vůbec nekoukám. Pro mě je to vždy jen protihráč, který nesmí skórovat. Tím, že nastupuji jako stoper, tak o většinu defenzivní práce se starají hlavně spoluhráči z obrany. Timi jsou Pepa Nosek, Pavel Fiala, Imrich Pinke a Martin Makkai. V průběhu podzimu bohužel ze zdravotních důvodů přestal nastupovat ještě jeden výborný parťák ze středu obrany, a tím je Ondřej Žák.
Jak zatím hodnotíte dosavadní výkony Slovanu? Po podzimu jste první a vyhráli jste hned 10 zápasů, zároveň 49 vstřelených gólů budí respekt...
V prvním kole jsme hned prohráli v Chrástu. Pak se ale najelo na vítěznou vlnu, kdy nás dokázala porazit už jen Zruč na jejich půdě. Celkově jsem s podzimními výkony velmi spokojený. Náš trenér Milan Kohout nás vždy nabádá ke vstřelení co nejvíce branek. Takže jsme si jeho slova vzali k srdci. Důležitý gól dal také Marek Koranda v zápase proti Touškovu. Tímto ho zdravím. (směje se)
Na chvíli zpět do minulosti. V kolika letech jste začal s fotbalem a kdo vás k němu přivedl?
Fotbal jsem začal hrát myslím v pěti letech, a to právě za tehdy ještě Slovan Spoje. K fotbalu mě přivedl nebo spíš mi na něj dali táta s mámou. K tomu jsem ještě závodně plaval, takže s třemi fotbalovými tréninky a dvěma plaveckými jsem neměl moc čas dělat jiný kraviny.
Za jaké týmy jste během své kariéry nastupoval?
Nikdy jsem nebyl hráčem jiného klubu. Myslím, že kolem dvanáctého roku jsem byl asi na dvou trénincích na Petříně, ale stačilo mi to na to, abych věděl, že moje srdíčko patří Spojům a lidem v klubu.
Kdybyste se měl sám charakterizovat jako hráč, co patří k vašim silným stránkám?
Myslím si, že moje největší devíza je přehled na hřišti a organizace spoluhráčů, které mám jako stoper před sebou. Z technických vlastností asi celkem dobrý nákop, který sem tam má i nějakou myšlenku. (směje se)
Podzimní část sezóny nám skončila, nyní nás čeká poměrně dlouhá pauza, těšíte se na zimní přípravu?
Musím říct, že když jsem byl mladší, zimní přípravy a klasické běhání v Borském parku jsem neměl moc v oblibě. Teď už to mám ale trochu jinak a těším se na každý trénink. Ať je to v zimě, v létě a nebo po prohraném utkání s očekáváním větší nálože. (směje se)
Koho ze spoluhráčů byste označil jako hráče podzimu? Kdo podával dlouhodobě kvalitní a konzistentní výkony?
Já bych osobně volil právě Dmytra Dergachova! Je to neskutečný dříč, který nevypustí jediný souboj. Je skvělý na balónu, v osobních soubojích, rychlý a má i dobrou rozehrávku. Živě si vzpomínám na sólo, které předvedl proti Mýtu B, kdy vybojoval balón před naším vápnem, cestou k bráně obešel asi pět možná šest hráčů a vstřelil branku. Nádherná podívaná!
První půlku sezóny zakončila dokopná. Jak vůbec proběhla u vás v klubu?
Tím, že jsme porazili Mladotice byla nálada skvělá. Tradiční hodnocení od Pepy Krafta bylo velmi pozitivní, no pak jsme do toho trochu šlápli! Návrat před pátou ranní a skvělá neděle. (směje se)
Na závěr by mě zajímaly vaše koníčky a zájmy kromě fotbalu.
Mám rád jakýkoliv sport, kromě těch s hokejkou. Na ty jsem levej (směje se) Hrál jsem badminton, učím se tenis, zimní i vodní sporty. Mám rád i pěší turistiku s batohem. Samozřejmě rodina, přátelé a třeba taky staré motorky, ve kterých se rád vrtám a jezdíme vždy v létě na týdenní tripy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.