Karel Kučera: To, že v tréninku dostanu nějaký ten gól je samozřejmě záměr, chci, aby kluci měli nějakou radost, když jim to tam v zápase nepadá a nedaří se jim trefit branku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář TJ Město Zbiroh, Karel Kučera. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 14. kola. V této sezóně vyhrál již pátý hráč Zbirohu. Tušil jste, že budete hráč kola?
Moc děkuji. Když jsem se dozvěděl, že jsem se objevil v sestavě kola, tak jsem věděl, že se kluci hecnou a budou se snažit, abych anketu vyhrál. Jak již říkal v rozhovoru spoluhráč David Ivanič, fanouškovská základna ve Zbirohu je velká a v kabině máme super partu.
Do jarní části sezóny jste vstoupili remízou na hřišti Dýšiny. Jak utkání hodnotíte zpětně?
Utkání hodnotím docela pozitivně, věděli jsme, že nás v Dýšině nečeká lehký zápas. Ze začátku nás mrzelo neproměňování šancí a pak šel soupeř z rychlého protiútoku do vedení. Druhý poločas jsme začali velice aktivně, měli jsme několik skvělých šancí, ale soupeř dokázal také pozlobit. Nakonec se nám podařilo vstřelit branku. Samozřejmě bychom radši brali všechny tři body, ale myslím, že bod z horké půdy v Dýšině je také dobrý.
Vy sám jste k remíze přispěl několika skvělými zákroky a hlavně jste v závěru zápasu zlikvidoval penaltu. Co se vám v tu chvíli honilo hlavou?
Poté, co rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu, jsem se snažil hlavně zůstat v klidu. Když si hráč postavil balón na penaltu, přemýšlel jsem jakou stranu si vybrat, nakonec jsem si vybral stranu po své levé ruce a byl jsem úspěšný.
V ostrých zápasech podáváte dlouhodobě kvalitní výkony, ale spoluhráč Zdeněk Dubček mi prozradil, že na tréninku inkasujete hodně gólů, je to záměr?
Určitě je to záměr. Chci, ať mají kluci taky nějakou radost, když při zápase mají smůlu a nedaří se jim trefit branku. (směje se) Já jim to v tréninku dopřeju a samozřejmě se vždy šetřím na zápas.
Na chvíli zpět do minulosti. Kdy jste začal s fotbalem a kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal cca v 5 letech a přivedl mě k němu můj děda.
V jakých klubech jste působil během své kariéry?
Nejdřív jsem působil ve Zbiroze, poté jsem zhruba ve 12 letech přestoupil do Rokycan, kde jsem vydržel až do 17 let. V Rokycanech jsem měl možnost si zahrát dorosteneckou ligu. Pak jsem byl chvilku na Doubravce a hrál jsem také za Slavoj Osek. Do Zbirohu jsem se vrátil minulý rok a jsem tady hrozně spokojený.
Na problém se střílením branek jste v zimě reagovali příchodem útočníka Michala Radošovského. Jak si zatím v týmu chválíte novou posilu?
Michal je pro nás určitě skvělá posila, jen škoda, že nebyl k dispozici v Dýšině. Zatím jsem ho viděl hrát pouze v přípravných utkáních a tam si vedl velice dobře. Má skvělou techniku, dokáže balón podržet a jeho předností je rovněž tvrdá střela. Na tréninku se chytají hodně těžce. (směje se)
Máte nějaký oblíbený tým nebo fotbalový vzor?
Můj oblíbeny vzor byl vždy Iker Casillas a Gigi Buffon. V současné době se mi líbí Ederson a Alisson. Z hráčů je to určitě Leo Messi.
Závěrem bych se chtěl ještě dozvědět vaše koníčky či zájmy mimo fotbal?
Mimo fotbal se snažím trávit čas se svou přítelkyni. Baví mě jezdit na výlety, poznávat nová místa. Kino a trávení času s rodinou a kamarády.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.