ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 15.kolo Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal hráč SK Rapid Plzeň B, Matěj Fikrle. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaký je to pocit zvítězit v anketě hráč kola?
Teď jsem půl roku nehrál vůbec, takže jsem až mile překvapen, že jsem ten začátek chytil pevně za pačesy a dokázal jsem v této anketě uspět, samozřejmě bych byl radši, kdybych získával takovéto ocenění i v krajském přeboru.
Jste spokojený s výkonem vašeho týmu v zápase proti Letné?
Tak bereme z tohoto zápasu tři důležité body, takže spokojený určitě jsem, jen škoda toho závěru a našich neproměněných šancí, určitě by se ten zápas mohl dohrát s větším klidem.
Jak jste se dostal k fotbalu?
Už jako malé dítě jsem byl dost hyperaktivní a sedět jen tak doma mě nebavilo. Naši mě tahali po různých sportech, například jsem zkoušel balet, plavání, tenis, ale nejvíc mě začal bavit fotbal. Chtěl bych poděkovat rodičům za to, že se mnou všechny tyto sporty absolvovali, vážím si toho.
V minulosti jste hrál za Petřin, co vás vedlo k přestupu do Rapidu?
Hlavní důvod byl asi ten, že jsem chtěl trošku pauzu od fotbalu, i díky tomu, že studuji v Praze a dojíždět na tréninky 3x týdně mě už nebavilo a hlavně na to nebyl čas, také se to sešlo, že se na Rapid vrátil trenér Jiskra a spousta dalších hráčů, se kterými jsem v mladších letech za Rapid hrál, například Tomáš Ježek, Martin Černický... Chtěl jsem zase fotbal vnímat jako radost a bavit se tím, jako by mi bylo 12 let...
Jaké jsou vaše cíle do budoucna?
Cílů je spousta, například stát se nejlepším střelcem KP, dodělat školu, postoupit s Rapidem do divize a mnoho dalších, ale upřímně jediné, co k tomu všemu potřebuju je zdraví a hlavně, aby koleno drželo tam kde má.
Máte nějaký speciální rituál před zápasem?
Úplně na tyhle rituály nehraju, ale spíš se snažím den před zápasem kvalitně vyspat, což taky není úplně lehký, protože přítelkyně se občas moc roztahuje...
V anketě jste obdržel 75% hlasů, je to podle vás dobré číslo?
Tak určitě, rád bych tímto poděkoval celému mančaftu, v čele s Danem Kořenkem a Pájou Novým.
Máte s Rapidem šanci zaútočit na přednější pozice tabulky?
Co se týče pozice v tabulce tak pro oba dva týmy, jak pro áčko, tak i pro béčko platí stejný cíl a to udržet danou soutěž a příští rok se poprat o postup. Jsme teď hrozně oslabený, dost zraněných, což je znát.
Na jaké pozici se vám hraje nejlépe?
Nejlépe se cítím ve středu pole, ať už je to v záloze nebo na hrotu. Každopádně jsem spíš ofenzivní typ, ale vždy když je potřeba, tak se přizpůsobím instrukcím našeho trenérského tria.
Motivuje vás výhra hráče kola k předvádění ještě lepších výsledků?
Jistě že ano. Je to určitě příjemný pocit, dodalo mi to patřičné sebevědomí na nadcházející zápasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.