Michal Stýbal: V penaltách jsem už celkem zkušený hráč, nepřipouštím si tlak.

Frýdlant B nastoupil do jarní části sezóny naprosto fámózně. V prvním domácím zápase dokázal zvítězit 5:1 nad Doubím B. Velikou zásluhou na tomto vítězství měl Michal Stýbal, třígólový střelec frýdlantského mančaftu. Stýbal se stal hráčem uplynulého kola Okresního přeboru dospělých v Liberci. Tento rozhovor by vám měl frýdlantského střelce více přiblížit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Doubí B jsi podruhé v sezoně zaznamenal hattrick. Můžeme tedy říct, že jde o tvého oblíbeného soupeře. Čím si tvoji gólovost proti tomuto celku vysvětluješ?
Myslím si, že je náhoda, že zrovna proti Doubí se mi podařilo dát dva hattricky. Jdu zápas od zápasu a snažím se nemyslet na to, kdo je zrovna naším soupeřem. Vždy se snažím hrát naplno, ať hrajeme proti komukoliv.
V zápase jsi proměnil penaltu. Co se ti před pokutovým kopem honilo hlavou?
V penaltách jsem už celkem zkušený hráč, nepřipouštím si tlak. Jsem vždy předem rozhodnutý kam penaltu kopnu a jak se říká: penalta se nedá chytit, pouze špatně kopnout.
Očekával jsi za svůj výkon nominaci a následné vítězství v sestavě kola?
Netušil jsem, že někdo sestavu kola vytváří, takže jsem to opravdu nečekal.
Jaké byly cíle Frýdlantu B před začátkem fotbalového jara?
Cíle Frýdlantu jsou poměrně jasné už při pohledu na tabulku. Vyškrábat se ze dna tabulky, protože určitě má tým na víc, než na aktuálních dvanáct bodů. U nás je problémem marodka nebo pracovní vytížení hráčů. Když se sejdeme v plné síle, tak hrajeme poměrně kvalitní fotbal.
Frýdlant má k dispozici tři týmy. Využíváte nějak této výhody a spolupracují mezi sebou "A" tým s "B" a "C" týmem?
Zrovna proti Doubí zasáhli do hry dva hráči "A" týmu. Jednomu dopoledním zápasem "áčka" proti Studenci skončil trest za červené karty a druhý nedostal moc minut na hřišti, tak šel vypomoci "béčku". Na domácích zápasech je toto velká výhoda, jelikož "áčko" hraje stejný den domácí zápasy jako "béčko", takže si tímto můžeme hodně pomoci. Za Frýdlant C hrají už starší fotbalisté a spíše je doplňujeme my z "béčka".
Kdo tě v kolika letech přivedl k fotbalu?
K fotbalu mě přivedl můj otec v nějakých čtyřech nebo pěti letech. Začínal jsem zde ve Frýdlantu v mladší přípravce.
Kdo byl nebo je tvým fotbalovým vzorem?
Fotbalový vzor úplně nemám. Vždy jsem měl rád Cristiana Ronalda a Shaqiriho. Z českých hráčů pak Tomáše Rosického.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Volného času nemám zas tolik. Ve Frýdlantu se věnuji trénování mladšího dorostu, se kterým hrajeme krajský přebor U17. Také musím samozřejmě chodit do zaměstnání. Když mám ale zrovna volný den, tak se věnuji svému psovi a občas si pustím Playstation, na kterém hraji hry s kamarády.
Koho bys označil za lídra frýdlantské kabiny?
Tak lídrem "béčkařské" kabiny je určitě kapitán týmu Šena. Je to zkušený borec, který je ve Frýdlantu snad celou jeho fotbalovou kariéru. Kapitánem je vlastně od doby, co hraji za dospělé. Byl kapitánem i v "áčku" Frýdlantu.
Kdo naopak svými vtipy tmelí kabinu?
Řekl bych asi, že brankář Němec. Oni totiž gólmani jsou vždycky trošku jiní, než ostatní a baví tím celou kabinu.
Jakému týmu patří tvé fanouškovské srdce?
Oblíbený tým vyloženě nemám. V Anglii přeju v současné době Arsenalu, ve Španělsku Realu Madrid, v Německu jsem vždy měl radši Dortmund než Bayern. Ale ze všeho nejradši mám, když je ten fotbal kvalitní.
Co považuješ za svůj největší fotbalový zážitek?
Největší fotbalový zážitek je těžké vybrat. V mládežnickém věku asi Olympiáda dětí a mládeže, kde jsem jako kapitán reprezentoval Liberecký kraj. V dospělém fotbale asi s Frýdlantem výhra I.A Třídy a postup do Krajského přeboru. V současnosti asi první zápas v roli trenéra, kdy jsme s dorostem hned vyhráli na hřišti Nového Boru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.