SESTAVA PODZIMU - Zlínský | 1.B třída sk. A, 2015-2016

Datum kola: 25.11.2015

0

Je to tady. Tohle je jedenáct nejlepších fotbalistů této soutěže. Hlasovat pro své favority můžete až do konce ledna. Poté bude vybráno deset vítězů z celé republiky s největším počtem hlasů, kteří se dostanou do slosování o zajímavé ceny. 

Podzimní část 1.B třídy je minulostí. Výsledky některých týmů a hráčů překvapily, jak pozitivně, tak i negativně, některá mužstva se trápila a naopak některá mile zaskočila nejednoho diváka. Mezi nejlepší týmy podzimu patřily bezpochyby Kateřinice, které svými góly táhl Jiří Drda a Hovězí, které dobrou hrou přehrávalo nejednoho soupeře. Skvělý konec podzimní části předvedl Prlov, který po ospalém úvodu zvítězil sedmkrát z posledních osmi zápasů, čímž se vyhoupl do prostředních míst tabulky. Do sezony výborně vstoupila také Francova Lhota, která však ke konci párkrát zaváhala a spadla na průběžnou 5. příčku. Zraněními zdecimovaná Valašská Polanka bohužel nenavázala na výborný konec loňské sezony a zatím okupuje 6. místo. Výborný finiš si kromě Prlova připsala také Zašová, která po angažování nového trenéra Dohňanského zapnula na vyšší obrátky a díky šesti výhrám v řadě se vyšplhala na 9. příčku. Velkým zklamáním jsou oba nováčci z vyšších soutěží, ani Vizovice, ani Hrachovec nepředvádějí stabilní výkony a po zásluze se nacházejí až na spodních patrech tabulky. Poslední je zatím Jablůnka, která nezažívá vůbec vydařenou sezonu.

 

Do nejlepší jedenáctky podzimu 1.B třídy zařadil fotbalový portál www.fotbalunas.cz tyto hráče:

JAKUB KOLÍNEK (Valašská Polanka) – MIROSLAV SOCHORA (Prlov), RICHARD ŠIMČÍK (Hovězí), JIŘÍ KUZNÍK (KATEŘINICE) – PATRIK KUBÁŇ (Prostřední Bečva), JIŘÍ DRDA (Kateřinice), RADEK CHMELA (Francova Lhota) – ONDŘEJ ŠRÁMEK (Hovězí) - ROBERT KŘENEK (Hutisko-Solanec), JAROSLAV HAJDA (Prlov), ONDŘEJ LUKÁČ (Lhota u Vsetína)

 

Brankář

Vybrat nejlepšího brankáře podzimní části byl zřejmě nejtěžší oříšek. V soutěži se nachází mnoho gólmanů, kteří skvělými výkony drželi své spoluhráče nad vodou. Nejméně branek obdržel brankář Hovězí Jiří Rovenský, svými výkony pomohl k první příčce také kateřinický Ondřej Ruman. Výborné výkony také předváděl lidečský Roman Hyžák, který ovšem odchytal pouze malou část zápasů, nebo ratibořský mladík Patrik Galeta, ten však i přes dobré výkony obdržel příliš mnoho branek. Volba tak nakonec padla na strážce svatyně Valašské Polanky JAKUBA KOLÍNKA, který jako jediný předváděl celý podzim stabilní výkony, kterými pomáhal Valašské Polance při špatném období. „I když byl Jakub v sezoně zraněný a nemohl nastoupit do všech utkání, byla jeho přítomnost a cenné zkušenosti vždy znát. Především v pokutových kopech dokázal Kolínek prodat své cenné zkušenosti a přispíval k pravidelnému bodování Polančanů“, prozradil o jedničce Valašské Polanky vedoucí mužstva Jan Tajzler.

 

Obrana

Po špatném začátku zaviněném také zraněním opor se Prlovu postupem času podařilo zapnout na vyšší obrátky. Partyzán vyhrál několik zápasů v řadě a hlavně se mohl spolehnout na pozornou defenzivu, kterou táhl zejména obránce MIROSLAV SOCHORA. Góly nedává, přesto má na hru svého celku obrovský vliv. Hrající jednatel klubu Petr Sláčík pěje na svého spoluhráče pouze slova chvály: „Miroslav se nikdy neobjevil jako hráč kola ve vaší anketě, ale pouze z důvodu, že hraje na postu, který není tak atraktivní a nepadají z něj branky. Jinak se podle mně jedná o nejlepšího stopera v soutěži. Viděl jsem obránce všech týmů, a proto si dovoluji toto tvrdit. Je výborný hlavičkář a má jistou nohu. Stopera u nás hraje tak trochu z nouze, protože je jinak velmi technický a má výbornou střelu. Na tomto postu je pro nás ale nejplatnější. Dlouhodobě o něj neutuchá zájem z vyšších soutěží (Velké Karlovice a další týmy), ale Mira je srdcař a prlovský patriot, a proto ty nabídky neustále odmítá a hraje u nás. A hraje dlouhodobě výborně. Často na něj slýchám chválu i od trenérů našich soupeřů.“

 

Dalším obráncem, který tuto sezonu zapůsobil je bek Hovězí RICHARD ŠIMČÍK. Zadák Hovězí umí výrazně podpořit útok, o čemž svědčí i jeho šest vstřelených branek v tomto ročníku. Když je třeba, zaskočí i na pozici záložníka. Pro Hovězí je velice důležitým hráčem. „Ríša je typický příklad moderního krajního obránce, velmi rád podporuje útok, a dokázal se i několikrát gólově prosadit, což je na obránce velmi slušná vizitka“, hodnotí Šimčíka spoluhráč Adam Kašpar.

 

Obranu uzavírá kapitán Kateřinic JIŘÍ KUZNÍK. Zkušený zadák společně Ondřejem Kuzníkem a Štěpánem Doleželem tvoří pevnou obrannou hráz, která v tomto ročníku obdržela zatím pouze 17 branek. Kuzník se pyšní výbornou exekucí přímých kopů, ze kterých se umí často trefit. V tomto probíhajícím ročníku má na svém kontě 4 branky, což je na obránce velice slušný počin.

 

Záloha

Nejlepší střelec podzimní části 1.B třídy. To je JIŘÍ DRDA. Hráč, který často převyšuje své protivníky 1.B třídy, měl zejména ze začátku sezony výbornou střeleckou formu, střílel jednu branku za druhou, a proto se samozřejmě dostal do sestavy podzimu. Jeho dosavadní statistika je 13 tref do černého! Drda měl výbornou formu po celou dobu podzimní části a ukázal, že patří mezi nejlepší hráče Kačic“, tvrdí Drdův spoluhráč Lubomír Dančák.

 

Prostřední Bečvě se v průběhu sezony nedaří příliš herně, výsledkově je to však jiná pohádka. I přes údajné neshody v kabině je Bečva třetí a svými góly ji táhne také mladý univerzál PATRIK KUBÁŇ, kterého do sestavy podzimu také doporučil sekretář klubu Lubomír Kysučan.

 

Francově Lhotě vyšel zejména začátek soutěžního ročníku. Dařilo se především mladému záložníkovi RADKU CHMELOVI, který svými výbornými výkony a kanadskými body táhl své mužstvo. „Radek je náš nejlepší a nejrychlejší hráč, možná i proto, že je zároveň hasičem“, prozradil pro náš web vedoucí mužstva Martin Trchalík.

 

Hovězí se od úvodu ročníku pohybuje na předních místech a zejména s Kateřinicemi bojuje o první místo. Hovězí má nejlepší útočnou bilanci, nastřílelo totiž úctyhodných 42 branek! Velký podíl na vstřelených gólech má útočník ONDŘEJ ŠRÁMEK, který nejenže trefy připravuje, ale také je sám střílí. „Ondra Šrámek je na podzim náš nejlepší střelec. I jeho herní projev je pro náš tým velice platný“, sdělil o svém spoluhráči brankář Adam Kašpar. Zatím má na svém kontě 9 zásahů, v naší ideální jedenáctce tedy nemůže chybět.

 

Útok

Nejproduktivnější útočník tohoto ročníku je zatím útočník Lhoty u Vsetína ONDŘEJ LUKÁČ. Kmenový hráč divizního Vsetína zatím vstřelil 12 branek a i svými poctivými a kvalitními výkony táhne společně s Doleželem, Zgarbou a Juřicou Lhotu za vyšším umístěním. „Ondřej Lukáč hraje výborně, dává hodně branek a i jeho výkony jsou perfektní“, takto se na adresu tohoto kanonýra vyjádřil předseda klubu Petr Orság.

 

Dalším útočníkem do party je prlovský JAROSLAV HAJDA. Forvard Partyzánu zařizuje většinu branek svého týmu, obzvláště se mu dařilo v druhé polovině podzimní části. Svými góly a asistencemi pomohl Prlovu k vzestupu na 8. místo tabulky. Takto zhodnotil Hajdu prlovský jednatel Petr Sláčík: „Jarda je fotbalová hračička. Strašně rád se mazlí s míčem, a že to s ním umí, by mohli vyprávět soupeřovi obránci. Má skvělou kličku a obrovsky rychlé první tři kroky. Na tréninku přesně tušíte, co udělá a dáváte si na to pozor. A on vám tu kličku stejně udělá... Jinak je to pro nás do ofenzivy strašně důležitý hráč. Není nejlepším střelcem v soutěži, ale vytváří nám obrovské množství šancí. Z jeho průniků po stranách a následných centrů před branku nebo přihrávek pod sebe těží naši další útoční hráči. A takovýchto situací v zápase vytvoří vždy několik. Rád ale, jako každý útočník, dává góly a v probíhajícím ročníku je naším nejlepším střelcem.“

 

Do sestavy podzimu musíme zařadit taky zkušeného hroťáka Hutiska ROBERTA KŘENKA. Ten díky svým divizním zkušenostem začínal tuto sezonu na pozici stopera, odkud se nakonec posunul na svůj oblíbený post hrotového útočníka, kde se mu podařilo vsítit 7 branek. „Hrával divizi, je hodně gólový a kvalitní, může hrát téměř kdekoli“ – to je názor vedoucího mužstva Jaroslava Šindlera na hutištského kanonýra. 

 

Je to opravdu jedenáct nejlepších fotbalistů této soutěže? Chybí podle vás někdo, kdo si v sestavě podzimu zasloužil být? Dejte do komentářů jeho jméno a důvod, proč zrovna on chybí. V sestavě podzimu můžete hlasovat pro své favority až do konce ledna. Poté bude vybráno deset vítězů z celé republiky s největším počtem hlasů, kteří se dostanou do slosování o zajímavé ceny. Ceny již brzy zveřejníme. Máte se na co těšit. Pokud se do TOP10 nedostane žádný z brankářů, pak se ten, který bude mít nejvíce hlasů ze všech, dostává do slosování a výběr se rozšíří na top11.

 

Jsi hráč v této sestavě a máš zajímavé foto ze zápasu nebo jiné, o které by ses rád podělil? Pošli ho v dostatečné kvalitě na info@fotbalunas.cz a uveď tvé jméno a soutěž.  

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 27.11.2015 12:00 do 31.01.2016 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.