„Traverzáři“ vydolovali v derby první krajské body


Branky


0

Hned úvodní kolo nejnižší krajské soutěže – 1. B třída – přineslo okresní derby, ve kterém nováček ze Hředel hostil třetí nejlepší tým loňského ročníku – "béčko" Tatranu Rakovník. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Prvních patnáct minut bylo ve znamení drtivého tlaku hostů, kteří přikovali domácí hráče před jejich pokutové území, ale tam také veškeré akce končily.

 

Po čtvrthodině poprvé udeřili domácí. Vávra utekl hostující obraně, ale Tůma bravurním zákrokem jeho sólo zlikvidoval. Tímto momentem jako by domácí setřásli zbytečný respekt a za dalších pět minut to byl opět Tůma, který prokázal své kvality, když robinsonádou vyškrábl Vávrovu technickou střelu z vápna pod břevno.

 

I v dalších minutách měl Tatran více ze hry, ale vytvořil si pouze jedinou šanci. Po rohovém kopu Weise hlavičkoval u přední tyče Kapoun, ale míč letící přes celou branku jen těsně minul zadní tyč a skončil v zámezí. 

Vstup do druhé části měli hosté povedený. Mutinský napadáním sebral již po třiceti vteřinách míš Hamouzovi. Přesným centrem našel Kapouna, jehož hlavička ze tří metrů skončila, k překvapení všech, těsně vedle branky.

 

V dalších minutách se domácí začali více a více osmělovat. Měli několik nebezpečných závarů před brankou, ale k zakončení se nakonec, díky pozorné obraně hostů dirigované výborným L. Šikou, nedostali.

 

V 73. se do vápna protáhl Bethel, ale Tůma svého bývalého spoluhráče bravurním zákrokem vychytal. V závěru se dostal do zakončení, po hlavičkovém prodloužení Kapouna, M. Kučera, ale místo střely ze šesti metrů ještě nahrával Doušovi, který byl v ofsajdu.

 

Celý zápas s velkým přehledem zvládnul rozhodčí Leoš Hanák.

 

O vítězi tak musely rozhodnout penalty. První jedenáct střelců bylo neomylných. V hředelském dresu se postupně prosadili: J. Sláma, M. Vodrážka, Hamouz, Bechner, Vávra a Bethel. V dresu Tatranu nezaváhali: Hájek, Konopásek, Mutinský, M. Kučera a L. Šika. Jako dvanáctý si postavil míč mladík Ivanov. Neunesl tíhu okamžiku a Malinovský jeho penaltu chytil a zajistil svým barvám historicky první dva krajské body – 6:5. 

 



Ohlasy k zápasu


FK Hředle
Josef Petráš: „V prvních dvaceti minutách jsme měli z Tatranu velký respekt, což se projevilo na našem výkonu. Poté ale kluci bojovností a nasazením vydřeli historicky první dva krajské body, které vzhledem k naší marodce a absenci několika hráčů bereme všema deseti. Kluci zaslouží pochvalu a poděkování.“

TJ Tatran Rakovník B
Zdeněk Weis: „V prvních dvaceti minutách jsme měli drtivý tlak, ale co je to platné, když nevystřelíme na branku. Bohužel nám chyběl pohyb a soupeře jsme vůbec nerozběhali. Velkou smůlu měl Tomáš Kapoun na začátku druhé části, kdy ze tří metrů nedostal míč do branky. Nedařili se nám ani centry z křídelních prostor. Máme pouze bod za výsledek 0:0 a musíme se vrátit zpátky na zem. Bez chuti a bez pohybu to zkrátka nepůjde.“



Počet diváků: 120. Rozhodčí: Hanák Leoš - FILIP Petr, MELNAR Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.