3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.09.2016 15:30

8.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | IV. třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sněžné dokázalo doma porazit Rovečné


Branky


0

Domácí dokázali potvrdit nárůst svojí formy z minulých utkání. Zatímco fotbalisté hostujícího Rovečného se po loňském sestupu i nadále trápí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Luboš Tauber poslal domácí do vedení

Na programu dalšího kola IV. třídy skupiny A byl souboj mužstev, která v minulém roce okusila hořkost sestupu z vyšší soutěže. Týmy měly podobný vstup do sezóny, kdy po úvodním výprasku dokázali vyhrát, ovšem další kola už Sněžné uteklo do horních pater tabulky, kdežto hosté se drželi dalšího sestupivšího – Štěpánova.

 

Úvodní vlažné minuty postupně střídaly ty, v nichž docházelo k ohrožení branky. Především se tak dělo před hostující svatyní, kde se aktivní fotbalisté v bílých dresech pokoušeli strhnout vedení na svoji stranu. Prvním neúspěšným střelcem se stal Štourač, který namířil balón v dobré pozici hlavou mimo. Následně po přesném „rohlíku“ z půlky hřiště nepřesně zakončoval Forchtsam. Co se nepovedlo dvěma středopolařům, to dokázal v osmé minutě jejich útočný kolega.

 

Po vybojovaném míči na pravé straně ofenzivní části hry domácích se k míči dostal na hranici ofsajdu Tauber, udělal dva kroky kupředu a precizně umístěným projektilem k tyči nedal Petrovi sebemenší šanci na zákrok. Gól jakoby domácí ještě více nabudil k dalším výpadům. K těm jim dopomáhala i defenzivní linie, skvěle odebírající míče a rozdávající je vpřed.

 

Soupeřova útočná hra byla na dost špatné úrovni. Hráči si vyměnili pár nahrávek vzadu buď přes kapitána Šenkýře, případně vypomohl i gólman Martin Petr, ale poté přišel povětšinou nákop dopředu, bezproblémově sebraný zadní řadou sněženských. V případě, že krátké přihrávky šly přes střed hřiště, končily na křídelních prostorách v zámezí. Minimální množství případů se tak dostalo až do finální fáze, jinak se jednalo o střely ze střední/delší vzdálenosti bez možnosti úspěchu. Pouze jednou se jim podařilo vylekat brankáře Halvu, když střela Petra Večeři byla tečována do jeho protipohybu, avšak včasným skokem vyrazil míč mimo oblast tří tyčí.

 

První polovina proběhla tak nějak celkově v duchu, aby se co nejdříve dohrála. Postupně otupovala hra i na aktivnější straně, docházelo k řadě nepřesností a diváky z dřevěných laviček mohla zvednout maximálně střela Taubera těsně nad břevno, anebo zajímavá šance Dufka, jehož pokus hlavou z malého vápna polapil připravený gólman.

 

Ani příliš vzrušení ohledně zákeřnějších faulů či podobných nekalostí se nekonalo, takže se plynule přešlo do dalšího dějství.

Domácí přidali další dvě branky

Zde se přidalo na tempu, začalo být k vidění více možností ke skórování. Hlavně Sněžné se tlačilo do koncovky, jednogólový rozdíl jim očividně nestačil. Ale uklidňující zářez ne a ne přijít, přestože šancí bylo nespočet.

 

Fotbalové ochozy mohly trochu oživnout, když jeden z výkopů Jaroslava Halvy skončil na půli hřišti přesně na noze Bezectného. Ten bez rozpaků z prvního dotyku poslal kulatý nesmysl zpět na bránu, což překvapilo všechny zúčastněné. Naštěstí pro domácí neletěl přímo do sítě, ale k rukám couvajícího muže s číslem 1 na zádech. Zanedlouho přišlo navýšení skóre.

 

K autovému vhazování se na půli hřiště odhodlal Forchtsam, našel křížným hodem Taubera, jenž tváří v tvář protivníkovi s rukavicemi udělal kličku. Po vsítění do odkryté klece se mohl radovat již z druhého úspěchu v duelu. Povzbuzen vidinou hattricku dál brázdil neohroženě lajnu a připravoval šance i svým spoluhráčům. Docházelo k přečíslení třem proti dvěma, případně čtyř proti třem, ale finální nahrávky jednak vzduchem, jednak po zemi se nesetkaly s pochopením.

 

Do análů zápasu se mohl gólově zapsat i sváteční střelec Štourač, jenže pokus z pětadvaceti metrů byl až příliš razantní. Na druhé straně se k ojedinělému nástřelu odhodlal Jančík, ale ani z jeho kopaček nepřišla radost do vlastních řad. Deset minut před koncem, na příležitosti výživnější půle, se měnilo skóre naposledy.

 

Škapa zakombinoval u levé postranní čáry s Pondělíčkem, přesným bochánkem dovnitř pokutového území vybídl kapitána Kamila Štegnera – ten jeho rekomandem nepohrdl a vstřelil tak třetí branku ve třetím soutěžním zápase v řadě. Domácí si mohli dovolit dvě střídání, na rozdíl od soupeřů, jichž bylo akorát jedenáct. A právě střídající Hejtmánek měl jednu z posledních obrovských šancí, když k němu propadl volný balón, avšak do nějnedokázal kopnout takovým způsobem, aby jej dopravil do sítě.

 

Útok na hattrick čísla 9 v bělosněžném dresu nakonec také nedopadl, úplně poslední příležitost před M. Petrem totiž nevyřešil optimálně a nechal se obehrát vracejícím se obráncem. To bylo ze střetnutí vše, rozhodčí Radek Dítě naposled foukl do píšťalky. Domácí si tím pádem postrážili příčky v horních patrech tabulky, navíc navázali na dobré výsledky z předchozích klání. Rovečné nadále zůstává se třemi body předposlední.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Sněžné
Ondřej Forchtsam: Konečně poklidná domácí výhra. Na začátku zápasu jsme se dostali do vedení, což pro nás byla trochu nezvyklá situace, ale o tom víc příjemná. Po gólu však následovaly další minuty, které bych označil jako zvláštní, jakoby se nic nedělo. V druhé půli jsme zapnuli a připravovali si o dost více šancí, které vedli k pojišťujícím gólům. Navíc i předváděná hra se zlepšila, takže suma sumárum jsme s výsledkem (a čistým kontem) nadmíru spokojeni.




Sestavy


TJ Sokol Sněžné
J. Halva [-] - J. Dvořák [-] (79. J. Šimon [-] ) , O. Forchtsam [-] (81. V. Hejtmánek [-] ) , L. Tauber [-] , J. Dufek [-] , K. Štegner [-] , L. Pondělíček [-] , P. Tlustoš [-] , M. Škapa [-] , L. Štourač [-] , M. Střešňák [-]

TJ Sokol Rovečné
M. Petr [-] - J. Fousek [-] , P. Večeřa [-] , M. Ondráček [-] , P. Žila [-] , M. Bezectný [-] , K. Jančík [-] , T. Prudký [-] , M. Bartoň [-] , J. Šenkýř [-] , R. Doskočil [-]

Hráči zápasu: J. Halva , L. Tauber , L. Štourač .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: DÍTĚ Radek - ŽÁK Petr (N), VAŠEK Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.