Zápas dvou rozdílných poločasů


Branky


0

Klášter se připravoval na svůj teprve druhý domácí zápas v sezóně. A na silný Merklín si jistě věřil. Hosté minulé kolo spadli ze své vítězné vlny a tak se určitě chtěli vrátit. Pohledný zápas na výborně připraveném hřišti nabídl divákům dva různé poločasy. V prvním dominovali domácí, bohužel dali pouze dvě branky. Ve druhém poločasu byla hra nějakou chvíli vyrovnaná. Merklín pak ale udeřil třikrát během šesti minut a domácí se rozsypali jako domeček z karet. Vyhrálo tak štastnější mužstvo, nikoliv lepší. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dominance domácích

Do zápasu vstoupili aktivnější domácí borci. Už ve 4. minutě poslal Dolák výborný balon Tomáši Karelovi a ten si v zakončení poradil. 1:0. Chvíli na to našel Tomáš Loukota Martina Doláka. Ten vypálil ale Špirk si s jeho pokusem poradil. V 10. minutě poslal Loukota do šance Karolu, obránce obětavým zákrokem ale střelu zablokoval. V 13. minutě se Marek Ptáček postavil k rohovému kopu a balon poslal přesně k Petru Velíškovi, pro kterého bylo zakončení už jen drobnost. Klášter tak brzo vedl o dvě branky a naprosto kontroloval zápas. V další šanci se po centru Loukoty ocitl znovu Karela. Hlavou ale nezamířil přesně. Následovala první šance hostů. Na Bártu v bráně si ale nepřišli a tak na jejich kontě svítila stále nula. Následovaly další šance domácích. Špirk ale dělal co mohl aby udržel naděje týmu. V 45. minutě se z rohového kopu pokusil míč zakroutit přímo do brány Ptáček. Jeho pokus ale zastavila tyč. Poločas tak skončil 2:0.

Šestiminutový obrat

Druhá půle už působila vyrovnaněji. Přesto to byli opět domácí kdo mohl skórovat. Na krásnou ránu Doláka, která mířila do šibenice, si počkal Špirk a bravurním zákrokem zkazil radost Klášteru. Následovalo střídání klíčového hráče domácích, kvůli zdravotním problémům. To se ukázalo jako zlomový bod utkání. Merklín získal převahu ve středu hřiště a začal Klášter přehrávat. V 61. minutě využil zaváhání golmana Pavel Štádler a snížil. Za čtyři minuty se né úplně dobře dohodli stopeři a chybovali. Balon jim sebral Michal Fořt a vyrovnal stav utkání. Od hostů to ale stále nebylo vše. V 67. minutě stál na konci rychlého brejku Jakub Hrádek a dokonal obrat. Domácí se snažili ze zápasu ještě zachránit nějaký bod. Když ale v 71. minutě zazdil Míčko obrovskou šanci a čtyři minuty na to hosté znovu z brejku uděřili zásluhou Michala Fořta bylo jasné, že domácí prohospodařili všechny body. Zápas se pak už spíš dohrával. Merklín si pohlídal vedení a odváží si tři body. A to i přes to, že domácí byli zřejmě lepší. 



Ohlasy k zápasu


TJ Klášter
Jaroslav Brož (trenér TJ Klášter): "První poločas nám vyšel. Ve druhé půli jsme dostali gól po naší chybě a rozsypali jsme se jako balíček karet."

TJ Sokol Merklín
Jan Bláha (předseda TJ Merklín): "Zápas dvou rozdílných poločasů. Musím říct, že na krásně připraveném hřišti se odehrálo krásné utkání. Pochválil bych i sudího a jeho asistenty. První poločas byl jasně v režii domácích výsledek 2:0 neodpovídá dění na hřišti. Poločas mohl skončit 7:1. Ale takový je fotbal, Ve druhé půlce jim odešel asi nejlepší hráč a nám se podařilo přehrát Klášter ve středu hřiště. Podařilo se nám využít zaváhání domácích hráčů a během šesti minut otočit zápas. Domácí pak nehráli úplně špatně ale už nedokázali srovnat. Jednu velikou šanci za stavu 3:2 jsme odvrátili z čáry a to soupeře zlomilo. Fotbal prostě nemá logiku, Domácí jasně lepší první půli, druhou trochu polevili a my toho využili. Dnes vyhrál šťastnější tým."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Mudra Zdeněk - BALOUN Josef (N), KREJČÍK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.