1:2p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2016 17:00

5.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavia zdolala Libčany po penaltách


Branky


0

Ve vyrovnaném utkání se jako první do vedení dostali hosté, kteří však ve druhém poločase o svůj jednogólový náskok přišli. Libčany dokonce sahaly po vítězství, když v nastavení druhého poločasu kopali penaltu, v tento moment se ale zaskvěl brankář Jan Moník, který penaltu chytil, a poslal tak zápas do rozstřelu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavia se dostává do vedení

V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání. Fotbalisté Libčan nepříjemně napadali hráče Slavie a dostávali se díky tomu k balonu. Domácí se v prvním poločase dostali k několika nebezpečným střeleckým pokusům. Zhruba po pětadvaceti minutách hry se domácí dostali na hranici vápna k odraženému balonu a následnou střelou bez přípravy ohrozili hostujícího gólmana Jana Moníka. Slavia se snažila o průnikové přihrávky směřující za domácí obranu, defenziva Libčan však většinou dokázala zachytit přihrávky hostů, a zastavit tak jejich akce. Není proto divu, že se Slavia prosadila díky standardní situaci. Ve třicáté osmé minutě rozehrávali slávisté přímý kop, ke kterému se postavil Michal Brázda. I přes velkou vzdálenost se Michal Brázda rozhodl o přímou střelu. Jeho prudká dělovka si našla cestu skrze chumel hráčů v pokutovém území Libčan a zastavila ji až síť za zády brankáře Jiřího Maška. Hosté se k dalšímu přímému kopu dostali o pár minut později a znovu z toho byla nebezpečná střela, se kterou si ale tentokrát gólman Jiří Mašek poradil. Poločas tak skončil vedením Slavie 1:0. 

Libčany sahaly po výhře

Ve druhém poločase se Libčany snažily o vyrovnání, což otevíralo útočné možnosti i hostům. V padesáté první minutě se hráč Slavie dostal po pravé straně za obranu domácích a následnou střelou orazítkoval tyč Maškovy branky. O dalších šest minut později hosté unikali ve dvou hráčích proti jedinému bránícímu hráči Libčan. Byl to právě libčanský Michal Černý, který musel za cenu žluté karty zastavit rozvíjející se přečíslení hostů. Libčany hrozily především díky centrovaným balonům po standardních situacích. Domácí se takto dostali k několika nebezpečným centrům, které způsobily závar ve vápně Slavie. Libčanům se nakonec podařilo vyrovnat v šedesáté deváté minutě. Dvojice hráčů domácích se dostala za obranu hostů a po dobré souhře byla před neomylně zakončujícím Lukášem Hubičkou odkrytá branka. Vyrovnávací branka povzbudila domácí fotbalisty, kteří v sedmdesáté šesté minutě trefili po hlavičce tyč slavistické branky. Největší šanci na vítězství měly Libčany v úplném závěru základní hrací doby. V nastaveném čase totiž domácí kopali pokutový kop. K penaltě se postavil domácí Petr Jiřík, který namířil svoji penaltu k pravé tyči. Veledůležitým zákrokem se však předvedl gólman Jan Moník, který byl u své pravé tyče právě včas, aby Jiříkovu přízemní střelu vyrazil. O vítězi tak měl rozhodnout penaltový rozstřel. 

 

Rozstřel vyšel lépe fotbalistům Slavie, kteří byli stoprocentní a proměnili všech pět penalt. Naopak domácí jednou přestřelili, a prohráli tak v rozstřelu 3:5. 



Ohlasy k zápasu



FC Slavia Hradec Králové
Josef Pleskot - trenér FC Slavia HK: Do utkání jsme nastupovali s taktikou hrát ze zabezpečené obrany s využíváním rychlých brejků. V prvním poločase jsme dobře organizovanou hrou soupeře do šance téměř nepustili a po Brázdově trestném kopu šli do vedení. Ve druhém poločase se nám nevyplatila pasivita mezi 55. a 75. minutou, kterou domácí tým využil ke srovnání skóre. Po penaltách si odvážíme dva body, se kterými jsme spokojeni. Za soustředěný a obětavý výkon jsou zasloužené. Naši hráči odvedli dobrý výkon.



Sestavy


SK Libčany
J. Mašek [-] - D. Hůlka [-] , R. Kollár [-] , T. Kabeláč [-] , M. Friedl [-] (62. A. Polyakov [-] ) , P. Jiřík [-] , S. Libřický [-] , A. Chromek [-] , L. Hubička [-] , M. Černý [-] , M. Mařas [-]

FC Slavia Hradec Králové
J. Moník [-] - M. Šolc [-] - Š. Derner [-] , V. Horák [-] , D. Veselý [-] , M. Hloušek [-] - T. Erber [-] - M. Dostál [-] , J. Kabeláč [-] (87. P. Polanský [-] ) , J. Linhart [-] (90. D. Fišera [-] ) , M. Brázda [-]

ŽK: 43. R. Kollár , 46. T. Kabeláč , 49. M. Friedl , 57. M. Černý , 70. P. Jiřík - 17. Š. Derner , 89. D. Veselý .
Počet diváků: 228. Rozhodčí: Čejchan Ondřej - KALAŠ Radek, BUCHTA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.