FOTO: Blacha skolil Peruc


Branky


0

V souboji dvou týmů ze středu tabulky se přihlížejícím divákům příliš pohledná hra nenabídla. Zejména ve hře dopředu bylo k vidění spousta nepřesností a takřka žádné brankové situace první poločas nepřinesl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ojedinělou výjimkou byla vcelku pohledná akce po rozehrání standardní situace ve 20. min., kdy si žíželická obrana nepohlídala nabíhajícího Davida Zvěřinu a ten pohodlně skoróval do odkryté části branky Tomáše Večeřeho. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za výhodnějšího stavu zápasu 0:1 pro hostující Peruc, dvě minuty před přestávkou našel centrovaný míč takřka na milimetr přesně hlavu žíželického záložníka Jana Blachy a rázem bylo vyrovnáno na 1:1.

Ve druhém poločase se hra přece jen o poznání zlepšila, a to na obou stranách. Oba dva soupeři se snažili přidat rozhodující zásah do sítě soupeře, jelikož však oba dva strážci brankového prostoru, včetně jejich spoluhráčů před nimi v obraně, žádnou větší chybu neudělali, spěl vyrovnaný zápas do remízového konce.

 

Přesto se domácímu celku po povedené akci a závaru před velmi dobře chytajícím gólmanem Josefem Košínem dokázal prosadit opět Jan Blacha a z bezprostřední blízkosti balón po zemi uklidil za bezmocného strážce perucké svatyně.

 

Pár okamžiků na to se blýskl krásnou samostatnou akcí Josef Švejda, prošel s míčem u nohy přes několik bránících protihráčů a zamířil tvrdě a zároveň velmi přesně pod hrní tyč. Brankář Košín však vytáhl perfektní zákrok a míč s pomocí břevna vyrazil za branku. S blížícím se závěrem utkání hosté z Peruce začali hrát na hranici rizika a vrhli všechny zbývající síly do útoku.

 

Doslova v poslední sekundě zápasu však zahodil jejich útočník Petr Tůma snad tisíciprocentní šanci. Po rozehrání přímého trestného kopu se totiž zjevil naprosto osamocen před již prakticky bezmocně vybíhajícím brankářem. Rozhodl se jej obhodit střelou po zemi k tyči, míč putoval zhruba 30cm podél brankové konstrukce, ale k jeho velké smůle z její vnější strany směrem do zámezí. Vzápětí hlavní rozhodčí zápas ukončil a v tu chvíli nejnešťastnější muž na trávníku padl s obrovským zklamáním k zemi...

 

Autor: Jaroslav Feciškanin

Nominace hráčů utkání

Jan Blacha – jeho dva brankové zásahy mu sice spoluhráči takřka dokonale připravili, stál však v pravou chvíli na pravém místě a tím šel úspěchu velmi vstříc

 

Michal Panský – k nominaci na další hráče zápasu bylo vícero adeptů, dobrý výkon podala celá obrana, střed zálohy rovněž zejména ve druhém poločase za ní příliš nezaostával, ale ve prospěch předstopera Žíželic hrála jeho neutuchající bojovnost a snaha rvát se o výsledek za každou cenu, byť do zápasu nenastupoval zdravotně příliš fit

 

Josef Košín – bylo by asi chybou opomenout vysokého brankáře Peruce, který s jistotou uklízel do své náruče centrované míče, jež směřovaly na jeho branku, navíc se vytáhl minimálně dvěmi perfektními zákroky proti tvrdým a umístěným střelám domácího záložníka Josefa Švejdy, zabránit dvěma inkasovaným brankám však nebylo už ani v jeho silách a schopnostech



Ohlasy k zápasu


TJ Žiželice
Jaroslav Feciškanin, administrátor TJ Žíželice: "Po předchozím velmi překvapivém vítězství v Cítolibech před našimi hráči stál nelehký úkol – potvrdit jej na vlastním trávníku. V první půli se nám hra však prakticky vůbec nedařila, soupeř z Peruce působil uvolněnějším dojmem, nás však postavila na nohy branka do šaten po snad jediné povedené útočné akci. Druhý poločas už byl z naší strany o poznání lepší. Podle mého subjektivního názoru by zápasu spíše slušela dělba bodů, ale tolik potřebné štěstí se přece jen přiklonilo na naší stranu. Tři body byly vydřené, tudíž ale o to cennější. V následujících zápasech se nám tedy snad už budu tzv. lépe dýchat, nebude na naše hráče vyvíjen takový tlak na získání potřebných bodů do tabulky, které nám po pokaženém vstupu do sezóny chyběly."




Sestavy


TJ Žiželice
T. Večeře [-] - M. Oppel [-] , R. Bašus [-] , M. Panský [-] , M. Soukal [-] - J. Blacha [-] , L. Kestřánek [-] , J. Švejda [-] , P. Zuščík [-] - L. Seman [-] , M. Veselý [-] -

FK Peruc
J. Košín [-] - P. Tůma [-] , L. Linhart [-] , J. Minařík [-] , M. Peterka [-] , M. Nechanický [-] (46. M. Čížek [-] ) , J. Suchopár [-] , M. Máša [-] , M. Bartoš [-] , R. Sekula [-] , M. Kratina [-] (12. D. Zvěřina [-] )

ŽK: 65. M. Oppel .
Hráči zápasu: M. Panský , J. Blacha - J. Košín .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Šnídl David - FECIŠKANIN Jaroslav (N), LAUBE Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.