T. Jindra 77. (p.)
J. Brunner 88.
2:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2017 16:30

20.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešník ztratil vyhraný zápas v závěrečných minutách


Branky


77. T. Jindra (p.) , 88. J. Brunner - 26. M. Pomeje , 49. R. Štos
0

Dlouho to vypadalo, že si tři důležité body odveze z Dačic tým Olešníka, který ještě čtvrt hodiny před koncem vedl o dvě branky. Domácí ale nastartovala proměněná penalta Jindry a v předposlední minutě srovnal Brunner na konečných 2:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól Pomejeho odstartoval ohňostroj

Dlouhá cesta čekala na hráče Olešníka, kteří cestovali do Dačic, kde chtěli a hlavně potřebovali bodovat, aby se začali vzdalovat sestupovému pásmu. Dačice minulé kolo inkasovali pět branek na Hluboké a sráželi je hlavně chyby v defenzivě. Citelně chyběl ve středové řadě Krtek, který byl už tentokrát trenéru Bujdákovi k dispozici. Starosti se sestavou měl naopak hostující trenér Táborský. K dlouhodobě zraněným Dudkovi, Šahajdovi, Vařákovi, Hálovi, Studničkovi, Mertlovi a Fořterovi, přibyl po minulém vítězném zápase Červenka. 

 

V úvodních minutách se hrál vyrovnaný souboj bez vážnějších šancí na obou stranách. Domácí se zlobili po zákroku Hellera na Tomana, po kterém si přáli pokutový kop. Faul se ovšem pískal po necelé půl hodině hry na druhé straně, kdy byl před vápnem faulovám Chlumecký. K míči se postavil Pomeje a krásnou střelou přes zeď nedal brankáři Zejdovi šanci zasáhnout - 0:1. O necelou minutku později se dostal za obranu domácích Jirkovský, ale k tomu aby lépe zakončil mu chybělo pár centrimetrů.

 

Inkasovaný gól nakopl domácí hráče a ti se začali tlačit před brankáře Jirkala. Šanci na vyrovnání měl Toman, ale v posledních týdnech se mu v zakončení nedaří a i tentokrát ho vychytal Jirkal. S hubeným náskokem tak odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Domácí dokázali v závěru stáhnout dvoubrankové manko

Domácí hráči nenavázali na závěr první půle a vstup do druhé půle vyšel na jedničku hostům. Po čtyřech minutách zvýšil vedení Olešníka na dvoubrankový rozdíl Štos. Na polovině hřiště se jako lasička obtočil kolem svého strážce Jirkovský a pak pocukrovanou přihrávkou poslal českou uličkou do sóla Štose, který nezaváhal - 0:2. Hosté měli v té chvíli více ze hry a mohli přidat další branky. Po rohu hlavičkoval v dobré pozici Štos, ale Zejdu tentokrát nepřekonal. Když se postupně neprosadili Kříž, Rabiňák, Šíma, Jirkovský a znovu Štos, začali se znovu osmělovat domácí, kterým nakonec patřil závěr zápasu.

 

Nejprve ovšem Toman opět nechal vyniknout Jirkala. V 77. minutě byl ve vápně faulovaný Točík a Jindra z nařízené penalty suverénně snížil - 1:2. Domácí byli se v závěru tlačili za vyrovnání. Utěšenou střelu Jindry z dvaceti metrů vytáhl výborným zákrokem Jirkal na rohový kop. Tlak domácích nakonec slavil úspěch. Dvě minuty před koncem vystřelil Brunner, jeho pokus lehce tečoval Pomeje a Jirkal se marně natahoval po míči, který zapadl přesně k tyči. Záchranářský souboj o šest bodů, tak nakonec skončil dělbou bodů po výsledku 2:2.



Ohlasy k zápasu


FK Dačice
Václav Zejda (hráč): "První poločas byl celkem vyrovnaný, trochu nás rozhodila neodpískaná penalta na Tomana a poté na druhé straně po stejném kontaktu nařízený přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti, který pěknou střelou přetavil v gól Pomeje. Ve slibné příležitosti se potom objevil Toman, ale jeho střelu zneškodnil Jirkal. Hned zkraje druhého poločasu jsme zbytečně inkasovali druhý gól a nevypadalo to s námi dobře. Naše hra se ale zvedla, soupeře jsme zatlačili a výsledkem byla celá řada šancí, ve kterých jsme si vylámali zuby na brankáři Jirkalovi. Hosté hrozili z brejků a my při nich měli i trochu štěstí, že žádný neskončil gólem. Nakonec byla naše snaha odměněna dvěma brankami v závěru a výsledná remíza je podle mého názoru, vzhledem k poměru šancí na obou stranách, spravedlivá."

FK Olešník
Miroslav Jirkal (hráč): "V začátku zápasu Dačice drželi více míč, ale my jsme je díky naší dobře organizované hře k ničemu nepustili. Bohužel po našem gólu jsme polevili a do konce poločasu jsme spíše výsledek ubránili. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a byl z toho další gól. Bohužel v dalších několika šancích jsme pohořeli a Dačice nás za to postrestaly. Nejdříve proměněnou penaltou a poté tečovanou střelou minutu před koncem. Před zápasem bychom asi bod z Dačic brali, ale vzhledem k tomu jak se utkání vyvíjelo, je remíza pro nás málo."



Sestavy


FK Dačice
V. Zejda [-] - J. Brunner [-] , P. Celý [-] , V. Kněžínek [-] , D. Vacuška [-] , J. Nosek [-] (65. M. Janák [-] ) - D. Točík [-] , T. Jindra [-] , M. Šimánek [-] - M. Toman [-] - M. Krtek [-]

FK Olešník
M. Jirkal [-] - J. Kříž [-] , M. Pomeje [-] , P. Jirkovský [-] , J. Dráb [-] , M. Nýdl [-] (62. M. Tressl [-] ) , R. Štos [-] , M. Rabiňák [-] , R. Chlumecký [-] , M. Šíma [-] , D. Heller [-]

ŽK: 50. M. Krtek , 55. D. Točík - 58. P. Jirkovský , 76. D. Heller .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Polák Jiří - SEBERA Filip, PŘIBYL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.