Kostelec splnil v Sedlišti roli favorita a dotáhl se na chybující Stráž


Branky


0

Kostelec to v Sedlišti neměl vůbec lehké. Hrálo se na náročném podmáčeném terénu a síly docházely rychleji, než obvykle. Sedliště navíc hrálo velmi dravě a hladově a Kostlec nemohl ani na chvíli polevit. A také nepolevil, za což nakoenc sklidil ovoce. Podařilo se mu totiž výsledkem 3:1 nakoenc spolnit roli favorita a odvezl si domů první tři jarní body, které ho v tabulce vyšvihnou na úroveň Stráže, která v prvním jarním utkání zaváhala. Oba týmy, tedy Sedliště i Kostelec, se však ukázaly ve velmi dobré světle a diváci se mohou těšit na to, že ještě oba tabulkou trochu zamíchají.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý úvod Kostelce

Sedliště se na zápas nepřipravilo vůbec špatně. To vyšlo ale, bohužel pro něj, najevo až celkem pozdě. V prvních minutách totiž výrazněji ztrácelo a behěm první dvacetiminutovky toho dokázal Kostelec využít dvěma góly. Njeprve se prosadil už v osmé minutě Marek Kolářský a o deset minut později přislíbil kosteleckým body druhou trefou kapitán Lukáš Honzík. Po druhém inkasování se ale Sedliště zvedlo a začalo daleko více prozkoumávat obranu Kostelce. Zároveň ale nechalo hodně otevřenou svou defenzivu, a domácí brankář měl tak plné ruce práce. Kostelec ale svých dalších šancí nevužil, a tak musel být proti odhodlanému Sedlišti stále na pozoru. V první půli si svůj náskok sice ještě udržel a nejen to, v závěru se po krásné akci povedlo zvýšit na ještě slibnějších 3:0 Radimu Lokvencovi, ale před sebou měl Kostelec ještě jednu těžkou pětačtyřicetiminutovku.

Marný tlak Sedliště

Ve druhé půli už Kostelec spíše bránil a Sedliště tlačilo. Zejména prvních dvacet minut byli hosté hodně pod tlakem a museli se v obraně pořádně otáčet. Sedliště mělo k dispozici snad desítku rohů, ale ani jeden nepomohl. Domácí neměli štěstí, dlouho jim to tam nespadlo a Kostelec mohl pomal ale jistě slavit tři body. Téměř v sedmdesáté minutě se sice podařilo alespoň snížit ze skvěle kopnutého dalekého přímého kopu Pavlu Hrubému, ale to už nic nezměnilo. Ve zbytku zápasu sice Sedliště ještě kousalo, ale na zdramatizování zápasu už se nezmohlo. Nakoenc tak prohrálo 1:3, ale přinejmenším ukázalo, že snadným soupeřem na jaře určitě nebude.



Ohlasy k zápasu


TJ Staré Sedliště
Petr Fojtíček: My jsme věděli, že to s Kostelcem nebude lehké, ale přesto jsme se nevzdali, i když jsme celkem rychle prohrávali o dvě branky. Otevřeli jsme hru a hrál se celkem hezký útočný fotbal. Musím říct, že jsme nehráli vůbec špatně a velmi mě potěšilo to, že jsme se nezačali hádat a do poslední minuty jsme nepřestávali hrát. Navíc nás trochu trápila koncovka, ale čím více jsme to pociťovali, tím více jsme tu smůlu chtěli prolomit, což mě také těší. Ve druhé půli jsme měli možná i navrch a minimálně dvacet minut jsme je opravdu tlačili. Na první body jsme ale zatím nedosáhli, přesto věřím, že se nám na jaře povede určitě lépe, zatím to tak myslím vypadá.

TJ Sokol Kostelec
Robert Kertys: Někdo mohl mít dojem, že si jedeme do Sedliště pro snadné tři body, ale my jsme věděli, že domácí nebudou chtít dát svou kůži za darmo a tušili jsme, že nás určitě potrápí. A přesně to se stalo. Nám se naštěstí ale povedlo dát dvě rychlé branky, které nás trochu uklidnily. Pak se nám ale dařit přestalo, nějaké šance jsme zahodili a Sedliště začalo kousat. Nakonec jsme to ale zvládli udržet a máme první tři cenné body, za něž jsme nesmírně rádi. Jsou vydřené a určitě je nemáme zadarmo. Kluci nechali na hřiště všechny síly a patří jim za to mé díky. Hřiště bylo totiž velice podmáčené a pohyb byl na něm velmi těžký. Síly tak docházely všem daleko rychleji, o to je naše výhra ještě cennější.



Sestavy


TJ Staré Sedliště
J. Cingroš [-] - M. Patočka [-] , J. Marek [-] , P. Hrubý [-] , O. Rožumberg [-] (55. V. Pokorný [-] ) - M. Pažountka [-] , K. Duda [-] , F. Fatura [-] , V. Pešek [-] (70. J. Brabec [-] ) - P. Fojtíček [-] , J. Petráška [-]

TJ Sokol Kostelec
P. Jamriška [-] - M. Steiner [-] , D. Nový [-] , D. Kolářský [-] , R. Lokvenc [-] , L. Florián [-] , L. Honzík [-] , L. Netrh [-] , L. Touš [-] , J. Pešík [-] (83. R. Průcha [-] ) , M. Kolářský [-]

Počet diváků: 40. Rozhodčí: Loukota Petr - ZAVACKÝ Petr (N), BEZVODA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.