Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2017 16:00

20.kolo, Karlovarský | 1.A třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.5

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

6.0

Zázemí

8.0

Žandov eliminoval útok Vintířova a získal dva body


Branky


0

Domácí celek se po vydařeném derby chystal na další těžký zápas. Na provizorní hřiště v Kynžvartě totiž zavítal třetí tým tabulky. Podzimní zápas skončil debaklem Žandova, který dostal ve Vintířově osm gólů. Domácí podali výborný týmový výkon a i trochu se štěstím nedovolili Vintířovu skórovat. Sami však nedokázali vstřelit gól ani ve třetím domácím zápase a zápas tak rozhodly penalty. Ty po dramatickém průběhu ovládli domácí a připsali si důležitý druhý bod. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas gól nepřinesl

Z kraje zápasu byl trochu více aktivnější hostující tým, který se především po krajích hřiště dostával k nebezpečným stříleným centrům. Po jednom z centrů byl na zadní tyči osamocený Miroslav Jonáš, ale odkrytou branku z úhlu netrefil. I další šance zápasu patřila Vintířovu. Po špatné rozehrávce na půli hřiště postupovali hosté dva na dva, ale špatně řešená finální přihrávka jejich akci zastavila. Domácí se snažili hrozit především po centrovaných balonech, dlouho však žádný centr nenašel adresáta. Další šance na straně hostů přišla po akci z levé strany, odkud přišel zpětný balon na penaltu. Bečvář ale v těžké pozici bránu vysoko přestřelil. Pak už konečně začal hrozit i Žandov. V nadějné pozici na vápně se ocitl Zavadil, ale při kličce mu zůstal balon pod nohou a stoper jej uklidil do bezpečí. Další šance přišla po centru z pravé strany od Kuvíka, míč směřoval přímo na Kundráta, tomu ale střela z první nesedla a z šance nic nebylo. Nadějnou střelou z dvaceti metrů se prezentoval Radek Bečvář, ale Rada jeho pokus přizvedl na roh. Rozehrávání rohů se však hostům převážně nedařilo. Asi největší šanci Žandova měl na kopačce Tomáš Kuvík, jeho střela z rohu ale zazvonila pouze na tyč. I přes řadu šancí byl poločasový stav stále 0:0. 

Druhý poločas

Domácí šli do druhého poločasu s jasnými instrukcemi, pokusit se neinkasovat a když se zadaří, třeba i skórovat. Obrovská šance přišla zhruba po pěti minutách druhé půlky. Daniel Zavadil podržel balon na levé straně, následně obešel jednoho z protihráčů a poslal načechraný balon do vápna. Tam už čekal připravený Benda, ale z malého vápna nedokázal balon vměstnat pod břevno. Hosté byli více na balonu, ale k žádné opravdu velké šanci to dlouho nevedlo. Domácím sice dělali problém rychlé křídelní výpady, ale finální centr, či přihrávky povětšinou postrádala přesnost. Přesto se hosté dostali do jedné veliké příležitosti. Radek Bečvář poslal ulicí do úniku Michala Bečváře, kterého sice stíhal Šimáček, v zakončení mu však nezabránil. Domácí ale podržel Rada a s vypětím všech sil odpravil balon na roh. Z následného rohu ale žádné nebezpečí nepřišlo. Další šance pak patřila domácím. Na rohu malého vápna se balon dostal ke střídajícímu Jakubu Jakubcovi, jeho střelu ale obránce srazil. Po rychlém úniku po levé straně pak opět hrozili hosté. Jeden z útočníku postupoval ve velkém úhlu sám na Radu, vystřelil, ale Rada jeho pokus srazil na tyč a následně míč odehrál na roh. Z rohu ohrožení nepřišlo. To přišlo až o chvíli později, kdy hostující útočník stál na vápně proti vybíhajícímu Radovi. Žandovský golman ale znovu podržel svůj tým. Patrně největší šance domácích přišla zhruba deset minut před koncem. Zavadil přihrál na Michala Jakubce, který chytře posunul balon patičkou na svého bratra Jakuba. Ten byl najednou sám před vybíhajícím Střimelským, ale v zakončení nedokázal zachovat chladnou hlavu a jeho střelo-klička skončila vedle tyče. Závěr zápasu pak patřil jasné hostům, kteří zatlačili unavené domácí. Žandovská obrana ale srdnatě bránila a do konce zápasu nedovolila Vintířovu strhnout vedení na svou stranu. Zápas tak dospěl k penaltám. 

Domácí rozhodli v osmé sérii

Penaltový rozstřel začali hosté. První střelec bezpečně proměnil.

Odpovědět za domácí měl Tomáš Hemerka, po vzoru Ramose ale poslal balon nad.

Hosté i v druhé sérii bezpečně proměnili.

Michal Jakubec pak snížil 1:2.

Třetí penaltu Vintířova ale Rada vystihl a daroval svému týmu šanci vyrovnat.

Tomáš Kuvík šancí nepohrdl a vyrovnal na 2:2.

Hosté šli ale následně opět do vedení.

Vyrovnat stav šel Jakub Jakubec, ale jeho pokus by snesl spíše ragbyové kritéria. Přestřelil asi o 10 metrů (smích). 

Hosté měli možnost rozhodnout, exekutor ukázal, že má dost kuráže a penaltu zahrát po vzoru Panenky, míč byl ale tak pomalý, že Rada dokázal v sedě balon v klidu chytit. 

Dan Zavadil pak poslal míč s přehledem do sítě a šlo se na šestou sérii. 

Hosté se v ní nemýlili. 

S odpovědí přispěchal Jan Kepka, který díky výborné znalosti terénu poslal balon o drn přes padajícího brankáře. 

Další pokus hostů už nebyl tak povedený a míč se od tyče odrazil mimo.

Rozhodující penaltu tak mohl mít na svědomí Petr Šimáček, střela ale měla špatné parametry a Střimelský ji v pohodě lapil.

Střelec hostů ale selhal i v sérii poté, kdy míč opět orazítkoval tyč. 

S exekucí vyšla řada na domácího kapitána, který s přehledem proměnil a zařídil tak druhý bod pro domácí. 

 



Místo: Lázně Kynžvart. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Šmat Robert - ŠTĚŘÍK Filip, ŠUMA Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.