Zachraňující se Lípa v domácím prostředí udolala jedinou brankou rezervu Slavičína


Branky


0

V nedělním dopoledni přijela do Lípy rezerva Slavičína, která v minulém kole doma přetlačila Tečovice. Domácí tým si naopak přivezl krutou porážku o pět branek z Hulína a tak se čekalo, s čím Lípa na slavičínskou zálohu vyrukuje. Hosté přijeli na Zlínsko bez fluktuantů, A tým hraje v neděli své utkání v Pitíně proti Staré Říši až odpoledne. A tak se v sestavě z hráčů stálého divizního kádru představil jen brankář Výpušťák a kanonýr Žáček byl dokonce po hodině stažen ze hry. O výsledku tohoto duelu rozhodla nakonec jediná branka domácího Spáčila v 64. minutě a domácí si tak připisují další tři důležité body, které jim mohou hodně pomoci v cestě za záchranou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

Do Lípy zavítala rezerva Slavičína s omlazenou sestavou a s jasným cílem urvat tři body. Domací zase chtěli navázat na uspěšný domací zápas s otrokovickou Viktorií a pokusit se znovu o překvapení. Lípa po dlouhé době měla skoro plnou sestavu. Do základu se vrátil kapitán Simerský a do útoku Daniel Greguš. Od první minuty se Lípa zaměřila na defenzivu a zkoušela hru dopředu, a chtěla útočit hlavně po stranách. Slavičín držel míč více na svých kopačkách a první vážnou šanci Libora Žáčka, vytáhl pohotově brankář Vala. Lípa se do své první pořádné šance dostala až ve 27. min, kdy prostrčený balón za obranu nedokázal proměnit Greguš. Do konce prvního poločasu se hrálo převážně mezi šestnástkama a ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Slavičín zahrával několik rohů, ale ani jeden do poločasu nevyužil a tak se šlo o kabin za vyrovnaného stavu 0:0 a o všem podstatném se mělo rozhodnout až ve druhém dějství.

O výsledku rozhodl 25 minut před koncem domácí Spáčil

Druhý poločas žádnou velkou změnu nepřinesl. Lípa pozorně bránila a Slavičín nedokázal na menším hřišti vymyslet žádnou gólovou situaci. Rozhodující moment druhého poločasu přišel v 64. min, kdy Višenka svým důrazem obral u lajny o míč hostujícího obránce, zatáhl míč do strany a přesnou nahrávkou pod sebe našel Spáčila, který z jedničky umistíl míč do sítě a domácí vedli 1:0. Hosté svoji hru otevřeli a Lípa se dostávala do šancí. V 75. min mohl domacím dodat pojistku opět Spáčil, ale špatně vyhodnotil přečíslení tří na jednoho a zakončil nepřesně. O něco později své sólo nevyužil ani Víšek a málem přišlo známé "nedáš, dostaneš" Na druhé straně hosté nastřelili břevno a odražený míč naštěstí zajistil dnes skvěle chytající Vala. Lípa si byla vědoma důležitosti zápasu a poslední minuty už si pohlídala. Tři důležité body zůstaly doma a za týden opět v 10:00 čekají na Lípu na jaře výborné Tečovice.



Ohlasy k zápasu


Lípa
Tomáš Hlavinka, funkcionář: Chtěli jsme bodovat na úkor favorita stejně jako v duelu s rezervou otrokovické Viktorie. Hosté přijeli s omlazeným kádrem a v první půli více drželi míč na svých kopačkách. Nám se podařilo po hodině hry dát první branku, poté hosté mohli vyrovnat, ale podržel nás výborně chytající Vala. Tři důležité body zůstaly doma a za týden čekají na Lípu na jaře výborné Tečovice.

FC TVD Slavičín B
Hynek Tlušťák, vedoucí: ,,Dnes se nám nic nedařilo. Celé mužstvo podalo špatný výkon. V Lípě je menší hřiště, pofukoval velký vítr a nám končilo všechno v autu. Když jsme se už dostali do šance, tak jsme neproměnili a naopak Lípa udeřila po brejku,“ kroutí hlavou nad špatným výkonem svého mužstva vedoucí Hynek Tlušťák.



Počet diváků: 62. Rozhodčí: VESELÝ Michal - ŠEVČÍK Igor, ŠUBÍK Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 19 47:13 46
2 SFK Elko Holešov B 19 60:27 39
3 SK Březnice 19 43:43 34
4 FC Fryšták 19 50:35 32
5 SK Tlumačov 19 35:31 32
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 21
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 18
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku