Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.03.2018 16:00

15.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. C, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Volduchy a Touškov sehrály parádní zápas. Po napínavém závěru rozhodovaly penalty


Branky


0

Další zápas s infarktovou koncovkou si připravili pro své příznivce fotbalisté Volduch. Ve svém areálu přivítali velmi silný tým TJ Sokol Město Touškov a bylo se opravdu na co dívat. Hosté chtěli napravit drobné zaváhání z minulého kola, Voldušští si zase přáli navázat na senzační vítězství v Kaznějově.  

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Karbusický poslal Touškov do vedení

 Uběhly sotva tři minuty a pod Chlumem se poprvé měnilo skóre. Po dlouhé malé domů z poloviny hřiště domácí brankář špatně odkopl balón, do rozevřeného středu obrany vnikl zcela osamocený Karbusický a s přehledem rozvlnil síť – 0:1! Volduchy se z knockoutu brzo oklepaly a měly více ze hry. V 9. minutě vybojoval Bron míč u autové lajny, předložil jej do vápna Škardovi, jehož pokus ale brankář Touškova zneškodnil. Ve 14. minutě pak tvrdě pálil Žák, balón ale těsně minul konstrukci hostující brány.  Hřebenáři dál více drželi míč, Touškov však hrozil náznaky nebezpečných brejků.

 

Ve 30. minutě to ovšem byl znovu voldušský Žák, jenž se uvolnil na rohu velkého čtverce, křížnou ranou však opět minul. Ve 32. minutě v dobré pozici pálil Zlatohlávek, ani on nebyl přesný. Ve 36. minutě podnikl Touškov rychlý brejk, jenž zneškodnil až gólman Fous. O minutu později se mohl prosadit na druhé straně Pernica, vystřelil ale příliš slabě. Největší šance Volduch v první půli přišla ve 44. minutě. Po centru Škardy hlavičkoval na zadní tyči neobsazený Zlatohlávek. Balónu mířícímu do horního rohu branky se ale postavily do cesty rukavice gólmana Beneše. V následném závaru před brankovou čarou byli úspěšnější Touškovští, kteří odvrátili balón na rohový kop. Z něj se žádná příležitost neudála, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

 

Zápas nenudil, závěr přinesl góly na obou stranách

 

Do druhé půle vyslali trenéři Volduch dva nové hráče s cílem ještě více oživit útočnou hru Hřebenářů. Ve 48. minutě zahrával J. Straka trestný kop, do centru se pěkně položil Žák, ale trefil jen střed branky a připraveného gólmana TJ Sokol. V 60. minutě domácí velmi špatně rozehráli rohový kop a přišel další ze smrtících kontrů Touškova. Balón se dostal postupně až k Noskovi, jehož projektil z dvaceti metrů zastavila až síť Fousovy branky – 0:2! Leckterý tým by průběh duelu položil, ne však voldušské bojovníky. Ti pokračovali v solidní hře a hrozili!

 

V 63. minutě se pěkně uvolnil nadšeně hrající Jan Černý, vypálil křížnou ránu a doslova o milimetry minul pravou tyč Benešovy svatyně. V 67. minutě se domácí konečně dočkali. Na hranici vápna si srovnal Žák balón na pravou nohu, přesně vystřelil k tyči a bylo sníženo – 1:2! Hlasité publikum ještě více vyburcovalo domácí fotbalisty a brzo bylo vyrovnáno. V 73. minutě se krásně do míče opřel Jan Černý a bombou k tyči dorovnal skóre na 2:2!

 

Nutno dodat, že vyrovnání bylo naprosto zasloužené a dokonce se zdálo, že Touškovu začínají docházet síly a v euforii hrající Volduchy mají stále více navrch. Nicméně obrat se Volduchám nepodařil. Hra se postupně rozkouskovala, Hřebenářům nepřidalo ani ošetřování vlastního hráče F. Melky. Přesto se Volduchy snažily, z čehož posléze pramenily i chyby a prostor pro brejky hostujícího Touškova. Postupně v 82. i v 84. minutě musel hasit požár před svojí bránou brankář Fous, když dvakrát perfektně zasáhl nohou a znemožnil Touškovu skórovat. V 88. minutě se přesto radovali hosté. Voldušští obránci nepochopitelně zaspali při rychlé rozehrávce trestného kopu soupeře, Touškovští vlétli do vápna a pálili na Fouse. Ten střelu jen vyrazil před sebe a Mezera balón snadno doklepl do odkryté branky – 2:3!

 

Už se zdálo být rozhodnuto, ale Volduchy opět prokázaly bojového ducha. V 90. minutě nahecované publikum přihlíželo rohovému kopu Škardy. Ten zakroutil centr přímo před brankovou čáru, kam vlétl důrazný Brona doslova dotlačil míč do sítě – 3:3! O několik vteřin později sudí Ježek utkání ukončil a přišel na řadu penaltový rozstřel. 

Hosté proměnili všechny penalty

V něm si fotbalisté TJ Sokol Město Touškov počínali naprosto suverénně, naopak za Volduchy neproměnili Škarda s Přibíkem. Hosté si tedy odvezli bonusový bodík navíc a v tabulce se Volduchám bodově dorovnali. Voldušští mohou zpytovat svědomí nad hrubkami, kterými připravili hostům gólové šance jako na zlatém podnose, přesto je třeba ocenit bojovnost a vůli s téměř ztraceným utkáním něco udělat. Diváci, kteří navštívili tento dramatický duel, rozhodně nelitovali a viděli poměrně kvalitní fotbal.

 

Autor: Jan Vild



Sestavy


TJ Volduchy
J. Fous [-] - V. Žák [-] , M. Zlatohlávek [-] (46. M. Pašek [-] ) , F. Škarda [-] , J. Straka [-] , J. Bron [-] , R. Pernica [-] (46. J. Černý [-] ) , F. Melka [-] , R. Hoblík [-] , J. Přibík [-] , J. Nedorost [-]

TJ Sokol Město Touškov
M. Beneš [-] - R. Voith [-] , A. Šimice [-] , A. Mezera [-] , J. Papež [-] - O. Karbusický [-] , P. Vyšata [-] (50. P. Foltýn [-] ) , I. Momotov [-] - J. Anděl [-] (70. L. Hodek [-] ) , V. Nosek [-] , M. Bouzek [-]

ŽK: 51. R. Hoblík , 80. J. Nedorost - 8. J. Anděl , 27. O. Karbusický .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Ježek Petr - SIROVÝ Václav, BÍBA Zbyněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.