Domácí Úsilné porazilo Lokomotivu ČB "B"


Branky


21

Domacímu týmu Úsilného se zatím příliš podzimní část OP Českobudějovicka nevydařila. Ovšem v posledním zápase vyhráli domácí hráči vcelku přesvědčivě na hřišti Římova a čekalo se, zda v tomto zápase naváží na nedávno získané 3 body. Přijeli hosté rezervního celku Lokomotivy ČB a ti rozhdoně nechtěli dát svoji kůži lacino. V posledních 4 zápasech neprohráli a poslední dva víkendy navíc pokaždé slavili výhru, takže forma byla spíše na kopačkách hostí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól a neudělená červená karta

Zápas ve Voselnu začal klasikou a domácí obdrželi branku hned v úvodu. Opět to vypadalo na průběh, který domácí hráče provází celou podzimní část sezóny. Hned ve 2. minutě při prvním průniku útočníků z Lokomotivy domácí stoper R. Trousil špatně odkopl míč, který se odrazil k Robertu Fošumovi a ten si už bez problémů poradil s R. Novákem v domácí brance - 0:1. Po zlepšených výkonech z posledních zápasů to ale s týmem Voselna nic neudělalo, hrál se vyrovnaný duel s šancemi na obou stranách. Hosté prvních 20 minut byli více na míči a domácí se soustředili spíše na obranu a využívali prostor pro brejky. Lokomotiva ČB hrozila ze standardních situací, kterých měli hráči dostatek. I z poloviny hřiště je stoper zahrával nebezpečně a přesně do pokutového území domácích na vysoké spoluhráče, kde to pak pokaždé bylo nebezpečné. Domácím vycházeli brejky, kterými hrozili na druhé straně, ale branku buď nedokázali trefit a nebo selhala finální přihrávka. Jeden z nejzajímavějších momentů se odehrál ve 39. minutě. Domácí V. Dolejšek poslal dlouhý pas za obranu přesně na útočníka, který by šel sám na brankáře, ale hostující Z. Gregor těsně před pokutovým územím vytasil brankářský zákrok a úmyslně stáhl míč rukou. Automaticky měla přijít červená karta za úmyslné hraní ruku a zmaření jasné gólové situace. Od rozhodčího k překvapení všech dostal pouze žlutou kartu. A nebylo to jediné nepřesné rozhodnutí sudího Knotka v zápase. Po 45 minutách tak mohli domácí litovat zaváhání v úvodu zápasu.

Domácí otočili průběh zápasu

Druhá půle přinesla ovšem úplně jiný obrázek. Domácí na Lokotku vlítli a výsledkem bylo bleskové vyrovnání. V 47. minutě centr z pravé strany s přehledem uklidil z malého vápna za záda brankáře L. Kuruce Stanislav Dubský a napodobil tak, co se v první půli podařilo hostům - 1:1. Hráči Úsilného dál sršeli energií a pokračovali v tlaku, ze kterého se hráči Lokomotivy jen těžko dostávali. Po jednom z útoků zahrál obránce hostů rukou a kopala se penalta, ke které se postavil jako vždy P. Vazač, ale tentokrát minul a míč poslal těsně vedle tyče. To ovšem na vývoj utkání nemělo vliv a domácí fans cítili ve vzduchu nejen klobásy, ale i góly svého týmu. A ty ze vzduchu opravdu přišly. Nejprve po centru z levé strany získal svému týmu vedení hlavou do protipohybu brankáře v 59 minutě Jaroslav Jírovec - 2:1. V 67. minutě pak pečetil vítězství Pavel Pícha, jenž po centru z rohu hlavou témeř protrhl síť a naštval tak hostující lavičku. Hosté se poté snažili prosadit především dlouhými nakopávanými míči do vápna domácích. Ti ale byli pozorní a témeř do ničeho soupeře nepouštěli. Za zmínku stojí situace, kdy si jeden z útočících hostujících hráčů  poradil s obráncem domácích, ale sám před brankářem při pokusu obstřelit ho na zadní tyč minul branku. Domácí mohli přidat další branky, ale například J. Čadu, který šel sám, vychytal gólman a při následných třech dorážkách stálo štěstí na straně hostů, když P. Vazač i P. Kaše trefili pouze tyč.



Ohlasy k zápasu


Úsilné
Petr Vazač ( hráč ): Opět nám nevyšel úvod, což nás trápí celý podzim. Ale stejně jako před týdnem to studená sprcha nebyla, povzbudili jsme se, vyrovnali hru, vyvarovali se chyb a mohli jsme vyrovnat už v první půli. Utkání ovlivnilo chybné rozhodnutí sudího když nevyloučil Gregora, ale ve druhé půli jsme soupeře jasně přehráli. Všichni předvedli parádní výkon a zaslouženě zůstali 3 body doma.




Místo: Úsilné. Počet diváků: 95. Rozhodčí: Knotek Václav - KAPINUS Milan (N), BOBEK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z hodnocení     30. 10. 2018 19:13
Hodnocení úrovně zápasu: 9
Rozhodčí - Knotek Václav: 7
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 10
Zázemí: 8
Výkon domácích - Úsilné: 9
Výkon hostů - TJ Lokomotiva ČB B: 7
Hráč utkání - domácí: Pavel Pícha - Bezchybný v obraně i s dobrou podporou pro útočníky
Hodnocení hráčů - domácí: Petr Vazač - 8, Václav Dolejšek - 9, Pavel Pícha - 10, Jakub Čada - 9, Petr Švec - 8, Jaroslav Jírovec - 10, Otomar Samek - 10, Stanislav Dubský - 10, Petr Kaše - 9, Radek Trousil - 10, Robert Novák - 10,
Automatický komentář z hodnocení     29. 10. 2018 20:12
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - Knotek Václav: 8
Občerstvení - nápoje: 9
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 9
Zázemí: 9
Výkon domácích - Úsilné: 9
Výkon hostů - TJ Lokomotiva ČB B: 7
Hráč utkání - domácí: Jaroslav Jírovec - Skvělý výkon všech hráčů Úsilného ročníku 1969 (Dubský, Leština, Jírovec), ale Jarda hrál výborně a jeho gól rozhodl zápas.
Hráč utkání - hosté: Josef Janů - Na 17 let výborný výkon, nahrávka ne jediný gól hostů.
Hodnocení hráčů - domácí: Petr Vazač - 8, Václav Dolejšek - 9, Pavel Pícha - 9, Jakub Čada - 8, Petr Švec - 7, Jaroslav Jírovec - 10, Otomar Samek - 7, Stanislav Dubský - 10, Petr Kaše - 8, František Leština - 10, Radek Trousil - 10, David Kokrment - 6, Robert Novák - 8,
Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 18:29

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2018 22:23

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 21:38
Petr Kubát

Expert: Pavel CRKVA
Tip experta: výhra domácích

Tři body z venku v minulém kole a malé hřiště mluví pro domácí.

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 11:12

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 10:39

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 18:47

Tip: remíza