0:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 10:15

20.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyšehrad recept na Benešov nenašel a na penalty padl


Branky


16

Na jaře zatím stoprocentní Vyšehrad přivítal ve svém novém útočišti na pražském Strahově nebezpečný Benešov, který si v minulém kole vybojoval první jarní body v přestřelce s Pískem. Tentokrát se však gólové hody nekonaly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jen díky golmanům skončil poločas bez branek, šancí bylo mnoho

V krásném slunečném počasí se jako první dostal do zajímavé situace při zakončení domácí Drobílek, jeho tečovaná střela ale proletěla těsně nad břevnem. Vyšehrad nadále zůstával nebezpečnější a v polovině první půle po trestném kopu hlavičkoval zatím nejlepší střelec soutěžě D. Čapek také těsně nad. Hned minutu nato se po odraženém míči ocitl v šanci M. Rataj, ale benešovský brankář Rotbauer míč kryl. Velmi nebezpečně pro hosty pak vypadal i Rysův „padající list“ pod břevno, strážce benešovské svatyně se ale znovu nenechal zaskočit a na brankové čáře míč kryl. Aktivitu Slavoje zúročil ke střele znovu aktivní Drobílek, ale minul. Po půlhodině hry přišly chvíle žlutomodrých hostů, kteří si během deseti minuty hry vypracovali pět možností, z nichž mohli skórovat! Největší z nich měl asi Hampl, jenž po rohu hlavičkoval z malého vápna nad, v ostatních případech se většinou vyznamenal gólman šemíků Otáhal. Hlavně tedy díky brankářům se skóre nehlo a v poločasu svítilo 0:0.

Festival zahozených šancí pokračoval i po přestávce, střelcům nebylo přáno

Po změně stran se obraz hry změnil a byli to znovu domácí Šemíci, kteří diktovali tempo hry. Zatlačili hosty před jejich bránu, jenomže skórovat jim nebylo souzeno. Marešovu ostrou ránu k tyči vytěsnil Rotbauer na roh a nedlouho poté se ocitli postupně ve velkých šancích P. Čapek a Rys, ale nic z nich nebylo. Stejně neúspěšně dopadly střelecké pokusy Brejchy, P. Čapka a Drobílka. V 63. minutě se po přihrávce od Drobílka probil před brankáře Rotbauera znovu kanonýr D. Čapek, avšak trefil právě jen brankáře. V 71. minutě Drobílek pálil těsně nad a chvíli nato, po jeho rohovém kopu, Mareš trefil hlavou břevno brány hostí. V 77. minutě byli blízko vedoucímu gólu Rys a po něm Mareš, jenomže míč zase skončil k nevoli domácích fandů v zámezí. Ještě ve druhé minutě nastaveného času mohl rozhodnout utkání s Benešovem bývalý benešovský kapitán Zákostelský, ale ani z jeho šance nic nebylo. Střelcům opravdu nebylo přáno skórovat a tak musely rozhodnout pokutové kopy.

Jednou si dole, jednou nahoře, vědí po rozstřelu benešovští

V penaltovém rozstřelu měl výrazně blíž ke druhému bodu Vyšehrad, protože po pěti střelcích vedl 3:0. Zatímco Krejdl, Zákostelský i Krobot proměnili, hostující hráči O. Rataj a Vrňák ztroskotali na Otáhalovi, který jejich pokusy vystihl. Pak se karta úplně otočila, benešovský Vosáhlo dal, domácímu Brejchovi střelu po zemi chytil Rotbauer. Ten o několik vteřin později sám z bílého puntíku překonal Otáhala. V páté sérii pak Rotbauer zneškodnil Vejvarův pokus a benešovský Filip proměnil a bylo srovnáno. Rozhodla tak šestá série - nejzkušenější fotbalista na hřišti Švejdík neproměnil, jeho protivník Urban proměnil a Benešov tak zvítězil v infarktovém rozstřelu nakonec 4:3.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Trenér Roman Veselý: „Bod je samozřejmě málo. Zpočátku jsme soupeře přitlačili, vytvořili si šance, ale nedali gól. Pak jsme ale museli čelit nebezpečným brejkům Benešova, přestože jsme se na ně připravovali. Vzešlo z nich několik situací, kdy mohl skórovat. V poločase jsme si řekli, co změníme, a ve druhé půli jsme také skutečně vyvinuli na soupeře drtivý tlak. Jenomže z šancí, které se během něj zrodily, jsme gól nedali. Jednak vinou pomalejšího myšlení v pokutovém území, jednak kvůli slabšímu zpracování i následnému zakončení. Často jsme také trefovali gólmana, a takových situací před bránou bylo hodně. Mnohdy to chtělo rychlejší nebo alespoň trochu jiné řešení koncovky. Benešov byl viditelně namotivovaný a po celé utkání hrál jako o život. Za naši neschopnost nás fotbalový bůh potrestal ztrátou bodů – hlavně však za první poločas, kdy jsme nehráli na sto procent.“

SK Benešov
Trenér Josef Laštovka: „Vyšehrad byl favoritem, a tak mě těší, že jsme tohle utkání zvládli za dva body. Navíc jsme si v první půli vypracovali několik velkých šancí po akcích jako z učebnice. Škoda, že se žádná z nich neujala. Potom jsme ale vstoupili do druhé půle špatně, Vyšehrad byl lepší, a tak jsme nakonec museli remízu ubojovat. V penaltách jsme byli šťastnější a jsem moc rád za dva body. Hodně hráčů, kteří působili v Benešově, hrají v současnosti právě za Vyšehrad, já mu však přeju postup do druhé ligy. My takové ambice nemáme – chceme hrát fotbal pro radost, stavět na mladých hráčích a umožnit jim, aby se pak mohli posunout do profesionálního fotbalu.“



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
M. Otáhal [-] - J. Neuberg [-] , O. Švejdík [-] , V. Mareš [-] (87. J. Zákostelský [-] ) , P. Rys [-] , D. Čapek [-] (66. L. Krobot [-] ) , F. Drobílek [-] , M. Rataj [-] (72. D. Krejdl [-] ) , O. Brejcha [-] , P. Šlegl [-] (68. J. Vejvar [-] ) , D. Kozel [-] (46. P. Čapek [-] )

SK Benešov
N. Rotbauer [-] - J. Vosáhlo [-] , Z. Vrňák [-] , O. Rataj [-] , D. Filip [-] - M. Slanina [-] (68. F. Zoubek [-] ) , O. Brokeš [-] , V. Engelmann [-] , M. Azilinon [-] (86. O. Urban [-] ) - P. Hampl [-] (88. A. Lauricella [-] ) , P. Švantner [-] -

ŽK: 44. D. Kozel .
Hráči zápasu: F. Drobílek - N. Rotbauer .
Počet diváků: 163. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Vít - HANOUSEK Karel, MARTÍNEK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Václav Vyleta
Tip experta: výhra domácích

Vyšehrad v domácím prostředi body neztratí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích