ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 18.kolo ČFL A, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Jímž se stal Ondřej Chocholoušek hrající v dresu Přeštic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na jaře se Vašemu týmu zatím nepodařilo zvítězit, mohl byste nastínit jaká panuje nálada v týmu?
Nálada po dvou prohraných zápasech nebyla dobrá. Navíc, když v zápasech nejste horším týmem a přesto prohrajete. Sráží nás to, že si soupeř vytvoří dvě šance za celý zápas a vstřelí z nich dva góly. Teď v Písku jsme aspoň urvali první bod. Doufám a věřím, že výkonnost a forma stoupá a v sobotu, doma proti Hostouni, již vyhrajeme.
V zápasech si dokážete vypracovat solidní brankové příležitosti, ale sráží Vás neproměňování šancí. Zaměřujete se na zlepšení zakončení v tréninku?
Na každý gól se opravdu nadřeme. Myslím si, že nám občas chybí i trocha štěstí, třeba nějaký šťastný odraz ve vápně. Trénujeme střelbu celkem často, tak snad nám to tam začne padat.
Jste odchovancem plzeňského fotbalu a cestou přes Mostecký FK jste se dostal až do Domažlic, kde jste vydržel čtyři sezóny a nastupoval pravidelně. Jak vzpomínáte na tyto roky?
Tehdy mě trenér Vrba poslal do Domažlic, abych získal herní praxi v dospělém fotbale. Nakonec jsem tam odehrál čtyři sezóny. byl jsem tam spokojený, měli jsme super partu, většinu kluků jsem znal, protože také prošli Viktorkou. Vzpomínám na to rád. Celkem se nám dařilo a mluvilo se i o druhé lize. Nakonec z toho tehdy sešlo. Po čtyřech letech už jsem potřeboval nějakou změnu, tak jsem odešel hrát do Německa.
V Plzni jste byl považován za nadějného hráče, co se stalo, že nyní neběháte po ligových trávnících? Byla tehdy ve Viktorce příliš velká konkurence, přes níž bylo složité se usadit v kádru A-týmu, nebo se objevily jiné komplikace?
V Plzni byla a je obrovská konkurence. Když jsem byl v Áčku Viktorky, vyhráli jsme titul. Bohužel ani ve zbylých zápasech, kdy nám už o nic nešlo, jsme my "mladý" prostor nedostali. Popravdě, když si na tyhle časy vzpomenu, tak si říkám, že kdybych byl v nějakém jiném týmu, třeba bych šanci dostal. Ale v Plzni mladým hráčům moc prostoru nedávají. Každopádně jsem nesmírně rád za to, že jsem mohl být dva roky součástí takového kádru, jaký Plzeň tehdy měla a mohl zažívat atmosféru v týmu třeba při zápasech Ligy mistrů.
Asi nejzajímavější štací Vaší kariéry byl německý Bayern Hof, kam jste odešel v létě 2018 právě z Domažlic. V Německu jste bydlel nebo to bylo formou dojíždění a jak celkově toto působení v cizině hodnotíte? Souhlasíte, že fotbal tam je opravdu na jiné úrovni, už co se týče fanouškovské základny a dalších věcí s fotbalem spojených?
Ze začátku jsem dojížděl. Po roce jsem si tam domluvil brigádu, takže jsem tam poté přes týden bydlel. Za mě super zkušenost a krásné vzpomínky. Co se týče 5. ligy v Německu, je to srovnatelné s naší ČFL. Fanoušci, kteří chodili na naše zápasy stáli už třeba hodinu před výkopem u stánků s občerstvením a bavili se. V Německu si fotbal daleko více užívají, má takovou jinou atmosféru, než tady v Čechách.
Po Vašem návratu zpátky do Čech by se dalo čekat, že zakotvíte opět v Domažlicích, ale vy jste se vydal do Přeštic. Co Vás vedlo k takovému rozhodnutí?
Kdyby nezačala "doba Covidová", která zavřela hranice a udělala pauzu ve fotbale, asi bych byl pořád v Německu. Každopádně s Přešticemi jsem byl už nějakou dobu v kontaktu. Líbil se mi jejich cíl, který měli - postup do ČFL, a tak jsme se dohodli. První rok COVID-19 opět všechny nižší soutěže přerušil. Druhý rok se nám, ale postup už podařil a to bez jediné porážky. To byla parádní jízda.
Příští sobotu se se svým týmem vydáte na soutěžní utkání právě do Domažlic. Pro vás bude, už tak zajímavé derby, ještě o něco pikantnější. Těšíte se na tento zápas a myslíte si, že můžete obrat aktuálně první tým tabulky o body?
Do Domažlic pojedu poprvé jako soupeř, což pro mne bude trochu nezvyklé. Moc se na zápas těším, bude to mít zvláštní náboj. Doma jsme Domažlice překvapili a jasně vyhráli. Bylo by super je překvapit i podruhé.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.