M. Obrtlík 15. (p.)
J. Kafka 70.
2:3p.
(1:1)
12. F. Drobílek (p.)
72. D. Čapek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2019 16:30

21.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Atraktivní duel Velvar s Vyšehradem skončil čtyřgólovou remízou, bonusový bod odváží hosté


Branky


15. M. Obrtlík (p.) , 70. J. Kafka - 12. F. Drobílek (p.) , 72. D. Čapek
17

Klání celků, které na jaře sbírají body, viděli diváci ve Velvarech, kam zajížděl aspirant v boji o postup Vyšehrad. Velvary chtěly napravit poslední porážku z Písku, Vyšehrad měl taky co žehlit, jelikož minule ztratil doma dva body s Benešovem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalty na obou stranách proměnili kapitáni, poločas skončil nerozhodně

Hostující Šemíci začali velmi aktivně a hned od úvodního hvizdu si vynutili územní převahu s častou snahou o zakončení. O něj se pokusili nejprve oba Čapkové, ale skóre se zatím nepohlo. To už neplatilo ve 12. minutě, kdy domácí záložník Pavlíček fauloval ve vápně Vejvara a Drobílek z penalty otevřel skóre.

 

Radost z vedoucí branky trvala Vyšehradu jen tři minuty. Na druhé straně hřiště byl totiž o chvíli později hříšník Pavlíček naopak faulovaným hráčem od Mareše a kapitán domácích Obrtlík po vzoru svého protějška z penalty srovnal na 1:1. Hned nato se protlačil do šance jeho spoluhráč Vopat, Otáhal však vyrazil jeho střelu na roh.

 

Potom se dostali několikrát za sebou ke slovu hráči Slavoje, v koncovce postupně ale Rataj, Drobílek, Rys ani D. Čapek neuspěli. Vůbec největší šanci měl však krátce před poločasem znovu velvarský Pavlíček, který přestřelil bránu Vyšehradu. Poločasový výsledek tak určily dvě proměněné penalty, po jedné na každé straně.

Strhující duel nakonec vítěze nepoznal, oba týmy ještě jednou skórovaly a body si podělily

Po změně stran se hrála vyrovnaná partie s oboustranným vysokým nasazením i hezkými akcemi. Jednu z nich předvedl vyšehradský kapitán Drobílek, brankáře Měsíčka ale nepřekonal. Podobně na druhé straně dopadl minisouboj Pavlíčka s Otáhalem. V 70. minutě se však zejména domácí fanoušci dočkali, jelikož se po levé straně hřiště uvolnil Kafka a střelou po zemi k tyči zajistil domácím vedení

 

Netrvalo však dlouho, konkrétně pouhé dvě minuty, a bylo znovu vyrovnáno. Drobílek rozehrál trestný kop, kanonýr D. Čapek vyhrál vzdušný souboj s brankářem Měsíčkem a dopravil baloón do sítě domácích.

 

Ve zbývajících dvaceti minutách se oba týmy hodně snažily strhnout vítězství v normální hrací době na svoji stranu, hrálo se oboustranně vabank a diváci si strhující zápas museli užívat. Skóre 2:2 přesto zůstalo do závěrečného hvizdu nezměněno a o dalším bodě musely rozhodnout penalty.

Vyšehrad tentokrát na penalty vítězně, bonusový bod mu vystřelil debutant Pardubský

V penaltovém rozstřelu čtyři ze šesti domácích hráčů proměnili, dvě střely brankář Otáhal vyrazil. Z hráčů Vyšehradu nedal jen Rys, takže celkové vítězství 5:4 a druhý bod připadly Vyšehradu.

 

Zdroj: slavojvysehrad.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


Slovan Velvary
Trenér Pavel Janeček: "Výborný, nadstandardní fotbal, obě mužstva chtěla hrát a kombinovat. Vyšehrad byl v úvodní čtvrthodině lepší, ujal se zaslouženě vedení, ale my jsme brzy vyrovnali také z penalty. Ve druhé půli se hrálo nahoru – dolů, my jsme chodili do rychlých brejků a z jednoho dali vedoucí gól na 2:1. Vypadalo to, že zápas zvládneme, ale po nešťastném zákroku našeho brankáře jsme si dali polovlastní gól na 2:2. Nemáme se za co stydět, protože doma jsme ještě neprohráli a diváci viděli tentokrát opravdu velmi kvalitní fotbal. Do ČFL jsme šli s tím, že si to zkusíme, a teď si naše postavení v této soutěži užíváme."

FC Slavoj Vyšehrad
Trenér Roman Veselý: "Velmi dobré utkání, oba týmy chtěly hrát fotbal. My jsme šli do něj v roli favorita, a tak jsme museli tvořit o něco víc. Velvary však prokázaly, že jejich silnou stránkou je rychlá přechodová fáze, z čehož nám daly dvě branky. Byli jsme nervózní, pokazili a poztráceli spoustu míčů a museli dotahovat vedení domácích. Stálo nás to hodně sil, ale v závěru jsme se hnali za vítězstvím. Na druhou stranu jsme se museli obávat velvarských brejků. Remíza je zasloužená a spravedlivá."



Sestavy


Slovan Velvary
J. Měsíček [-] - J. Kalaš [-] (52. M. Polák [-] ) , J. Kafka [-] (88. J. Pospíšil [-] ) , B. Havel [-] (81. P. Kovařík [-] ) , T. Nosek [-] , V. Pavlíček [-] (67. M. Doležal [-] ) , P. Šalda [-] , J. Ludvík [-] , L. Vopat [-] (90. M. Mucha [-] ) , T. Tenkl [-] , M. Obrtlík [-]

FC Slavoj Vyšehrad
M. Otáhal [-] - O. Brejcha [-] , O. Švejdík [-] , V. Mareš [-] , J. Zákostelský [-] , D. Čapek [-] (87. L. Krobot [-] ) , J. Vejvar [-] (67. D. Krejdl [-] ) , P. Čapek [-] (77. D. Kozel [-] ) , F. Drobílek [-] , M. Rataj [-] (81. V. Pardubský [-] ) , P. Rys [-]

ŽK: 8. J. Kafka , 35. J. Kalaš , 63. P. Šalda , 77. T. Tenkl , 90. M. Obrtlík - 31. M. Rataj , 53. O. Brejcha .
Hráči zápasu: V. Pavlíček - D. Čapek .
Počet diváků: 290. Rozhodčí: Vít Petr - PILNÝ Marek, ARNOŠT Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

David Podzimek

Expert: Nicolas Rotbauer
Tip experta: výhra hostů

Vyšehrad to bude mít na hřišti Velvar težké, ale má zkušený tým. Myslím, že si odvezou 3 důležité body.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů