L. Tůma 90.
2:1p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.04.2019 10:30

25.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Karlovy Vary si v poslední minutě zápasu vynutily penaltový rozstřel, v něm pak Radotín přemohly stoprocentní úspěšností


Branky


90. L. Tůma - 13. F. Bassey
16

Po sérii tří proher za sebou byl nejvyšší čas, aby se karlovarská Slavia vzpamatovala a znovu bodovala. Sice je nyní čekal domácí duel, ale s přetěžkým soupeřem. Na západ Čech zajížděla radotínská Olympia, která se mohla pyšnit skvostnou statistikou pěti výher z posledních pěti zápasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosty poslal do vedení ve formě hrající Bassey, ale mohlo být klidně srovnáno

Vstup do utkání vyšel výrazněji lépe hostům z Radotína, kteří se už ve 13. minutě dostali do vedení zásluhou dokonalého brejku a přesné mušky Basseye. Stejný hráč měl ještě dvě veliké šance na zvýšení stavu, ale v 26. i 35. minutě úspěšný nebyl.

 

Několik slibných situací měli i karlovarští, ale dvě gólové šance nepřinesly kýžené efekt vyrovnání. Maňák v 28. a kapitán Geňo v 43. minutě však své příležitosti nezúročili. Aktivní fotbal z obou stran tak do poločasu už další gól nepřinesl.

Infarktový závěr a Tůmovo vyrovnání

Druhý poločas Olympia vyvíjela značné úsilí ke vstřelení druhé branky, proti čemuž byl vynikající Chára v brance Varů. Občas zahrozila ale i domácí Slavia, vyrovnat mohl hned v 49. minutě Mandual, ale nedal.

 

Utkání už už směřovala do posledních vteřin a zdálo se, že zkušená Olympia Radotín znovu vyhraje o jediný gól, jenže tomu tak nakonec k radosti domácích nebylo. V 90. minutě kopaly Karlovy Vary roh, na který se nastěhovali do pokutového území soupeře všichni hráči včetně brankáře Cháry. Míč od hlavy jednoho z domácích hráčů dolétl až na zadní tyč, kde ho pohotově červenobílý hráč nastřelil zpět před bránu a našel přesně hlavu stopera Tůmy, který se nemýlil. Obrovská euforie domácích a zmar hostů. Zápas vzápětí skončil a týmy si zatím rozdělily po bodu.

Domácím stačily jen tři úspěšné pokusy, hosté v rozstřelu střelecky propadli

Rozstřel načali hosté a hned dva ze tří pokusů neproměnili, Císařovský a Broukal nebyli přesní. Za to domácí hráči své penalty proměnili bezpečně. Když pak čtvrtou sérii načal radotínský Volek znovu neúspěšně, nemuseli už další exekutoři kopat. Vary tak z téměř prohraného utkání berou nakonec cenné dva body, Olympia odjíždí zklamaná jen s jediným.



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Karlovy Vary
Obránce Ludvík Tůma: "Radotín začal dobře, rychle se dostal do vedení a vzápětí měl další dvě loženky, které naštěstí zahodil. My hrozili spíš z brejků, ale ani jeden jsme nevyužili. Na začátku druhé půle Jirka Chára zamkl svatyni, protože soupeř měl za 15 minut snad 6 šancí, to nás nabudilo a začali jsme hrozit taky, ale bez využití. Cítili jsme že s tím nepříznivým výsledkem můžeme něco udělat a vyústilo to posledním rohem, kam jsme všichni vrhli poslední zbytky sil a dotlačili balón do brány. A penalty? Máme v bráně čaroděje (úsměv)."




Sestavy


FC Slavia Karlovy Vary
J. Chára [-] - M. Geňo [-] , O. Shorný [-] (81. J. Mašata [-] ) , R. Vokáč [-] , J. Kalina [-] (88. T. Holík [-] ) , P. Maňák [-] (70. O. Frána [-] ) , D. Mandula [-] , Š. Dubnička [-] , Z. Skala [-] , M. Pěkný [-] , L. Tůma [-]

Olympia Radotín
O. Čáp [-] - P. Ježdík [-] (75. F. Císařovský [-] ) , F. Bassey [-] (70. V. Brabenec [-] ) , V. Milec [-] , J. Trýzna [-] (89. M. Písačka [-] ) , L. Koutenský [-] (46. Z. Volek [-] ) , P. Sarr [-] (84. M. Hadi [-] ) , A. Zahranychnyy [-] , M. Jiránek [-] , D. Broukal [-] , D. Pelyak [-]

ŽK: 13. P. Maňák , 18. Z. Skala , 60. L. Tůma , 77. O. Frána , 82. Š. Dubnička , 87. J. Mašata .
Počet diváků: 121. Rozhodčí: Martínek Petr - MRKÁČEK Michal, ŘEHÁČEK Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

David Podzimek

Expert: Marek Volf
Tip experta: výhra hostů

Radotín má skvělou formu a 5 utkání v řadě vyhrál. Proto je můj tip je dvojka, Olympia si z Karlových Varů odveze 3 body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů