3:4p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 10:15

27.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radotín zkompletoval hattrick vítězných penaltových rozstřelů, Převýšov ztratil slibné vedení v závěru


Branky


41. T. Sedláček , 70. T. Hynek , 75. M. Kopáč (p.) - 27. A. Oikonomikos , 86. P. Sarr , 88. P. Sarr
12

Je to už evergreen, když mluvíme o domácích zápasech Převýšova. V pěti jarních duelech na své půdě Východočeši ztratili pouhopouhý jeden bod s Brozany. Olympia je ale silný protivník, který získává body pravidelně i na hřištích soupeřů. Už dlouho ale svěřenci Davida Jarolíma nebrali plný počet, jelikož třikrát za sebou jen remizovali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zajímavý poločas přinesl lítý boj o střed hřiště a po gólu na každé straně

Od prvních minut sledovali diváci tvrdou bitvu o střed pole, ve které dominovaly soustředěné obrany. Ani jeden z celků nedokázal dohrát své náznaky do nadějné příležitosti a několikrát se díky tvrdým zákrokům domácích fotbalistů nad trávníkem zajiskřilo. První zajímavou akci si připravili hosté ve 25. minutě, kdy po centru Koutenského pálil Trýzna z otočky hodně mimo. O dvě minuty později Bassey přes šířku vápna hledal přízemní nahrávkou Ježdíka, míč však před radotínským záložníkem stihl odehrát do zámezí brankář Dunda. Domácí hrající v červených dresech však po přestálém náznaku šance polevili v koncentraci a po rozehraném autu dovolili na hranici velkého vápna zamířit Oikonomikovi, který se nemýlil a poslal hosty do vedení.

 

Vstřelená branka konečně odstartovala zajímavý fotbal a po dalších třech minutách mohlo být srovnáno. Po rohu se k odraženému míči dostal na hranici velkého vápna převýšovský Hynek, ale pálil mimo. Z následující akce Olympie hrozil Trýzna, jenž si naběhl na výbornou nahrávku Ježdíka a mohl upalovat sám na branku. Výborný obraný zákrok ale předvedl vracející se Vyšehrad. Na opačné straně se do brankové příležitosti drali domácí, ale své obranné povinnosti si splnil na výbornou Jiránek. Když už se zdálo, že do kabin půjde Radotín s jednobrankovým náskokem, dostal se ke střele zpoza vápna Špidlen. Jeho pokus byl zblokován, ale jen ke kapitánovi Převýšova Sedláčkovi, který poslal míč do sítě. Minutu před koncem se po standardní situaci ocitl tváří v tvář Dundovi ve výborné pozici radotínský Broukal, ale hlavičkou pouze vyprášil gólmanovy rukavice.

Převýšovští dvougólové vedení neudrželi, Sarr dvěma zásahy zajistil šestigólovou remízu

Do druhé části hry vstoupili lépe domácí fotbalisté v červených dresech, ale sérii jejich centrů do vápna zakončil z dobré pozice nepřesnou střelou Labík. Hra pak přinášela podobný obrázek jako v prvních 20 minutách prvního poločasu. Akce se sice střídaly na obou stranách, ale bez dotažení do finální fáze. Poté přebrala iniciativu Olympia, ale její mírná územní převaha k šancím nevedla. Převýšov podnikal nebezpečné protiútoky a v 70. minutě se za svou aktivitu dočkal odměny. Po dlouhém nákopu se prodral přes Písačku k míči Hynek a křížnou střelou, která před Čápem skočila, poslal červené do vedení.

 

A s Radotínem bylo ještě hůře. V 74. minutě zalehl Koutenský domácího Labíka na hraně velkého vápna a rozhodčí Drábek ukázal bez váhání na penaltový puntík. Balón si postavil Kopáč a poslal míč do Čápova protipohybu. V 80. minutě se domácí dostali do dalšího nebezpečného útoku po své pravé straně a přízemní centr si málem do branky srazil hostující Písačka. Po následném rohu se ke střele hotovil Veselka, ale jeho pokus byl zblokován. Domácí hráli v pohodě a hra hostí připomínala ze všeho nejvíce chaos. V 83. minutě se pěkně do vápna prokličkoval střídající Živný, místo pokračování akce však převýšovský fotbalista volil teatrální pád, za který byl rozhodčím Drábkem po zásluze odměněn žlutou kartou. A fotbalový pánbůh si nachystal ještě tvrdší trest. V 86. minutě vykřesal jiskřičku naděje pro hosty Sarr, který si nikým nehlídán naběhl na centr z pravé strany a hlavičkou z malého vápna snížil na rozdíl jediné branky. A střídající záložník s číslem 6 měl po několikazápasovém půstu chuť do hry. Po další akci se dostal na hranici šestnáctky k míči a chytrým lobem překonal bezmocného Dundu a stanovil skóre už na 3:3.

Převýšov se na konci zápasu probral a několikrát nebezpečně zahrozil. Olympia si však tentokrát s vypětím všech sil poradila a své utkání počtvrté za sebou dovedla do závěrečných pokutových kopů.

Více štěstí a výtečný Čáp, to byly faktory výhry Olympie na penalty

V penaltovém rozstřelu opět úřadoval brankář Radotínu Čáp, který penalty chytal počtvrté v řadě. V druhé sérii si vyrovnal účty s Kopáčem, když jeho tvrdý pokus do středu branky srazil nohou na břevno a míč se odrazil mimo. Střela domácího kapitána Jarkovského sice cestu do sítě našla, ale Veselka přestřelil Čápa i břevno. Sarr pak ukončení zápasu ještě odmítl, když nechal vyniknout Dundu, ale poslední penaltu zápasu bezpečně proměnil Brabenec, čímž přisoudil bod navíc hostům.

 

Zdroj: olympiaradotin.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu



Olympia Radotín
Trenér David Jarolím: "Velká škoda pro nás, že jsme opět nedokázali udržet vedení až do konce poločasu. O přestávce jsme, bohužel, museli stáhnout Asteria Oikonomika, který hrál velmi dobrý zápas. Po změně stran jsme dostali nešťastný a velmi laciný gól. Penaltě pak předcházela situace ve velkém vápně, kde se takhle prostě nemůžeme chovat. Zaplaťpánbůh se nám podařilo srovnat stav. Pape Sarr je samozřejmě hráč základní sestavy, ale 14 dní nemohl trénovat a teď má dva týdny pauzu na to, aby se dal úplně do pořádku. Každopádně pořád žijeme a budeme bojovat dál!"



Sestavy


SK Převýšov
R. Dunda [-] - L. Vyšehrad [-] , J. Jarkovský [-] , J. Špidlen [-] , P. Veselka [-] - T. Sedláček [-] , P. Novák [-] (91. S. Chocholatý [-] ) , M. Kopáč [-] , T. Hynek [-] (76. D. Živný [-] ) , T. Labík [-] , D. Koubek [-] -

Olympia Radotín
O. Čáp [-] - F. Bassey [-] , A. Oikonomikos [-] (46. Z. Volek [-] ) , V. Milec [-] , P. Ježdík [-] (63. P. Sarr [-] ) , J. Trýzna [-] (83. F. Císařovský [-] ) , L. Koutenský [-] (75. V. Brabenec [-] ) , A. Zahranychnyy [-] (75. M. Hadi [-] ) , M. Jiránek [-] , D. Broukal [-] , M. Písačka [-]

ŽK: 76. T. Hynek , 83. D. Živný , 92. T. Sedláček - 57. P. Ježdík , 87. P. Sarr , 92. V. Brabenec .
Počet diváků: 135. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - HÁJEK Robert, HANÁKOVÁ Gabriela.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Daniel Zelenka
Tip experta: výhra domácích

Převýšov je doma silný. Věřím, že si poradí i s takovým soupeřem, jakým je Radotín, a potvrdí domácí výhru z minulého zápasu.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích