Herní výbuch Merklínu a dvě červené karty v druhém poločase přinesly Dobřanům další tři body


Branky


12

Již v pravé poledne věděli v Dobřanech, že první Blovice těsně vyhrály a bylo tedy potřeba zareagovat také vítězně. Merklín však momentálně pátý v tabulce (3 body na třetí Hradec) má stále také o co hrát a tak bylo jasné, že to nebude pro oba týmy jednoduchý zápas. První poločas byl Merklín viditelně lepší a kdyby proměnil své šance, mohl do druhého poločasu nastupovat v naprostém klidu. Dobřany po velkém obratu v minulém zápase však předvedly dnes také obrat a nakonec byly těmi šťastnějšími, kteří si dnes odvezdly všechny tři body

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněné tutovky Merklínu chyběly ve druhém poločasu

V sobotním chladném odpoledni nastoupil tým domácího Merklína proti Dobřanům a hned v úvodu utkání se do hostujícího týmu zakousl. Ihned v první minutě se šikovně prosmýkl  po levé straně domácí Klíma a ranou na zadní tyč prověřil brankáře Mazáka. Další útoky nenechaly na sebe dlouho čekat a především domácí Voráček zle zatápěl aktivním pohybem na pravé záloze. V šesté minutě se po skrumáži ve vápně dostal ke střele domácí Yankov a i když mu střela nesedla, tak se dostala podél obránců a brankáře k pravé tyči a bylo 1:0 pro domácí. Dobřany zhruba do 20. minuty neohrozily domácího brankáře Špirka, kdy na něj první střelu z dálky vyslal hostující Toman. Ve 30. minutě se opět probili domácí do vápna rychlou kombinací a ve 100% šanci selhal domácí Voráček, který neumístil střelu z první mezi tři tyče. Merklín během prvního poločasu spálil několik brankových příležitostí a pak v závěru poločasu hostující Dobřany vyrovnaly hru a začaly pomalu vystrkovat růžky. Především agilní Schovánek zlobil domácí obránce a v závěru poločasu se dobřanský Trdlička prokličkoval až ke střele na velké vápno, ale jen těsně minul svatyni domácího brankáře. Vzhledem k tomu, že Merklín neproměnil své obrovské šance, šlo se do kabin za těsného stavu 1:0 pro domácí borce.

Dvě červené karty a dva góly hostů

Do druhé poločasu nastoupil hostující tým se dvěma změnami. Zraněného Rajta vystřídal Kydlíček a na pravé straně zálohy nahradil Roubíčka náhradník Strejc. Ten se také po kombinaci Dobřan dostal k odraženému míči a levou falší umístil míč přímo do horního růžky branky 1:1. Od té doby domácí vyklidili střed hřiště a Dobřany se dostávaly čím dál více k ohrožování domácí branky. Po kombinacích se k ohrožení dostali Schovánek, Toman, střídající Strec, ale nepotkali se s přesnou muškou. V 72. minutě se po faulu domácích postavil k rozehrání standardní situace Trdlička a nadýchaným centrem našel přesně nabíhajícího Bruhu, který přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč nedal Špirkovi šanci – 1:2 (rozhodčí však špatně tento gól přiřknul kapitánovi týmu)! Ihned z protiútoku se se štěstím dostal do vyložené brankové příležitosti domácí Voráček, ale z malého vápna nedokázal vyrovnat a hostující Mazák vytáhl zákrok týdne. Poté opět Dobřany zavelely k útoku a mohly přijít pojistky v podobě navýšení skóre, ale ani Trdlička, ani Toman a Strejc nedokázali překonat Špirka v bráně. V závěru utkání se bohužel Merklín sám připravil o možnost závěrečného tlaku, kdy byl nesmyslně za vražení do Schovánka vyloučen domácí Marek. Následně předvedl domácí Liška zákrok, který nepatří na trávníky a unikajícího Strejce zastavil skokem na paty bez jakékoliv snahy hrát míč. Tuto nedisciplinovanost po zásluze odměnil rozhodčí Adamec rovnou červenou kartou. V nastavení se Merklín dostal ještě k ohrožení branky ze dvou rohových kopů, ale v početním oslabení tato snaha vyšla ve vápně dobřanských vniveč.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Merklín
Jaroslav Kubeš - trenér: První poločas jsme byli lepší a hned na začátku jsme vstřelili zaslouženě branku, dále jsme si vytvořili pár tutových šancí, ale neproměnili jsme je - poločas mohl mít tedy jiný výsledek. Druhý poločas jsme úplně odpadli, soupeř začal hrát, skvěle kombinoval, přehrával nás a nakonec nám dal i dvě branky - za hru v druhém poločase si soupeř zasloužil vyhrát. Jsem nespokojen s přístupem hráčů v druhém poločasu a hlavně i s dvěma červenými kartami, které jsme dostali kvůli nedisciplinovanosti. Dohadování se s rozhodčím a strkání se s hráči soupeře není ten směr, kterým bychom se chtěli ubírat a proto jsem s dnešním výkonem hlavně v druhém poločase nespokojen!

TJ Dobřany
Bruha Martin: První poločas utkání byl v režii domácích. Vytvořili si několik brankových příležitostí a my jsme se bohužel nemohli dostat do zápasu. Do druhého poločasu jsme nastoupili jako vyměnění. Stejně jako se Spáleným Poříčím se nám povedlo brzy vyrovnat a následně diktovat tempo hry. Po zásluze jsme byli odměněni brankou a až na dvě akce k ničemu Merklín nepustili. Musím souhlasit s trenérem domácích, že se o body připravili neproměňováním šancí v prvním poločase a především nedisciplinovaností v závěru utkání. Zvlášť zákrok domácího Lišky byl z kategorie, který na trávníky nepatří. Za Dobřany bych především ocenil týmový výkon ze druhého poločasu, kdy se mužstvo semknulo a dokázalo otočit opět nepříznivý stav.



Sestavy


TJ Sokol Merklín
D. Špirk [-] - M. Liška [-] , L. Bláha [-] , J. Liška [-] , O. Haník [-] , J. Klíma [-] (66. M. Schejbal [-] ) , M. Voráček [-] , M. Balák [-] , D. Wild [-] , I. Yankov [-] , D. Marek [-]

TJ Dobřany
D. Mazák [-] - M. Gleissner [-] , J. Roubíček [-] (46. L. Strejc [-] ) , J. Čimera [-] , J. Schovánek [-] , P. Trdlička [-] , J. Toman [-] , J. Rajt [-] (37. T. Kydlíček [-] ) , V. Bouček [-] , M. Bruha [-] , M. Opatrný [-]

ŽK: 63. J. Liška - 16. J. Schovánek . ČK: 87. D. Marek , 90. J. Liška .
Počet diváků: 52. Rozhodčí: Adamec Václav - KREJČÍK Miroslav (N), TUŠEK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 4. 2019 21:32
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: Luboš Horvát
Tip experta: výhra hostů

Hosty povzbudil obrat v zápase minulého kola, cítí svou sílu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů