Favorit zápasu nedovoli žádné překvapení a pěti brankami nechal Vstiš beznadějně na poslední pozici


Branky


18. J. Roubíček , 53. M. Tušek (p.) , 64. M. Skřivan , 69. V. Bouček , 71. V. Bouček
14

Dobřany pronásledují Blovice v tabulce. Nemohou si dovolit jediné zaváhání, pokud chtějí myslet ještě na první místo. Beznadějně poslední Vstiš odmítl případné navýšení hubeného počtu bodů v tabulce a po pěti inkasovaných brankách daroval body druhým Dobřanům.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas velmi vyrovnaný

Derby – to je přesně utkání mezi týmy Dobřany a Vstiš. V lehce deštivém odpoledni se oba týmy utkali na perfektně připraveném trávníku dobřanského stadionu a od úvodních minut nebyl vůbec až tak znát 40-ti bodový rozdíl v tabulce. Dobřany měly sice optickou převahu, ale veškerá snaha Dobřan skončila na hranici šestnáctky. Jak střely z ze střední vzdálenosti, tak i náběhy do dobře organizované obrany Vstiše. Jedna gólová šance se však ujala. Po jedné akci se v 18. minutě odrazil míč na velké vápno a dobřanský Roubíček nekompromisní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě a rozvlnil síť za zády brankáře Vstiše - 1:0! Toho se chtěli hosté vyvarovat, ale nepodařilo se. Nicméně i tak nic hosté nevzdali a nadále hráli fotbal. Nepotěšilo je však zranění nejzkušenějšího z týmu kapítána Vodičky, který musel již v 19. minutě střídat a tak se hosté museli obejít po celý zápas bez svého kapitána. Přesto Vstiš dvakrát zahrozil ze standardních situací, kdy především jedna volala po brance. Přetažený míč zazvonil o zadní tyč a putoval zpět podél brankové čáry, kde Korčík nedokázal z metru doklepnout do svatyně domácích, aby vyrovnal skóre. Velká škoda pro hosty. Zápas se tak klidně mohl vyvíjet úplně jinak, než se vyvíjel po této velké šanci. Od tohoto okamžiku již nedokázali hráči Vstiše přetavit svoji snahu v akci, která by více ohrozila dobřanskou branku. Byli to naopak domácí, kteří začali zvyšovat tempo hry a čím dál více se dostávali k zakončení. O poločase se šlo do kabin tedy za nejtěsnějšího výsledku, který však více vyhovoval domácícm borcům.

4 branky

Ve druhé půli obraz hry navázal na konec prvního poločasu. Domácí stupňovali svůj tlak a vytvářeli si více a více brankobvých příležitostí. Dobřany nedávali Vstiši ani kousek prostoru a snažili se utkání rozhodnout brzy ve svůj prospěch. V 52.minutě šel do vápna domácí rychlík Strejc a obránce Vstiše ho nešikovně fauloval - rozhodčí nemohl jinak, než ukázat na značku pro pokutový kop.. K nařízené penaltě se postavil hráč minulého kola Tušek a nádhernou ranou do horního růžku branky zvýšil stav utkání na 2:0 pro Dobřany. Diváci nečekali dlouho na další branku. V 63.minutě se postavil z hrany šestnáctky k zahrávání přímého kopu domácí miláček publika Skřivan a nechytatelnou střelou přes zeď upravil na 3:0, aby si okamžitě doběhl pro ovace fanoušků pod dobřanskou tribunu. Chvíli na to se po kombinačních akcích trefil v rozmezí dvou minut dvakrát domácí Václav Bouček a utkání se již v poklidu dohrávalo za potlesku domácích tribun. Dobřany tak stále pronásledující první Blovice a čekají na jejich klopýtnutí. Vstiš má opačné starosti - sestup ho s velkou pravděpodobností již nemine.



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Domácí: Před zápasem jsem kluky varoval, že kdyby Vstiš měla v sezóně vše prohrát, tak tohle bude přesně zápas, kdy půjdou na hranici možností a budou chtít být úspěšní a bodovat. Je pravdou, že během prvních 20-30 minut dokázali s námi držet krok, podstupovali řadu osobních soubojů, dohrávali akce a snažili se atakovat naši rozehrávku již v zárodku. Bylo znát, že jim síly ubývaly a byla jen otázka času, kdy dotáhneme akce do úspěšného konce. Z našeho týmu bych dnes vybral za nejlepšího hráče Roubíčka, který se velmi často zapojoval do kombinačních akcí a celkově záloha pracovala velmi dobře, kdy se aktivně nabízela obraně při rozehrávce, což bylo poznat na přechodu do útoku. Z hostujícího týmu byl dle mého nejlepším hráček Ježek.




Počet diváků: 130. Rozhodčí: Šálková Helena - KYDLÍČEK Tomáš (N), VOLLER Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
10. 5. 2019 00:21
Hodnocení zápasu
6. 5. 2019 14:18
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Marek Toma
Tip experta: výhra domácích

Tady si myslím, že výhra domácích je jasná. Sice je to malé derby, ale Dobřany si 3 body na domácím hřišti nenechají vzít.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

29. 4. 2019 09:11
Čtyřicetibodová propast dělí druhé TJ Dobřany od suveréně posledního celku TJ Družstevník Vstiš. Město Dobřany a ves Vstiš od sebe dělí pouhopouhé 3km, když tedy vydělíme bodový rozdíl mezi těmito celky na vzdálenost mezi nimi, je to neuvěřitelných 13,33 bodu na kilometr. Hráčům Družstevníku se proto do města Dobřany nepojede vůbec snadno. Na jaře totiž jestě nevyhráli a umístění v tabulce nesvědčuje tomu že ani po této sobotě se na tom nic nezmění. Družstevníku nehraje do karet ani fakt, že se po dvoutýdenní absenci vrátil do sestavy domácích, uchvatitel Dobřanského fotbalu (též známý jako diamant). Ten si v předešlém utkání odehrál proti Žinkovům velice solidních 30 minut. Byl u dvou branek a zvdal domácí fanoušky ze sedadel když těsně před koncem utkání nastřelil břevno svou "slabší" nohou, vzápětí posílal míč krásně nadýchaným centrem opět svou "slabší" nohou do vápna, na kapitána Gleissner který už se zakončením moc práce neměl. Hosté by si měli dávat pozor i na domácího Tuška (přezdívaný Tušíno či Tramtejr) který si v mládí kopl kdesi po Plzni a teď už nějakou dobu nastupuje v černočerveném dresu. Navíc dostat se přes obranu řízenou dirigentem tak kvalitním, jehož předváděné výkony připomínají Virgila Van Dijka, nebude pro Družstevník vůbec nic snadného. A pokud se do zápasu opře od podlahy domácí Roubíček (známý jako Scholes nebo Kwaky) bude mít hostující tým veliké problémy po celém hřišti. Říká se že 'derby' nemá favorita, ale v tomhle klání je favorit jasně určen. Hosté by proto měli v brance využít zkušenosti a kvalitu hráče jako je Košan (známý po celém světě a Marsu jako Aču). Tento gólman má určitě kvalitu na to aby domácí nadělal v zakončení veliké problémy. Kdysi se o něm vyprávělo jako o Vstišském Lvu Jašinovi, bohužel jeho záliba v levné lihovině ho stála spoustu talentu.. Nemělo by se zapomenout ani na chloubu Družstevníku ve všech směrech, Jan Kraus ml. je ukázkovým příkladem toho že když se sloučí talent a dřina, přinese to kýžené ovoce. V podání tohoto hráče jsou to nadstandardní výkony, často doprovázené hlasitým aplausem při opouštění hrací plochy. Proto toto derby přinese opět velice příjemnou a řekl bych že i velice gólově obohacenou podívanou. Na konci však bude šťastnějším celkem tým domácích který bude pokračovat v honbě za Blovicemi.