Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2019 17:00

23.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žinkovy po delší době zase naplno bodovaly


Branky


11

Žinkovy po sérii nepodařených zápasů dnes naplno bodovaly a uravaly důležité tři body - neproměňování šancí je však provázelo i v tomto zápase. Poříčí se mohlo v případě výhry vrátit zpět na třetí místo - nestalo se tak

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žinkovy si vypracovaly více tutových šancí, ale proměnili pouze jednu v prvním poločase

Žinkovy potřebovaly v zápase už nutně zabrat a naplno bodovat. Do zápasu vlétly aktivněji, než jejich soupeř. V 8. minutě se po nepřehledné situaci ve velkém čtverci hostů odrazil míč před domácího hráče, jehož ránu ze čtrnácti metrů pohotově vyrazil S. Hefert. Ve 13. minutě domácí chybovali před vlastní šestnáctkou, balónu se zmocnil P. Karlík a jeho pěknou technickou střelu dokázal brankář vyškrábnout mimo tři tyče. Tato hrozba tým Poříčí příliš nepovzbudila, domácí tým naopak nevystrašila a Žinkovy i nadále pokračovaly v hodně ostrém startu do utkání. V 19. minutě svoji aktivitu korunovaly prvním gólem. J. Karas unikajícího Niemkiewicze Davida nezastavil, přišel ostrý centr do vápna, který domácí Vokurka umístil do sítě z devíti metrů ještě ostřejší parádní hlavičkou – 1:0! Ve 30. minutě vyrazil S. Hefert projektil ze střední vzdálenosti do tyče, v souboji o odražený míč podrazil R. Bořík protihráče a sudí ukázal na penaltu. Míč si vzal domácí Liška, avšak nařízenou penaltu skvěle zneškodnil S. Hefert, a tak penaltová mizérie Žinkov pokračuje i nadále. Ve 36. minutě měli první gólovou šanci hosté. P. Byron míč ve středu hrací plochy šikovně prostrčil na V. Janouška, ten uvolnil V. Heřmana, který unikl dvěma obráncům, jenže koncovku z mírného úhlu proti osamocenému brankáři namířil do pravé tyče, kdoví jak by se zápas vyvíjel, kdyby z této obrovské šance branka padla. Vzápětí zastavil nebezpečný brejk domácích až S. Hefert, když jedovatou přízemní ránu zleva z patnácti metrů vytěsnil na roh. Ve 42. minutě si centr do pokutového území zpracoval F. Brudna, ale šikovným pokusem o kličku do gólové pozice posledního obránce nepřekvapil a tak se šlo do kabin za stavu, který vyhovoval více domácím borcům.

Tři branky v druhém poločase

S neuvěřitelným nasazením Žinkov z v 1. poločasu měli obrovské problémy hosté i v druhém poločasu. Nutno podotknout, že hosté prohrávali pouze o jednu branku jen díky S. Hefertovi. V 64. minutě P. Karlík po přihrávce střídajícího J. Šefla z dobrého postavení brankáře technickým pokusem opět nepřelstil. V 68. minutě mířili domácí z hodně nebezpečného brejku z boku do pravé tyčky. Také následující útočnou akci sehráli domácí kombinačně výborně, ale z hranice šestnáctky zařízení netrefili. V 74. minutě přelstil v plném běhu P. Karlík bránícího hráče a jeho parádní gólmanem vyraženou pumelici si našel zblízka dorážející J. Šefl – 1:1! Domácí to nepoložilo, protože dokázali hned odpovědět.  Ihned po vyrovnání hosté totálně zaspali v obranné činnosti a po dlouhém nevinném přetaženém centru jen sledovali z pěti metrů zakončujícího Šneberka – 2:1 a obrovskou radost domácích fanoušků. O pár minut později potrestali žinkovští velký zkrat v obraně hostů potřetí – individuálně unikajícího Niemkiewicze Davida školácky v chybném domnění ofsajdové situace nechali hosté projít až před osamoceného S. Heferta a s nabídnutou šancí se domácí šuter popasoval nejlépe, jak mohl – 3:1! V 84. minutě zakončili domácí krásný atak příliš vysokou ranou z jasné pozice z patnácti metrů. Do konce zápasu se již hostům nepodařilo zkorigovat výsledek, když jim to nedovolovala skvěle organizovaná obrana domácích a tak Žinkovy po pár záopasech bez bodů, dnes konečně zase naplno bodovaly.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žinkovy
Pavel Fischer - trenér týmu: Konečně se nám v dnešním zápase drobek zase prolomila střelecká nemohoucnost, která nám brala body v minulých zápasech - i tak jsme neproměnili dalších 5 skvělých šancí. Opět jsme i neproměnili penaltu ze hry - byla již pátá v řade. Mohli jsme vést po prvním poločasu 3:0, ale vedli jsme pouze 1:0. Dnes musím ale i tak kluky pochválit za odvedenou práci. V zápase makali, kombinovali a snažili se. Dnes jsme zaslouženě zvítězili. Navíc bych chtěl tímto také poděkovat i soupeři za korektní slušnou hru a férové chování. Hráčem utkání z našeho týmu bych dnes vybral Lišku - sice netrefil penaltu, ale i tak by si to dnes zasloužil.

TJ Sokol Spálené Poříčí
Vaidiš: Naprosto zasloužené vítězství výborně hrajících Žinkov, naopak naše družstvo zůstalo daleko za očekáváním.



Sestavy


TJ Sokol Žinkovy
J. Trojánek [-] - J. Bartička [-] , M. Šneberk [-] , T. Hora [-] , J. Vokurka [-] , Z. Pavlíček [-] , D. Niemkiewicz [-] , T. Oulík [-] , J. Doričák [-] , R. Liška [-] , M. Vokurka [-]

TJ Sokol Spálené Poříčí
S. Hefert [-] - J. Karas [-] , R. Bořík [-] , J. Louda [-] , F. Brudna [-] - D. Hulec [-] , P. Byron [-] , V. Janoušek [-] , V. Heřman [-] , J. Tupý [-] - P. Karlík [-]

Počet diváků: 50. Rozhodčí: Ježek Petr - KOSTELNÍK Lumír, ADAMEC Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tomáš Vodička

Expert: Michal Čáslava
Tip experta: remíza

Žinkovám se dlouhodobě nedaří. Nevalné výsledky by měly hodit za hlavu a před domácími fans zvítězit. Poříčí však body zadarmo nedává a bude to tuhý boj.

Tip: výhra domácích