Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2019 16:00

8.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Poděbrady vybojovaly ve skvělém zápase se Lhotou dva body, zápas do penalt poslal svým gólem brankář Václavík


Branky


14

Poděbrady - Pravděpodobnou derniéru ve svém fotbalovém azylu na hřišti v Oboře hráči poděbradské Bohemie odbyli již tradiční remízou s následným penaltovým rozuzlením. Proti Lhotě sice dlouho sahali po plném bodovém zisku, v konečném účtování však musí být spokojeni s alespoň dvoubodovým příspěvkem

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Za dvacet minut tři branky

Poprvné se měnilo skóre již po šesti minutách hry, kdy Novák v souboji s Pařízkem vybojoval rohový kop a Nepovímem prodloužený centr Kubánka se dostal až na kopačku Sirového a ten míč nasměroval do protipohybu brankáře Tůmy - 1:0. V 17. minutě byl na polovině hřiště v souboji s Kodriou důraznější Herčík, ybojoval míč pro Kubánka. Ten následně vyslal přesným pasem směrem kupředu Nováka, který ještě vybídl zpětnou přihrávkou k zakončení Boru - 2:0.

 

O tři minuty později Jungmann dlouhým pasem poslal do úniku Velikého, který díky své rychlosti úkázal záda všem obráncům Bohemie a přesným zakončením zkorigoval průběžný stav utkání - 2:1. Dvoubrankové vedení mohl domácímu celku vrátit Javorek, kterého po podařeném průniku po levé straně hřiště vybídl k zakončení přesným obloučkem Nepovím, ale poděbradský středopolař v nezcela komfortní pozici nasměroval míč pouze nad břevno. Po půl hodině zakončoval Bora, ale také branku netrefil.

 

V závěru prvního dějství hráči Lhoty nejprve domácí defenzivě nepříjemně zatopili po standardní situaci a následné šavlovačce v pokutovém území, kterou však dokázal svým odkopem utnout Hruška. V samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky pak po zaváhání Bohemie v rozehrávce vyslal Primus dalším přesným pasem za obranu do úniku Danylycha a Václavík při snaze vystoupit proti útočícímu soupeři lehce zaváhal. Nakonec však dokázal střelecký úhel dostatečně zmenšit, zakončení zblokovat a uchránil tak domácímu celku těsné poločasové vedení.

 

 

 

Bláznivý závěr poslal do penalt domácí brankář Václavík

Dvakrát v krátkém sledu po sobě se nabízela zajímavá možnost k zakončení Novákovi, ale v obou případech byli v soubojích v pokutovém území nakonec důraznější bránící hráči hostí. Po hodině hry sklepl Křelina Hruškův centr na Javorka, který byl u míče dříve než brankář Tůma, ale v těžké situaci nasměroval míč pouze do boční sítě. Pak vybídl Křelina k zakončení Boru, ale tomu střela nesedla. V 68. minutě byl faulován Šusta, následně sám zakončoval centrovaný míč Nepovíma, avšak Tůma byl pozorný. O chvíli později musel zasahovat znovu hostující brankář, nejrpve vyboxoval centr Nepovíma, Sirový pak vracel míč na Boru, ale tam míč uzmul znovu Tůma.

 

V 76. minutě vyřešili domácí špatně rychlý protiútok dva na jednoho a přišel zákonitý trest. Hosté zahrávali rohový kop, který Kodria posadil přesně na hlavu Pařízka, jeho pokus ještě zastavil skvělým zákrokem domácí Václavík, ale Danylych následně doklepl míč do prázdné branky - 2:2. Hráčům Lhoty vstřelená branka viditelně nalila čerstvou krev do žil a už o dvě minutě později mohlo být pro domácí ještě o poznání hůře. Po centru Kodrii tentokrát hlavou zakončoval Pechr a Václavík se měl co natahovat, aby konečky prstů míč vytěsnil nad břevno své brány. Následný rohový kop si ve vzdušném prostoru našel znovu Pařízek, ale míč tentokrát trkl pouze vysoko nad Václavíkovu svatyni. Hra se začala přelévat ze strany na stranu.

 

Vedení mohl domácím poté vrátit Nepovím, který se zmocil dlouhého výkopu Václavíka, obešel Pechra a vzal zakončení na sebe a levou nohou vypálil, zaskvěl se však brankář Tůma, který zakončení vykopl špičkou své kopačky. Zanedlouho zakončoval opět hostující Pařízek, tentokrát po rohu Dvořáka, míč od jeho hlavy mířil přesně k tyči, ale na brankové čáře dokázal svým pohotovým zákrokem zachránit nerozhodný výsledek pro domácí Herčík. Hosté se však nakonec kýžené branky přecejenom dočkali, když v 86. minutě zaváhal v rozehrávce Hruška, z čehož pro hosty rezultoval zisk autového vhazování. Toho se chopil Kárník, míč následně v pokutovém území prodloužil Pařízek, Jungmann jej rychle sklepl Zmeškalovi a ten z otočky poslal míč mezi nohy brankáře Václavíka - 2:3.

 

V závěru druhé a zároveň poslední nastavené minuty pak ještě pokus poslední naděje v podobě rohového kopu vykřesal Šusta a do pokutového území Lhoty se vydal i brankář Václavík. Nepovímův centr sice Křelina nedokázal hlavou ideálně udeřit, ale před svou bránou zasáhl nepřesvědčivým způsobem Zmeškal a u volného míče byl jako první právě gólman domácího mužstva. Za jeho doklepnutím se Tůma natahoval marně a o osudu utkání tak musely rozhodnout pokutového kopy - 3:3

Václavík hrdinou i penaltového rozstřelu

V první sérii Nepovím nejprve zkušeně proměnil a Václavík následně vystihl směr kopu kapitána Lhoty Dvořáka. V dalších čtyřech penaltových pokusech byli úspěšnější střelci obou celků, na straně domácí Herčík a Šusta a na straně hostů Danylych a Pechr. Ve čtvrté sérii zaváhal Javorek, kterého vychytal Tůma, ale vyrovnání průběžného stavu penaltového rozstřelu znovu odmítl hrdina závěrečných okamžiků utkání Václavík. Zmeškalův pokus sice brankář Bohemie dokázal nejprve pouze ztlumit a ten se tak kutálel směrem do sítě jeho brány, následně jej však mrštným zákrokem stihl ještě před překonáním brankové čáry zastavit, což po chvíli všeobecné nejistoty potrvdilo i rozhodcovské duo. A když na úvod závěrečné páté série nezaváhal Křelina, nebylo už co řešit. Poděbrady si tak připsaly bonusový bod navíc.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Ladislav Bobek, trenér: "Dostali jsme se poměrně brzy do vedení. Po gólech Bory a Sirového jsme vedli 2:1. Poté jsme začali hazardovat s proměňováním šancí a to se nám stalo osudným. Soupeř se začal osmělovat a dost nás trestal. Lhotě se podařilo otočit zápas, kdy se v 86. minutě dostala do vedení 2:3. My jsme nakonec byli rádi, že jsme vydřeli remízu. V nastavení si balon našel gólman Václavík a na poslední chvíli prostřelil brankáře hostů. Pak ještě Václavík vychytal penalty a my jsme rádi, že máme z tohoto utkání aspoň dva body. Remíza byla trest za naši lehkovážnost."




Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - V. Herčík [-] , O. Bora [-] , J. Voříšek [-] , L. Hruška [-] , M. Novák [-] (59. L. Křelina [-] ) , T. Javorek [-] , T. Kubánek [-] (65. T. Šusta [-] ) , L. Nepovím [-] , R. Hruška [-] , J. Sirový [-] (88. J. Suchánek [-] )

SK Lhota
J. Tůma [-] - M. Pařízek [-] , M. Kodria [-] (80. ) , Š. Kárník [-] , L. Primus [-] (83. Z. Zmeškal [-] ) , J. Dvořák [-] , Š. Jungmann [-] (89. J. Nedvěd [-] ) , D. Danylych [-] , M. Veliký [-] (89. O. Popok [-] ) , J. Pechr [-] , G. Bittengel [-]

ŽK: 28. J. Pechr .
Počet diváků: 102. Rozhodčí: Vlk Miroslav - ROTH Patrik, VAŇOUSEK Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Huttr

Expert: Jakub Maryška
Tip experta: výhra domácích

Lhota sbírá body převážně venku, avšak tady si troufám říci, že nad jejich síly bude domácí Bohemka, která minulé kolo ukořistila výhru na půdě vedoucí Dobrovice a bude chtít tyto tři důležité body potvrdit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích