2:1
(0:1)
32. M. Toman
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2016 16:30

12.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šlágr kola zjevně zamíchal tabulkou, Vltavan na prvotní výhru nenavázal


Branky


0

Úvodní utkání jarní části soutěže přineslo hned opravdu pikantní střetnutí a to vzájemné utkání vedoucího týmu tabulky s druhým. Stejně jako na podzim, i v tomto kole duel skončil 2:1 ve prospěch domácích, což nyní znamená obrácení karty a také přímou změnu v soutěžní tabulce. Průběžné vedení tak po zásluze zaujímá tým TJ Sokol Chvalšiny, kterýžto právě díky této výhře za sebe posílá přílipenské komando Vltavan Loučovice. Ten v bojích o prvenství žebříčku bude již příští týden čelit pouhé jednobodové ztrátě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Toman trestal nedůraz chvalšinské obrany

Úvod do zápasu patřil režii fotbalistů loučovického Vltavanu, který dorazil do Chvalšin obhajovat průběžné vedení v soutěžní tabulce, avšak musel mít na paměti pouhý dvoubodový náskok a jakékoliv zaváhání by tým hostí mohl srazit níže.

 

Loučovice tak započaly hru v dobrém tempu se zodpovědnými výkony, když zároveň těžily z chyb domácích. Nemělo to dlouhého trvání a patřičná převaha si vybrala svou daň, když nedůraznou hru v obraně Sokola využil Michal Toman, kterýž měl celkově ve hře dostatek prostoru. Od něho se při pokusu místních stoperů odrazil míč a cíl svého letu našel až u pravé tyče. Cába byl naprosto bezmocný. Co se týče odvedené hry svěřenců trenéra Čarka, ta během prvního poločasu nenabrala tolik obrátek, jako by mohla a tak za zmínku stojí pouze jediná situace a to prudká střela záložníka Sluky zpoza vápna. Ta měla dobrou razanci i směr, ale hostující brankář Hüttner si věděl rady, a ač s obtížemi, vyrazil ji na roh.

 

Před pokračováním hry tak byli spokojenější hosté. Ti byli na polovině cesty za obhájením toho, s čím přijeli. S udržením prvního místa tabulky a navýšením náskoku, což by je mohlo značně uklidnit.

Dva góly Podskalského zajistily obrat

Do druhého poločasu jakoby na hřiště vběhl úplně jiný domácí tým. Mužstvu věhlasně prospělo prostřídání řad a posunutí zejména Babinského z obrany do útoku.

Hned v úvodní minutě duální části zápasu Nymsa posadil přesně centrovaný balon na hlavu kanonýra Patrika Podskalského, a ten již neměl těžkou práci s vyrovnání těsné ztráty. A to byl ten správný impulz do hry. Následně se Chvalšiny probraly ze zimního spánku a na soupeře doslova zatlačily. Vedení mohl nastartovat kapitán Holas, ovšem jeho důraz ve vzduchu neměl přesnou mušku a ze standardní situace servírovaný míč poslal hlavou těsně vedle Hüttnrovy svatyně. O chvíli později ve vyložené situaci nedokázal skórovat ani Babinský a tak veškerou zodpovědnost na své kopačky přebral opět nejlepší střelec domácího týmu. Sluka vyslal kolmý pas do individuálního útoku Patriku Podskalskému a poslední jmenovaný nevymýšlel nic složitého, načež jednoduchou střelou vedle nohy hostujícího gólmana zápas rozhodl svým již třináctým gólem.

Ačkoliv závěrečná čtvrthodina přinesla zpětnou snahu Loučovic o bodovou dělbu a několik osobních soubojů, chvalšinští se soustředili zejména na beton ve své obraně a těsné vedení si již uhlídali. Úvodní kolo jara tak přichystalo i změnu v tabulce a oba tito soupeři si postavení v soutěžním žebříčku vyměnili.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Zdeněk Čarek (trenér): První zápas jarní části jsme hráli s dosavadním lídrem tabulky a to se také podepsalo na naší hře. Začali jsme hrát hodně zakřiknutě, z čehož těžil soupeř, když měl více ze hry a nás naopak zužovala nepřesnost v přihrávkách, dělali jsme velké chyby, zkrátka děs a hrůza. To nakonec právoplatně muselo vyústit v úder Vltavanu, který vstřelil první branku a úvodní poločas skončil jeho iniciativou. Během přestávky jsme si řekli potřebné a na Loučovice jsme naběhli. Z první šance jsme se po Podskalského gólu radovali poprvé, načež záhy zklamal Holas, který hlavou mohl navýšit a neuspěl ani Babinský. Ten z oblasti penalty nevtěsnal míč mezi tři tyče a pokud bychom v této krátké době vstřelili tři branky, nikdo by se nemohl divit. Naštěstí pro nás po Slukově přihrávce unikl opět Podskalský a druhou trefou úročil naše vítezství. Zbytek utkání byl hodně hektický, když byly k vidění spousty soubojů a strkanic, zkrátka boj o první místo. Jako nejlepšího hráče našich řad volím střelce obou branek, Patrika Podskalského.

Vltavan Loučovice
Jiří Hošek (trenér): Do sestavy se nám na poslední chvíli vrátil Michal Toman a opět to byl také on, kdo připravil našeho jednobrankové vedení a zároveň jej znovu musím nominovat na nejlepšího hráče našeho týmu. Vedení jsme před přestávkou mohli ještě navýšit, ale Karták ve slibné příležitosti minul. Shrnu-li celý první poločas, všichni hráči si plnili své povinnosti, zejména Beran nedal v obranné činnosti Podskalskému žádný prostor. Druhá půle byla pro nás bohužel jako nebe a dudy a někteří přestali plnit to, co jsme si řekli, z čehož pramenil rychlý vyrovnávací gól Chvalšin. Domácí poté byli nabuzení tímto srovnáním a měli větší chuť po vítězství, načež přidali další úder. My jsme se probudili až ke konci utkání, ale už bez efektu.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - T. Holas [-] , P. Kliner [-] , M. Kamenský [-] , M. Babinský [-] - J. Decarli [-] (72. P. Postl [-] ) , P. Sluka [-] (80. M. Matoulek [-] ) , M. Postl [-] , M. Sadloň [-] (70. P. Zwifelhofer [-] ) - P. Podskalský [-] (78. L. Lamač [-] ) , L. Fučík [-] (61. T. Nymsa [-] )

Vltavan Loučovice
M. Hüttner [-] - M. Koutský [-] , J. Toth [-] , J. Beran [-] , J. Fejtek [-] - L. Sojka [-] , J. Žák [-] , V. Dudla [-] , J. Kališ [-] - M. Toman [-] , R. Karták [-]

ŽK: 45. M. Toman , 68. M. Koutský .
Hráči zápasu: P. Podskalský - M. Toman .
Místo: Chvalšiny. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Petroušek Antonín - KLIMEŠ Petr (N), VEČERNÍK Radek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.