3:1
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.04.2016 16:30

12.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dolní Dvořiště bleskově skórovalo, obratu Velešína se však neubránilo


Branky


0

Podzimní značný debakl, kterýž svému nynějšímu soupeři celek FK Dolní Dvořiště nadělil, nedokázali svěřenci trenéra Hoška potvrdit a ačkoliv díky Řepově rychlému gólu vedli, k dalšímu slovu se již nedostali. To naopak domácí FC Velešín úročil ve snaze minulý půltuctový příděl zažehnat a zejména díky dvěma úderům agilního Fišera se postarali o potřebný obrat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jednogólové vedení není žádnou jistotou

Dolní Dvořiště zajelo do Velešína odčinit podzimní smůlu na venkovních hřištích, čímž hodlalo poprvé v sezóně zabrat tříbodový lup. Nejednou jsme psali o drtivé převaze dolnodvořištských fotbalistů z prvního kola, kde dnešního soupeře doslova vymazali z fotbalové mapy, ovšem jako každý jiný duel, i tento začínal na bezbrankovém skóre.

Samý vstup do zápasu vyzněl mnohem lépe pro hostující celek, kterýž se dostal do bleskového vedení. Celá gólová akce započala u kapitána Krenauera, jenž pobízel spoluhráče centrovaným balonem do pokutového území. Po vzájemném ataku jednoho hostujícího oponenta s domácím brankářem Schneiderem se míče zmocnil Jakub Řepa a tvrdou ranou k tyči otevřel skóre již v páté minutě. Ihned na to začali domácí onu situaci reklamovat pro faul na gólmana, jenomže jejich protesty vyslyšeny nebyly a branka byla uznána za zcela regulérní.

Rychlý gól byl pro rezervu Velešína jednak studenou sprchou, ale také potřebným impulzem, který ji dostal do zápasu. Tlak hostí hned pominul a rázem převzali herní nadvládu fotbalisté kolem kapitána Kudláčka. Ti dosud mírně nepříznivý vývoj utkání dokázali zvrátit a ještě před poločasovou pauzou byli vedoucím článkem. Svěřencům trenéra Hoška vydrželo dočasné uspokojení celou půlhodinu, ovšem poté domácí trestali nevhodné zahrání balonu. Jeden ze zadáků Dolního Dvořiště směroval odkopnutý míč do středu hřiště, kde se ho zmocnil soupeř a obloučkem přes beky vyslal k rohu hřiště rychlého Petra Fišera. Ten se chvilku o míč přetahoval se svým sokem a nakonec po pohledné narážečce s nabízejícím se Kollárem vyrovnal.

Prvotní domácí nahrávač Martin Kollár ve třicáté deváté minutě vzal zodpovědnost na svou kopačku, což se v danou chvíli jevilo jako nejlepší řešení situace a poté, co se bez problému proháčkoval celou obranou Dolňáku, strhl vedení na stranu domácího mužstva, které tak ukončilo první půli jako spokojenější.

Velešín již bodovou naději nezahodil

Prohrávající mužstvo Dolního Dvořiště vstoupilo do druhého poločasu s nadějí změny. Hráči s utkáním chtěli provést něco kloudného a tak se zápas změnil ve velký festival slibných šancí, bohužel neproměněných. Jednu z největších příležitostí měl nejlepší střelec hostí Zeman, jenž pronikl do individuální akce, jenomže sám nezvolil ideální zakončení a lobovaný pokus nebyl pro mladého Schneidera větším problémem.

 

A tak zákonitě musel přijít trest za onu nedostatečnou efektivitu. Dolní Dvořiště se neustále tlačilo dopředu s takovou vervou, že otevřelo hru a rázem bylo vymalováno. Po překopnutém balonu se jej čtvrt hodiny před koncem duelu zmocnil opět aktivní Petr Fišer. Ten si vybral nejkratší možnou cestu k cíli a křižně od strany postupoval do šestnáctky, kde nevymýšlel nic složitého a krásnou technickou střelou nedal bezmocnému Hoškovi jedinou šanci zasáhnout.

 

S dvoubrankovým mankem už hostující tým nemohl nic dělat, ačkoliv chtíč a snahu měl, a tak první jarní body zůstaly ve Velešíně. Dolní Dvořiště tak musí na svůj první letošní úspěch z venkovní půdy stále čekat.

 

 

Autorem fotografií je Libor Granec.



Ohlasy k zápasu



FK Dolní Dvořiště
Štefan Hošek (trenér): Do Velešína jsme jeli s tím, že už chceme přerušit sérii venkovních zápasů, kde jsme uhráli pouhý jeden bod. Do utkání jsme vstoupili velice dobře a do vyrovnávací branky jsme hráli to, co jsme si řekli. Místo toho, abychom vedli výraznějším rozdílem, nechali jsme se uspokojit těsným vedením a domácí z pomálu jedné šance vyrovnali. Poté jsme úplně odešli a domácí opět potrestali naši chybu. V závěru poločasu jsme měli opět nějaké příležitosti, ty jsme ale nedokázali proměnit. Po změně stranu jsme už tempo našeho soupeře nestíhali. Vyrovnání měl na noze Zeman, ale zakončení, které zvolil, nebylo zrovna ideální. Bohužel pro nás, další venkovní zápas opět bez bodu a já jen doufám, že nedělní výlet do Frymburku bude pro nás úspěšný a to naše nechvalné prokletí konečně zlomíme.



Sestavy


FC Velešín B
F. Schneider [-] - Š. Chovanec [-] (83. T. Čulík [-] ) , P. Fišer [-] , Š. Král [-] , J. Severa [-] , J. Mikeš [-] (68. B. Rameš [-] ) , M. Kollár [-] , F. Rozkošný [-] , F. Jaroš [-] (85. J. Opekar [-] ) , D. Kudláček [-] , J. Schmidtmayer [-] (77. M. Matuška [-] )

FK Dolní Dvořiště
D. Hošek [-] - J. Mokoš [-] (22. P. Varhol [-] ) , J. Kubík [-] , J. Macanovič [-] , M. Hajdák [-] - L. Doucha [-] (46. Z. Rubeš [-] ) , T. Macanovič [-] , J. Krenauer [-] , V. Kotlár [-] - J. Řepa [-] , T. Zeman [-]

ŽK: 61. J. Severa , 82. Š. Chovanec - 14. T. Zeman , 25. J. Řepa .
Hráči zápasu: J. Řepa , J. Macanovič .
Místo: Velešín. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Holub Jaroslav - KOTHÁNEK Jakub (N), KUCHAŘ Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.