Mistr remíz nezklamal ani proti Stráži a od tří bodů neměl daleko


Branky


0

V utkání se Záchlumím Stráž rozhodně nebyla slabší, ba naopak, podle očekávání dirigovala hru a soupeře přehrávala. Měla více šancí a hrála opravdu dobře, ale na defenzivní taktiku Motoru byla krátká a od čtyřicáté minuty dokonce prohrávala 0:1. Dlouho s nepříznivým stavem nedokázala hnout, ale nakoenc se bohužel pro Záchlumí vyrovnání dočkala v poslední minutě základní hrací doby. To bylo opravdu těsné, ale, jak se říká, štěstí přeje připraveným. Při penaltách si pak Stráž dokráčela pro druhý bod, a tak nakoenc z těžkého a utrápeného utkání odtančila poměrně dobře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stráž měla nepřetržitou herní převahu, ale po půli prohrávala

Na začátku se zdálo, že vše bude probíhat přesně podle očekávání, Stráž měla výraznou převahu a Motor téměř nepouštěla z jeho poloviny. Postpem času se však začalo ukazovat, že to tak snadné nebude. Stráž si totiž sice vytvářela obrovské šance, ale nedokázala využít jediné z nich. Buďto její střelci naprosto selhali, nebo je ze hřiště vymazal kouzelník Lacman. A tak bylo už po třiceti minutách téměř jasné, že první půle určitě nerozhodne a nejspíš skončí remízou. Ale i to byl mylný předpoklad. Záchlumí totiž stačilo Stráži ještě udělit menší lekci z produktivity, když se ve čtyřicáté minutě rovnou z přímého kopu trefil Karel Štrejn a dostal tak Záchlumí do vedení. Od dobrého výsledku mělo Záchlumí při pohledu na nabuzenou Stráž přesto stále daleko.

Záchlumí už pomalu slavilo tři body, pak se ale ozval Rubant

Druhá půle měla naprsto totožný ráz. Stráž tlačila a tlačila a v podstatě nepustila Záchlumí za jeho vápno. Přesto však její snaha a převaha k vyrovnání zkrátka nestačila, protože brankář Lacman zkrátka chytil vše, co na něj letělo, respektive, co letělo na jeho bránu. Stráži nepomohlo dokonce ani brzké vyloučení Miroslava Štrejna, které znamenalo také početní převahu. A tak už to vypadalo, že Záchlumí bude slavit senzaci, od které nebylo v poslední minutě utkání vůbec daleko. Jenomže pak se ozval Daniel Rubant, který dotallčil balón za brankovou čáru po rohovém kopu a poslal tak utkání do penalt, čímž Stráži výrazně ulevil.

Stráž koncovku zlepšila

Je paradoxní, že při penaltách už ale slavila lepší koncovku Stráž, která se jedinkrát nezmýlila, zatímco hráči Záchlumí se dvakrát netrefili, a tak nakonec i přes skvěle rozehrané utkání odjížděli za hřiště favorita, jako poražení. Přesto jistě spokojení.



Ohlasy k zápasu


TJ SOKOL Stráž
Milan Tokar (Sokol Stráž): Celý zápas jsme hráli lépe, ale vyhořeli jsme na neproměňování šancí. Soupeř měl navíc štěstí, že využil jedné své šance, jinak neměli vůbec nic a hrálo se jen na jejich půlce. Kdyby to už po půli bylo pro nás třeba 6:1, nemohl se nikdo divit, ale bohužel. A druhá půle byla to samé. Při koncovce katastrofa, to rozhodlo.

TJ Motor Záchlumí
Vladimír Vácha (Motor Záchlumí): My jsme narazili na těžkého soupeře, takže jsme hráli defenzivně. V utkání jsme měli hodně štěstí, podržel nás skvělý brankář, Stráži se v koncovce vůbec nedařilo a my jsme využili ojedinělé šance. Přesto je škoda, že jsme nedosáhli na tři body, protože byly opravdu blízko. Ale i tak můžeme být, vzhledem k tomu, jak to na hřišti vypadalo, za bod rozhodně spokojení.



Místo: Stráž. Počet diváků: 127. Rozhodčí: Šichevičová Michaela - TVRZICKÝ Zdeněk (N), HORNÍK Miloslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.