T. Mbah 64.
M. Borovička 72. (p.)
2:1
(0:0)
83. D. Čada
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.10.2015 16:00

10.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky slaví cenný Domažlický skalp


Branky


64. T. Mbah , 72. M. Borovička (p.) - 83. D. Čada
0

Když se nedaří, tak se prostě nedaří. Ačkoli by to před sezónou nikdo asi netipoval, Domažlice se zatím v třetí lize trápí a z posledních pěti zápasů nedokázala po základní hrací době ani jednou zvítězit. Výhra na penalty pro Jirnám je jen slabou útěchou. To Benátky jsou v soutěži nováčkem a se svými výkony mohou být určitě spokojenější. A vítězstvím nad Domažlicemi jen znovu potvrdily, že je opravdu není radno podceňovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Došlého vychytal Michňa

Prvních čtyřicet pět minut zápasu bylo poměrně vyrovnaných s nízkým počtem střel, které by skutečně mířily do brány. Domažlice více držely míč. Přesto si oba týmy vytvořily několik situací, které nebezpečné skutečně byly. Ve dvacáté páté zakončoval rychlý protiútok hostů Došlý, proti kterému se vyznamenal dobrým vyběhnutím Michňa. Na druhé straně to pak po vzoru Zlatana Ibrahimoviče zkoušel patičkou Ansuma, který však vůbec netrefil míč. Když pak hlavičkoval chvíli před pauzou vedle Vůch, mohli si jít hráči odpočinout za bezbrankového stavu.

Závěr nabídl pořádné drama

Ještě po hodině celkového času to vypadalo, že zápas moc zajímavého nenabídne a skončí bezgólově. Pak ale přišla fotbalová paráda, která diváky zvedla ze sedaček. Střídající Synek vyhrál hlavičkový souboj pro Mbaha, který si na míč akrobaticky naskočil a nůžkami jej poslal k levé tyči – 1:0. Tři minuty na to mohli domácí přidat druhý gól, když vybuzený Mbah našel v pokutovém území Sedláčka, který se snažil obstřelit Šimana, přičemž těsně minul. A tlak domácích dál gradoval. Po hrubé chybě Domažlických hráčů, kteří byli v této fázi zápasu jako opaření, se řítil na Šimana osamocený Škarecký, kterému se však k vlastní smůle zamotal balon pod nohy, takže se k zakončení vůbec nedostal. Dlouho si to vyčítat nemusel, protože už za minutu se řítil do vápna jeho spoluhráč Synek, kterého srazil vybíhající Šiman k zemi a rozhodčí Dujsík neváhal s odpískáním penalty. K té se postavil Borovička a nekompromisně proměnil 2:0. Definitivní ránu pak mohl za dalších pár chvil udělit Domažlicím Sedláček, který však musel zklamaně sledovat, jak se míč odráží mimo branku od spojnice břevna s tyčí. Domažlicím už moc času nezbývalo, přesto se dál snažily a musely proto hodně litovat, když se Roubal nechal vychytat v dobré pozici Michňou. Přesto se hostům jejich šance vyplatila, když po chvíli vyrovnal Čada, který se dostal osamocený až k Michňovi a míč přes něho poslal o tyč do sítě 2:1. Závěr byl pak skutečně infarktový a to obzvláště ve chvíli, kdy z velkého závaru ve vápně domácích vypálil nebezpečně Braun, proti kterému se opět musel vytáhnout Michňa. Tou dobou už běželo nastavení a domácí se tak už o cenné vítězství obrat nenechali.

Autor textu: František Jaroš



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Borovička [-] (86. J. Buryán [-] ) , A. Křapka [-] , V. Kubista [-] , J. Sudek [-] - T. Mbah [-] (89. M. Horák [-] ) , S. Smetana [-] , M. Škarecký [-] , M. Sedláček [-] (90. M. Karásek [-] ) , P. Klain [-] (56. M. Sedláček [-] ) - M. Ansuma [-] (63. J. Synek [-] )

TJ Jiskra Domažlice
J. Šiman [-] - M. Špírek [-] (46. L. Roubal [-] ) , M. Bauer [-] , J. Nerad [-] , A. Beránek [-] (82. M. Braun [-] ) - P. Javorský [-] , P. Došlý [-] (68. D. Hradecký [-] ) , D. Čada [-] , P. Mužík [-] , E. Vůch [-] - P. Fořt [-]

ŽK: 51. P. Klain , 90. J. Synek - 72. J. Šiman , 85. E. Vůch .
Místo: Letní stadion / tráva. Počet diváků: 210. Rozhodčí: Dujsík Jiří - Fojtík Martin, Kvaček Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.