2:3p.
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.09.2015 16:30

7.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobrovice udolala Kolín na penalty


Branky


0

Třikrát po sobě odcházel Kolín ze hřiště se sklopenou hlavou na straně poražených. To Dobrovice si poradila v minulém kole s Benešov a týden předtím překvapila vítězstvím nad Převýšovem. Kdo by měl mít před zápasem psychicky navrch tak bylo nasnadě. Zároveň však z té samé logiky vyplývá, kdo by měl být více motivován ve vzájemném zápase plně bodovat. Utkání hrané v Kolíně tak mělo ukázat, zda větší efekt přináší vítězná vlna, či touha se na dostat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Seifrt pálil do šatny

Od prvních minut byli domácí aktivní a většinu své snahy směřovali na Daniela Nešpora. Ten sice bojoval, do větší šance se však prosadit nedokázal. První kdo vyzkoušel pozornost brankáře Dědka tak byl Kučera, jehož pokus však postrádal přesnost i razanci. A to byl právě kámen úrazů obou týmů. Nedostatek kvality v zakončení stíhal obě strany a v pár případech selhala už i samotná rozehrávka. První opravdu vyloženou šanci zápasu tak měl až pár minut před koncem prvního poločasu Volf. Ten zkoušel Ptáčka přeloboval a to se mu také podařilo. Bohužel pro hosty to samé platilo i pro branku domácích. A tak mohlo opět zaúřadovat staré známé nedáš, dostaneš. Už za dvě minuty od Volfovi šance se dočkali domácí výhody rohového kopu. Ten propadl až do malého vápna, kde míč kolenem sklepl Seifertovi Biško a první jmenovaný se mohl radovat s vedoucího gólu – 1:0. Ještě do přestávky mohl vyrovnat Just, obětavý Kouřil však jeho střelu zablokoval. Do kabin tak šli o něco spokojenější domácí.

Výrazný tlak dokázala Dobrovice zužitkovat

Dobrovičtí cítili, že zápas je vyrovnaný a že by tomu mělo odpovídat i skóre. Proto se dlouho nerozpakovali a sotva rozhodčí zahájil druhý poločas, vrhli se do útoku. Hned ve čtyřicáté šesté minutě tak nebezpečně pálil Krystan. Jeho střela mířila pod břevno a nebýt skvělého Ptáčka, mohlo být skóre srovnané. Chvíli nato trefil po centru hlavou břevno Sodoma. Hosté po jeho pokusu vehementně protestovali a reklamovali, že míč už brankovou čáru přešel. Jejich volání však nebylo vyslyšeno. A radost jim nebyla souzena ani za dalších pět minut, kdy už se míč v síti sice zavlnil, pro ofsajd to však branku neznamenalo. Kolín tento tlak tedy se štěstím ustál a své vedení udržel. Ba co víc, málem jej i navýšil po hlavičce Veselého. Ten se ovšem trefil pouze do náruče připraveného Dědka. Své nevyužité šance Veselý nemusel litovat dlouho. Jen po pár minutách si totiž vyměnil míč s Juklem a právě po jeho centru dokázal usměrnit míč do sítě – 2:0. V tu chvíli už to vypadalo s Dobrovicí vážně zle, a pokud chtěla zápas ještě nějak zvrátit, musela rychle reagovat. To si vzal na starost Kotyza, který protáhl míč přes půl hřiště a i díky teči jednoho z domácích hráčů dokázal prostřelit Ptáčka – 2:1. Po této brance už bylo jasné, že diváky čeká drama. A netrvalo ani příliš dlouho. Deset minut po Kotyzovi se totiž Dobrovičtí opět natlačili do útoku a po jedné z tečovaných střel dorážel do branky míč Osvald2:2. Vyrovnání bylo vzhledem k počtu šancí hostů spravedlivé a málem se z něj dokonce stal obrat. Velkou šanci měl totiž Volf, který však střílel zblízka přímo do Ptáčka. A když si domácí brankář poradil i s ranou Bočka, musely o osudu utkání rozhodnout penalty. V nich byli úspěšnější hosté, když si vítězný zásah připsal Vajgl.

Autor textu: František Jaroš



Sestavy


SK Sparta Kolín
J. Ptáček [-] - M. Jelínek [-] , M. Kouřil [-] , J. Biško [-] , D. Nešpor [-] - L. Seifert [-] (81. P. Šourek [-] ) , J. Kučera [-] , D. Brunclík [-] , J. Bláha [-] (64. B. Tvrzník [-] ) - R. Jukl [-] , M. Klátil [-] (56. D. Veselý [-] )

FK Dobrovice
L. Dědek [-] - J. Novák [-] , J. Váňa [-] , L. Hruška [-] , M. Vajgl [-] - J. Just [-] (63. J. Boček [-] ) , M. Kotyza [-] , J. Krystan [-] (82. J. Patočka [-] ) , J. Rudolf [-] (89. F. Březina [-] ) - M. Volf [-] , J. Sodoma [-] (63. T. Osvald [-] )

Místo: Brankovická / tráva. Počet diváků: 160. Rozhodčí: Grimm Tomáš - Cupl Zbyněk, Žáková Dagmar.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.