2:1
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2015 17:00

3.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žižkov vedení v Kolíně neudržel


Branky


0

Hned na úvod soutěže dostat nářez není nic příjemného a právě s takovou situací se musel vyrovnávat seskupivší Kolín. Na bůra uštědřeného Převýšovem ale dokázali ve druhém kole hráči Kolína zareagovat porážkou Benátek. Ve třetím kole před nimi stála další složitá výzva. Viktoria Žižkov se totiž může pochlubit nabušeným kádrem, který ještě posílili uprchlíci z potápějícího se Střížkova. Postupovými ambicemi se tento tradiční ligový klub také netají. Zdaleka ne vždy však papíroví favorité skutečně dokážou dostát svým očekáváním.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod patřil hostům

Viktoriáni dávali své ambice najevo hned od prvních minut zápasu a radovat se mohli už ve čtvrté minutě. Pomohl jim k tomu riskantním odkopem brankář Kolína Vízek, který napálil míč pouze do bránícího Dočekala, od kterého se odrazil jen těsně nad břevno. Deset minut na to už hosté skutečně mohli slavit. Po perfektně kopnutém rohu Lukáše Křečka se prosadil hlavou pod břevno Jan Neuberg – 0:1. A u jedné branky nemuselo zůstat, hosté se totiž v této fázi zápasu dostali do sedla a soupeře přehrávali. Ve dvacáté první minutě pak vstřelil další branku zápasu Štoček, jemuž však zkazil radost zdvižený praporek signalizující ofsajd. Tři minuty na to kopal přímý kop technicky zdatný Křeček, i s pomocí zdi ale mířil pouze do břevna domácí brány. Útočné snažení Žižkova pokračovalo. Ke skórování vybídl přesnou přihrávkou Vukadinovič Dočekala, s jeho slabou střelou si Vízek bez problémů poradil. Ten musel být proti tomu samému střelci na pozoru i za další dvě minuty, s jeho hlavičkou po Křečkově přesném centru si ale také věděl rady. Blízko k brance byl pět minut před přestávkou také hostující Diop, který napálil míč pouze do tyče. Jeho další snažení ukončil opět zdvižený praporek postranního. Poločas pak zakončila tvrdá rána Štočka těsně nad branku brankáře Vízka.

 

Slepené góly znamenaly rychlý obrat

O poločasové pauze došlo na straně domácích ke střídání, když Veselý nahradil Dostálka. A právě čerstvý Veselý byl na začátku první nebezpečné akce Kolína. Po jeho nahrávce střílel těsně vedle Kučera. Podobně se svou šancí naložil na druhé straně také Vukadinovič, který mířil vedle po výzvě od Štočka. A do třetice minul branku známý kanonýr Štoček, když hlavičkoval po centru Volka těsně nad. Po této sérii prováhaných šancí se hra na chvíli uklidnila, nicméně v šedesáté minutě se znovu začaly dít věci. Viktorka si vybrala slabou chvíli a okamžitě přišel trest. První branku Kolína ještě Juklovi rozhodčí neuznali pro ofsajd a na neuznané branky tak bylo vyrovnáno. A na ty reálné vyrovnali domácí hned vzápětí. Dominik Veselý si poradil ve vápně hned se dvěma bránícími soupeři a i díky teči trefil přesně roh Brauneisovi brány – 1:1. Pražané se nestihli ani oklepat a míč lovili ze sítě podruhé. Veselý tentokrát v roli nahrávače našel ve vápně volného Bláhu, který se nemýlil – 2:1. Žižkov tak dostal během pěti minut tři branky, ačkoli uznány byly jen dvě. Ze situace se ale zkušený tým dokázal oklepat a dvacet minut před koncem byl i blízko vyrovnání. To by ale nesměl být Fusek v ofsajdu a navíc hlavičkovat mimo. V posledních minutách ještě vytvořili hosté před Vízkem slušný závar a po remízové brance skutečně sahali, domácí už si ale tříbodový zápas zkazit nenechali. Žižkov tak odjíždí z Kolína poněkud překvapivě s prázdnou.  

 



Sestavy


SK Sparta Kolín
P. Vízek [-] - D. Nešpor [-] , P. Šourek [-] , M. Kouřil [-] , O. Vencl [-] - T. Dostálek [-] (46. D. Veselý [-] ) , M. Jelínek [-] , J. Kučera [-] (85. J. Biško [-] ) , D. Brunclík [-] (56. J. Bláha [-] ) - D. Fusek [-] (80. B. Tvrzník [-] ) , R. Jukl [-] (89. L. Seifert [-] )

FK Viktoria Žižkov
R. Brauneis [-] - Z. Volek [-] (80. J. Janecký [-] ) , J. Neuberg [-] , M. Kodr [-] , V. Šandera [-] - J. Štoček [-] , D. Diop [-] (67. M. Hurka [-] ) , M. Mareš [-] (87. M. Avdić [-] ) , L. Křeček [-] (67. D. Kocourek [-] ) , T. Dočekal [-] - M. Vukadinovič [-] (76. P. Šultes [-] )

ŽK: 69. M. Jelínek , 92. J. Bláha .
Místo: Brankovická / tráva. Počet diváků: 290.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.