Borek přehrál ve šlágru kola domácí Žabovřesky


Branky


14

Borek čekalo těžké utkání s třetíma Žabovřeskama, které možná pro mnohé překvapivě sbírají hodně bodů a drží se na předních příčkách OP. Už v týdnu se začali dělat trenéru Stanislavu Bryxovi vrásky na čele. Borecká marodka se opět rozrostla a  k dlouho době zraněným D.Hájkovi, O.Vaníkovi přibyl ještě J.Frank, M.Bárta a otazník visel nad L.Horejšem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

DO KABIN SE ŠLO ZA STAVU 0:2

V Žabech na Borek čekalo pro fotbal krásné počasí a i když domácí trávník nepatří mezi nejlepší v OP snažili se hosté od prvních minut hrát svůj rychlý kombinační fotbal. Už ve 12.min přebral Radek Horejš míč na polovině hřiště nikým neatakován postupoval k domácí brance a jeho křižná střela zpoza vápna skončila v levé šibenici 0-1. Uběhli jen čtyři minuty, když O.Hanžl přidržel míč za hranicí vápna, ideálně posunul doleva na Radka Horejše ten se nerozpakoval a z voleje poslal míč placírkou nechytatelně na zadní tyč Škaroupkovi branky 0-2. To byl pro domácí šok ze kterého se jen těžko vzpamatovávali a i když se agilní J.Horský snažil neustále něco vymyslet do vážnějších šancí se domácí nedostávali. Jediná jejich šance v první půli přišla po dlouhém nákopu do vápna,vyhrané hlavičce na kterou však domácí útočník na zadní tyči nedosáhl. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0-2.

I V DRUHÉ PŮLI STŘÍLELI JEN HOSTÉ

Druhý poločas pokračoval ve stejných notách jako první. Domácí se jen velmi těžko prosazovali proti dobře organizované obraně hostů v čele s novou stoperskou dvojicí M.Leština, M.Michal. Jejich kombinace byli často nepřesné a mnohokrát ukončené už v samém zrodu. Borek si postupem času začal vytvářet své příležitosti, ale pokusy L.Horejše , O.Hanžla ani D.Šťastného ještě ke gólu nevedli. V 79.min vykopl gólman M.Pytel na L.Horejše ten s trochou štěstí prodloužil na Davida Eliáše,který míč potáhl do vápna a křižnou ranou o tyč zvýšil na 0-3. Tím bylo o výsledku rozhodnuto a domácí už neměli sílu se zápasem něco udělat,přesto že se do několika zakončení dostali branku netrefili. Poslední slovo si tak vzali bratři Horejšové. R.Horejš získal míč na polovině hřiště dovedl ho až k vápnu,kde obešel dva obránce přihrál Liborovi Horejšovi, ten udělal kličku gólmanovi a uzavřel na konečných 0-4.

 

 

 

Poznámka FK Borek:  Za týden doma přivítáme už snad v plné sestavě SK Dobrou Vodu tak se přijďte podívat,zafandit a dát si něco dobrého. FK BOREK OLÉÉ.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Stanislav Bryx (trenér FK Borek): Větší vůle po vítězství hnala "mé" borce za 3 body od samého začátku zápasu. Na špatně připraveném hřišti to všichni "odjeli" na plno. Důležité je, že se zápas obešel bez zranění a budeme se naopak do dalšího utkání připravovat v "plnější kabině" . FK !!!!

FK Borek
Jan Horský (hráč): Borek k nám zavítal v pozici lídra soutěže a očekávali jsme těžký duel, měli jsme sice zprávy, že postrádají několik hráčů, ale my jsme na tom nebyli jinak. V první půli jsme soupeřům nestačili vůbec v ničem, byť si hosté nevypracovali mnoho šancí, Radek Horejš vstřelil dva krásné góly a k poločasovému vedení 0:2 dokráčel Borek v poklidném tempu. Ve druhé půli jsme se hostujícím hráčům dokázali v několika pasážích i vyrovnat, bohužel jsme neproměnili žádnou příležitost, které jsme měli hlavně po centrech ze stran a hostující hráči naopak přidali další dvě branky. Borek vyhrál zcela zaslouženě, my jsme byli po většinu zápasu všude druzí.



Sestavy


TJ Sokol Žabovřesky
M. Škaroupka [-] - V. Hrabčák [-] , P. Schacherl [-] , T. Hála [-] - J. Hála [-] , V. Caletka [-] , T. Bejsta [-] , J. Lapeš [-] - J. Pilný [-] , M. Kudláček [-] , J. Horský [-]

FK Borek
M. Pytel [-] - M. Votruba [-] , J. Endlicher [-] , M. Leština [-] - D. Eliáš [-] , R. Horejš [-] , D. Šťastný [-] , M. Bukovinský [-] - M. Michal [-] , O. Hanžl [-] , V. Baščevan [-] -

ŽK: 52. M. Kudláček , 87. J. Lapeš - 89. M. Votruba .
Hráči zápasu: R. Horejš .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: STACH Josef - OVČÁČEK Josef, ŠTANDA Rudolf (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
16. 10. 2021 20:14
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 22:19

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 11:11

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 08:55
Jan Tomášek

Expert: Matěj Blažek
Tip experta: výhra hostů

Žabovřesky jsou velký překvapení celé soutěže, ale na Borek stačit nebudou a Borek si odveze všechny 3 body.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 18:38

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 11:57

Tip: výhra domácích