0:3
(0:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2021 18:00

15.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SESTŘIH: Tachovští se i navzdory komplikacím do Sušice dostali, aby je za jejich dobrotu oloupili


Branky


13

Středeční výjezd tachovským fotbalistům mohl zadělat na velké problémy. Autobus je nechal zhruba 20 km od Sušice a tým kolem trenéra Ptáka řešil, jak se na utkání dopraví. Velkou zásluhu na dopravě do místa určení měli domácí funkcionáři, zejména trenér Hubáček, který všechno zařídil. Více se dozvíte ZDE a za redakci děkujeme, že dobří lidé ještě nevymřeli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tři góly a hotovo

Hosté začali utkání lépe. Dobře kombinovali, soupeře přečíslovali a bylo jen otázkou času, kdy padne gól. Stalo se tak ve 14. minutě, kdy hezkou akci celé zálohy vyšperkoval Lukáš Tonka přihrávkou na Pavla Kořínka - 0:1. Hosté nepolevili v tempu, důrazu, byli zdravě agresivní a domácí nestíhali. Po půl hodině přišel druhý gól. Na roh si původně Lukáš Hudec chtěl jít na první tyč, na poslední chvíli cuknul dozadu, vyskočil a přesně posazeným míčem rozvlnil hlavou síť podruhé.

 

O dvě minuty později bylo pro domácí ještě hůře. Zaskočení domácí rozehráli aut na brankáře, ten nezpracoval a dotírající Lukáš Tonka si do prázdné mohl vychutnat pověstnou třešničku na gólovém dortíku. Domácím nutno přiznat snahu, bojovnost, díky níž, v kombinaci s chybou hostující družiny, byli odměněni vyloženou šancí. Tachovský gólman Petr Landrgott však svůj tým podržel a gólovku vychytal.

 

Střelba na rugbyovou branku

Po přestávce hosté na chvíli zaspali, deset minut patřilo domácím, kteří však nebyli v ofenzivě nikterak nebezpeční. Později se hra vyrovnala a s přibývajícím časem se hostům čím dál tím víc otevíral prostor pro nebezpečné brejky. Vypracovali si snad osm vyložených šancí, které však zahazovali jednu za druhou. "Jakub Šuranský by ve středu potřeboval ragbyovou branku anebo kámen do kopačky", zní z tachovského celku. "Honza Fišer a Patrik Sláma zase operaci s výsledkem - o pár centimetrů delší levá noha". A nutno přiznat kredit domácím obráncům, kteří i za rozhodnutého stavu nic nevzdávali a zblokovali několik nebezpečných centrů a střel.

 

Zdroj: fktachov.cz, upraveno redaktorem.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sušice
Jonáš Bartoš: Domácím hráčům se ve vloženém kole uprostřed týdne vůbec nepovedl začátek. Už ve čtrnácté minutě šel Tachov do vedení, když po rychlém kontru využil odkrytý prostor na pravé straně hřiště a poprvé překonal gólmana Míčku. Druhá inkasovaná branka byla též zbytečná – Tachovští dobře zahráli rohový kop, který zakončil nikým nehlídaný hráč na zadní tyči do prázdné brány. Vrcholem byla chyba při autovém vhazování, kdy se krajní obránce nedohodl s brankářem, hosté se zmocnili balonu a potřetí skórovali. Otáčet výsledek proti kvalitnímu soupeři už bylo následně velmi složité. Do náznaku šancí se dostávali útočníci Míčka i Brož, ale soupeř měl výbornou organizaci hry a komplikace nepřipustil. „Jejich systém v napadání a organizaci hry, to bylo něco. Rychlost hry - vše o dva levely jinde,“ vystihl jeden z členů týmu tachovskou kvalitu. Sušici citelně scházeli tři zkušení hráči, kteří nejsou k dispozici kvůli zraněním – Jiří Kysilka, Jaromír Králík i Dominik Vašák patří mezi stabilní členy sestavy a jejich kvalita i klid na míči citelně chyběla.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Do utkání jsme konečně vstoupili vedeni kapitánem Honzou Viternou a bylo to znát. Skvělá organizace hry, z níž vycházely další věci, kterými se chceme prezentovat. Výborně jsme napadali, získávali míče už na polovině soupeře a brzy jsme dali tři góly. Po půli se sice hra vyrovnala, ale z brejků jsme byli stále velmi nebezpeční, pohříchu jsme ani jeden z nich neproměnili. Naše výhra je zasloužená, utkání jsme měli zcela pod kontrolou, klukům děkuji za výkon a přístup.



Sestavy


TJ Sušice
F. Míček [-] - M. Kramár [-] (73. D. Kubín [-] ) , M. Brož [-] (80. Š. Tuček [-] ) , O. Míčka [-] , M. Budil [-] (80. A. Vystrčil [-] ) , T. Klíma [-] , Š. Krůs [-] (73. M. Podlipský [-] ) , P. Hubáček [-] , P. Pechek [-] , L. Kodýdek [-] , A. Pivetz [-] (62. T. Marek [-] )

FK Tachov
P. Landrgott [-] - L. Tonka [-] (68. J. Šroub [-] ) , G. Nieves [-] (46. J. Fišer [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , J. Viterna [-] , V. Mráz [-] (72. M. Zeman [-] ) , Z. Sloup [-] (66. P. Sláma [-] ) , R. Umanskyi [-] , D. Bulaiev [-]

ŽK: 22. P. Hubáček - 64. V. Mráz .
Hráči zápasu: J. Viterna .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Rubáš Jaroslav - ZAVADIL Jan, MAREK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Zbyněk Smolík
Tip experta: remíza

Sušice hraje doma a Tachov jsem viděl hrát naposledy v ČFL. Myslím si, že tady bude remíza. Tachov si odveze druhý bod.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů