2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 16:00

5.kolo, Vysočina | Jihlava | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ždírec zaváhal v Batelově


Branky


0

Zatím překvapení soutěže, tým Ždírce, zajížděl k dalšímu venkovnímu zápasu na horkou půdu do Batelova. Očekával se vyrovnaný zápas, domácím stále chyběl Michal Zima, který si odpykává trest za červenou kartu. A skutečně se v Batelově odehrál v sobotním odpoledni vyrovnaný zápas, nakonec s tříbodovým ziskem pro domácí tým, hosté tak zakousli po dlouhé době porážku, kterou neodvrátil ani nejlepší střelec soutěže Tlačbaba, který v zápase vyšel střelecky na prázdno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas jasně v režii domácích

V prvním dějství se od počátku hrál rychlý, dynamický zápas. Hra se přelévala ze strany na stranu, oba týmy však hráli pouze po vápna, bez vážnějšího ohrožení brankářů. Do tutové šance se dostal ve 25. minutě hostující Pavel Horáček, výborně však zareagoval gólman domácích Kaňkovský, který dobře vyběhl, zmenšil Horáčkovi střelecký úhel a jeho střelu pohotově vyrazil do zámezí. Milionkrát omílané klišé "nedáš-dostaneš" platilo i v tuto chvíli. Hostující brankář Průša špatně odhadl k němu směřující míč, ještě horším způsobem jej odkopl a toho využili domácí hráči. Kapitán Zbyněk Koreš zachoval klid a chladnou hlavu, neukvapil se a předložil míč lépe postavenému Marianu Blaškovi, který neváhal a míč v poklidu dopravil do sítě, 1:0. Domácí hráče branka nabudila, ještě zvýšili tempo a mohli své vedení několikrát navýšit. V šancích se postupně ocitli Marek Janoušek nebo Marián Blaško, který ale svůj druhý gól nepřidal. Po brance volala i hlavička Michala Houzara, nejlepší hráče minulého kola, avšak ani ta se neujala, a tak domácí odcházeli do kabin pouze s jednobrankovým vedením.

Tři body zajistil dorostenec Houdek

Do druhého poločasu nastoupili domácí s cílem navýšit vedení nebo alespoň uhájit jednobrankový náskok. To hosté měli opačné starosti, potřebovali nutně změnit styl hry, pokud chtěli reálně uvažovat o tom, že si z Batelova odvezou nějaké body. Zkušený domácí tým si však vedení již od začátku poločasu hlídal, nedovolil hostům prakticky nic. Ždírec pouze nakopával balóny, se kterými si však domácí beci ve spolupráci s gólmanem v pohodě poradili. Domácí naopak kontrovli rychlými brejky, ze kterých pak následně uhodilo. Havlíček v 65. minutě velkou šanci neproměnil, když střílel pouze do boční sítě, ale v 77. minutě se již domácí radovali v zápase podruhé. Trenér měl při střídání šťastnou ruku, neboť náhradník Lukáš Houdek dostal dlouhý pas za obranu od Pavla Blaška, běžel sám na branku, a ačkoliv věkem ještě dorostenec, počínal si jako mazák a zavěsil na 2:0. Jelikož se jednalo o jeho první start i branku v seniorském týmu, jistě bude mít pokladník v batelovském týmu co vybírat. Hosté však i po druhé obdržené brance nesložili tak úplně zbraně a zadělali na drama. To když v 85. minutě snížil po pěkné akci Pavel Horáček. Posledních 5 minut zápasu zažívvali obránci domácích peklo, když jim kolem hlav lítal jeden rohový kop za druhým, bohužel pro hosty se však žádný z nich neuchytil, a tak bral tři body domácí tým. 



Ohlasy k zápasu


1. FC Batelov
Miroslav Marek - útočník, Batelov: "Na Ždírec jsme se důkladně připravovali. Dlouhodobě se nám na tento tým nedaří, navíc respekt budili jeho dosavadní výsledky. V úvodním dějství jsme byli lepším mužstvem, bohužel jsme vstřelili pouze jednu branku. Ve druhém dějství jsme poctivě bránili, chtěli hrát vzadu na nulu. To se nám dařilo, navíc jsme vstřelili uklidňující branku na 2-0. Ždírec v závěru snížil, navíc měl v závěrečných minutách sérii standardních situací, ty jsme ustáli. Po průběhu zápasu zůstali všechny body zaslouženě doma."

TJ Ždírec
Zdeňka Žampová - trenérka, Ždírec: "Zápas s Batelovem se diametrálně lišil od zápasů předchozích. . Kluci byli bez pohybu, u každého míče byli druzí, každá přihrávka šla na protihráče. Dalo by se říct, že jsme usnuli na vavřínech. Jediným gól, který se nám podařil dát, byl v 84´ kdy centroval Pospíchal na Tlačbabu, ten posunul na Horáčka, který dorážel do brány. Z naší strany velice slabý výkon, domácí si tři body určitě zaslouží."



Sestavy


1. FC Batelov
O. Kaňkovský [-] - D. Ramach [-] , O. Beseda [-] , M. Janoušek [-] , Z. Poledna [-] - P. Blaško [-] , K. Havlíček [-] , J. Hradecký [-] , M. Houzar [-] - M. Blažko [-] (52. L. Hybner [-] ) , Z. Koreš [-]

TJ Ždírec
O. Průša [-] - L. Pospíchal [-] , R. Hanus [-] , L. Záškoda [-] , P. Čermák [-] - J. Vampola [-] , J. Bucl [-] , O. Jaroš [-] , R. Forman [-] - P. Tlačbaba [-] , P. Horáček [-]

ŽK: 44. M. Blažko , 89. K. Havlíček - 30. P. Tlačbaba , 32. R. Hanus .
Hráči zápasu: P. Blaško , Z. Koreš - P. Čermák .
Místo: Batelov. Počet diváků: 60.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.