4:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2022 10:15

15.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Velký Borek byl blízko senzaci, Kralupy ale nakonec zakončily sezónu výhrou


Branky


54. S. Mařík (p.) , 65. D. Hemr , 85. P. Junek , 87. J. Matějček - 12. J. Kováč , 39. M. Minář
6

Domácí Kralupy měly díky výhře ve Staré Boleslavi před tímto utkáním jistý postup. Velký Borek měl zase naopak jistý sestup, a tak už se v tomto utkání prakticky o nic nehrálo. Oba týmy však měly chuť zvítězit. Domácí, aby zakončili jaro třináctou výhrou a Velký Borek se mohl pokusit o veliké překvapení. K němu se po prvním poločase schylovalo, kralupští ale ve druhé půli skóre otočili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě branky v domácí síti

Hned v první minutě se mohli dostat do vedení favorizovaní domácí, po přihrávce Matějčka však z úhlu minul branku kapitán Hemr.

 

Poté se dlouho nic nedělo, hrálo se spíše ve středu a kralupským se nedařilo dostat se přes soupeřovu obranu.

 

Ve 12. minutě přišel ojedinělý brejk hostů a hned z toho byla branka. Po přihrávce před odkrytou branku skóroval Jaroslav Kováč. Velký Borek tak vedl v Kralupech 1:0.

 

O tři minuty později si hosté vypracovali další slibnou příležitost. Marek Minář vyslal po lajně Michala Junka. Ten přihrál na vápno na Filipa Lamače, který povedenou střelou těsně přestřelil branku.

 

Ve 20. minutě byli domácí blízko k vyrovnání. Pěknou vzdušnou přihrávku Novotného si našel Hemr, který ale pouze orazítkoval tyč Procházkovy svatyně.

 

O tři minuty později zazvonilo divákům v uších znovu. Tentokrát do břevna pálil Zdržálek.

 

Stejný muž měl o minutu později další dvě slepené šance. Nejprve zblízka nepropálil hostujícího brankáře a vzápětí jeho střelu po skvělé individuální akci zblokovala velkoborecká obrana.

 

Ve 38. minutě přišla po několika nevyužitých šancích domácích další rána do kralupských řad. Obránce Jan Víteček dával hlavou malou domů, brankář Václav Šour, který se tímto zápasem loučil se svou kariérou, zaváhal s vyběhnutím a Marek Minář tváří v tvář jemu poslal svůj tým do dvougólového vedení.

 

Domácí se snažili o snížení, Hemr, Zdržálek ani Matějček však svoje šance neproměnili.

 

Úvodní dějství tak skončilo překvapivě 2:0 pro Velký Borek.

 

Kralupy nepříznivé skóre otočily

Hned zkraje druhé půle mohl na 3:0 zvýšit autor úvodního gólu Kováč, Václav Šour ale jeho střelu vyrazil.

 

V 55. minutě přišla penalta pro domácí po faulu na Jakuba Matějčka. Míč si na značku pokutového kopu postavil Stanislav Mařík a přízemní střelou k pravé tyči z pohledu gólmana snížil na 2:1.

 

Kralupy kontaktní branka nakopla a ihned po rozehrávce mohlo být vyrovnáno. Po centru Houšky a přiklepnutí Maříka zakončoval Matějček, tvrdou ranou ale trefil pouze břevno. Následnou dorážku Kristena skryl v rukavicích hostující Procházka.

 

V 65. minutě už bylo vyrovnáno. Po dalším břevnu, tentokrát natrefeném po střele Houšky, se dostal k balónu Hemr. Domácí kapitán přízemní střelou k tyči nedal brankáři šanci a srovnal na 2:2.

 

O tři minuty se mohli domácí dostat do vedení, Zdržálkovu tvrdou střelu však znovu zastavilo břevno.

 

Velký Borek se statečně bránil, šest minut před koncem ale potřetí v zápase inkasoval. Junkovu hlavičku nejprve vyrazil hostující brankář na roh, z něj se ale následně Petr Junek už prosadil, a Kralupy tak poprvé v zápase vedly.

 

V 87. minutě ještě pojistil krásnou střelou na zadní tyč výhru domácích Jakub Matějček.

 

Kralupy tak postupovou sezónu po povedeném druhém poločase zakončily vítězstvím.

 

Velký Borek se snažil a sahal minimálně po bodu, bohužel pro něj to ale nakonec nevyšlo a s I.B třídou se tak loučí porážkou.



Ohlasy k zápasu


FK Kralupy 1901
Luboš Černý: Do dnešního zápasu, kde nešlo o nic, jsme vstoupili vlažně. I když trenéři na to hráče upozorňovali, bylo vidět, že o nic nejde. Na začátku jsme si vytvořili několik šancí a výsledek byl akorát, že Borek dal z ojedinělé šance branku. V tomto dění hra pokračovala a opět dal soupeř branku. Hosté se dostali čtyřikrát za půlku a dali dvě branky. My měli v utkání dvacet šancí a nastřelili jsme minimálně tři břevna. Zaslouženě jsme utkání otočili a vyhráli ve zlepšené hře ve druhém poločase.

SK Slavia Velký Borek
Zbyněk Štrupl: Domácí vyhráli zaslouženě, my jsme hráli na to, na co jsme měli. S touhle sestavou to bylo těžké, chybělo nám spoustu lidí. Domácím gratuluji k postupu.



Sestavy


FK Kralupy 1901
V. Šour [-] (90. K. Šídlo [-] ) - R. Culek [-] (15. M. Novák [-] ) , K. Kristen [-] (63. Z. Kouba [-] ) , M. Houška [-] , J. Víteček [-] - S. Mařík [-] , D. Zdržálek [-] (90. D. Weiner [-] ) , J. Matějček [-] , D. Hemr [-] , J. Novotný [-] - P. Junek [-]

SK Slavia Velký Borek
L. Procházka [-] - M. Mihalík [-] - M. Junek [-] - J. Junek [-] (76. D. Procházka [-] ) , F. Lamač [-] - M. Minář [-] (86. T. Kozel [-] ) , L. Krajník [-] , L. Šimral [-] , L. Randák [-] (90. R. Kubina [-] ) , J. Jindřich [-] , J. Kováč [-] (76. Z. Vavrek [-] )

ŽK: 35. M. Houška - 20. M. Minář , 21. M. Junek , 70. F. Lamač , 86. Z. Vavrek .
Počet diváků: 180.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Matouš Vránek

Expert: Martin Nežerka
Tip experta: výhra domácích

Borek na jaře ožil a předvádí sympatické výkony, bohužel pro hosty začali dělat body pozdě. Kralupy se doma rozloučí s fanoušky výhrou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích