Stachovický fotbal roste před očima. Slavia v napjatém duelu porazila Kopřivnici.


Branky


5

Do Stachovic přijela v 7. kole Kopřivnice a na utkání přišlo početné zastoupení domácích fanoušků. Zápas jistě nikoho nemohl nudit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavii poslal do vedení Špitalík

Zápas začal v dobrém tempu a hráči Kopřivnice byli v úvodu zápasu lepším týmem. Ve 25. minutě přišla první sporná situace, kdy pronikajicího Jana Ollendera fauloval brankář Divín mimo pokutové uzemí a hosté se dožadovali červéné karty. Rozhodčí však situaci neposoudil jako jasnou brankovou příležitost a udělil gólmanovi domácích pouze žlutou kartu. Domácí přečkali úvodní nápor kopřivnických a ve 36. milnutě dokonce poslal Stachovice do vedení Honza Špitalík. Slavia tak šla do kabin s jednogólovým náskokem. 

Po zaváhání obrany ve druhé půli snížil Socha

Ve druhé půli se dokázali prosadit i hosté. Tomáš Socha dobře střežený domácí obranou, se i přesto dokázal prosadit a vyrovnat prozatímní stav utkání gólem číslo 12 v tomto ročníku. Bojovalo se dál a zápas byl soubojový a fyzicky náročný pro obě strany. Avšak byla to Slavia Stachovice, která překlopila misky vah na svou stranu. V závěru obrana Kopřivnice nedokázala přerušit i za cenu žluté karty útok domácích a zápas rozhodl v 88. minutě rychlík a opora Stachovic Tomáš Hirš. Propukla velká euforie domácích fanoušků a v zápase se už nic nestalo. Po zavěrečném hvizdu sudího svítilo na tabuli skóré 2:1. Slavia si připsala cenné 3 body po tuhém boji.

 

 

 

Stachovický fotbal roste před očima

 

Jako spanilou jízdu mohou mnozí vidět cestu Slavie Stachovice. Klub z Okresního přeboru suverénně proplul až do 1.B skupiny D a také tam ukazuje velkou kvalitu. Krásné hřiště s rekonstruovanou tribunou a vždy plné ochozy věrných fanoušků, to jsou Stachovice. Řada fotbalistů i z okolních vesnic či měst působící v kádru dokazují, že v 1.B soutěži nejsou zdaleka do počtu, právě naopak. I sami hráči si podpory při domácích i venkovních zápasech nemohou vynachválit a svým fans to oplácí skvělými výkony a aktuálně úctyhodným třetím místem v tabulce, pouhé dva body za vedoucím mužstvem. Tomu se říká progres.

 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Slavia Stachovice
Tomáš Hirš (záložník Slavie Stachovice): „Věděli jsme, že přijede kvalitní tým z velkého města a tak nějak jsme se na to připravovali. Očekávání se splnilo, vlétli na nás a jasně ukázali, že ten tým by měl být jinde. Věděli jsme také, že mají šikovné kluky jako Jana Ollendera, nebo Tomáše Sochu, na které jsme byli připraveni. Samozřejmě ale, že jsme neměli respekt a přečkali jsme začátek a pak už jsme byli ve hře. Utkání mělo úroveň a my jsme bojovali jeden za druhého. Myslím, že sporný moment byl i na mě, kdy jsem si píchl balón před posledního beka a ten mi málem ukopnul hlavu. Za mě to bylo na obě strany pískáno stejně. Ke gólu bych řekl, že míč ke mě prošel přes dva obránce a já si ho našel a prostřelil brankáře. Byl to skoro konec utkání a byla to obrovská euforie, užil jsem si to. Musím hlavně vyzdvihnout naše fans, kteří nám dělají neskutečnou kulisu a jezdí za námi i ven, jsou nejlepší v okrese. Díky patří celému týmu, který jezdil po zadku a je to vítězství hlavně pro fanoušky."

FC Kopřivnice
Tomáš Socha (útočník FC Kopřivnice): „Myslím, že jsme byli lepším týmem v utkání, ze začátku jsme měli daleko více ze hry. Ve 25. minutě podle mě jasná červená karta, kdy brankář fauloval pronikajicího Ollendera mimo šestnáctku, byla z toho jen žlutá. Nemůžeme se na to samozřejmě vymlouvat, neproměnili jsme řadu šancí, měli jsme to zvládnout lépe. Měl jsem to ve předu těžké, obránce na mě hrál osobku celý zápas a mohl jsem míče pouze sklepávat, nebo dělat prostor ostatním. Udělal jednu chybu a já jsem jí potrestal. Musíme jít pokorně dále, věděli jsme, že jednou to přijde a teď budeme dále makat a snažit se vyhrávat. Respektuji sílu a výkon soupeře. Jak říkám, jedeme dál!"



Počet diváků: 270. Rozhodčí: THIEMEL Karel - MALÝ Tomáš, JANEČEK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 9. 2022 09:53
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů