0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2023 18:00

28.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Úvalští navázali na výhru proti Luštěnicím! Bohemia se propadla v tabulce


Branky


5

Nováček z Úval se po postupu z B třídy velmi rychle aklimatizoval na A třídu. Právě utkání tohoto víkendu mohlo tomuto celku velmi napomoci v bojích o možnou třetí příčku v tabulce. Naopak domácí tým z Poděbrad si drží pozici mezi 4-8 místem stabilně. Ovšem prohra proti městskému rivalovi musela hráče bolet.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nedáš, dostaneš

Úvodní část utkání jednoznačně patřila domácímu družstvu, který i přes absenci svých 4 z 5 nejlepších střelců dokázal velmi dobře konkurovat a byl i daleko lepší. Nutno také podotknout absenci kapitána Jiřího Voříška. 

 

První možnost na otevření skóre měl domácí výběr již v 7. minutě, kdy Vokatý obral soupeře o míč při nepříliš jisté rozehrávce, ale vynikajícím zákrokem ho vychytal gólman Řemínek, jenž ale míč vyrazil ke Kalinovi, jehož jediným úkolem bylo míč uklidit do odkryté sítě, což se ovšem nestalo.

 

Další významnou šanci měli domácí k dispozici v 17. minutě, kdy se tváři v tvář Řemínkovi ocitl Zumas, na kterého ale úvalský brankář dokázal vyzrát.

 

Jakmile se ale blížil více a více poločasový hvizd, tak se hra začla více odehrávat na polovině domácích a právě Hološko dokázal brankáře Poděbrad pořádně vystrašit svoji střelou ze střední vzdálenosti.

 

Když už se zdálo, že se týmy budou pakovat do šaten za nerozhodného stavu, tak se hosté po nepřesném výhozu Fišky dostali do šance. Tento výhoz zachytil Hološko a po jeho přetaženém centru se ocitl úplně volný Schovanec, jenž s přispěním teče Kubánka poslal míč do protipohybu poděbradského brankáře, což bylo pro domácí velmi nepříjemné, jelikož se hned po této brance ozval poločasový hvizd.

Tvrdá rána

Úvod druhé půle nenaplňoval to, co nám nabídla ta první. Hosté se s klidným vedením začali více soustředit na defnzivní činnost a trpělivě čekali s vidinou rychlého brejku. Naopak Poděbraďané museli tlačit. 

 

V 57. minutě napřáhl z hranice pokutového území Kalina, jehož střelu doklepl o chvilinku později do odkryté sítě Zumas. Ovšem tuto radost domácím zhatil zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

 

O 4 minuty později pak měl kalina další příležitost z přímého volného kopu. S nímž si ale dokázal poradit Řemínek.

 

Zlom v utkání pak přišel v minutě děvetasedmdesáté, kdy se Marčík nedokázal prosadit po rohu, kdy jeho hlavičku odvrátil Křivský, ale obránce Úval se k doraženému míči dostal jako první, pobídnul Flóra, jenž střelou z otočky nedal domácím šanci, 0:2.

 

Po této brance vyslali domácí své všechny síly do útoku, ale šance Vokatého, či Zumase skončily pouze na rukavicích brankáře Řemínka, jenž pochytal všechny poděbradské šance a velmi napomohl k výhře svého týmu čistým kontem.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Jiří Voříšek: Na první pohled nenápadný zápas, ale pro fotbalové fajnšmekry lahůdka. Setkání dvou vyloženě technických týmů na ligovém pažitu za slunečného počasí nabídlo solidní a vyrovnanou podívanou. Hosté vsadili na Hološka s dvě stě padesáti starty v turecké Superlig. My kontrolovali matadorem poděbradským s tři sta padesáti starty v našem dresu. Úspěch v tomto utkání se skrýval v detailech a zejména v zakončení. Hosté v něm měli více klidu a zkušeností, jinak by utkání dost možná skončilo remízově.

SK Úvaly
Lukáš Kučera: Musím uznat kvality týmu domácích. Na to, že měli dost zraněných hráčů, tak jejich hra a kvalita se nezměnila. Od začátku bylo vidět, kdo je doma a ním trvalo 30 minut než jsme se srovnali. Díky nezkušenosti se Bohemia nedostala do vedení a naopak nám se podařilo vstřelit branky a to rozhodlo o výhře. Kluky musím pochválit za to, jak makají a dokážou se soustředit na bránění.



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
F. Fiška [-] - O. Soukup [-] , J. Kalina [-] , L. Pinkas [-] (46. M. Poděbradský [-] ) , J. Křivský [-] , O. Hněvsa [-] , Z. Orestis [-] , T. Kubánek [-] , D. Schulz [-] , J. Vokatý [-] , J. Svoboda [-] (79. J. Suchánek [-] )

SK Úvaly
D. Řemínek [-] - D. Bozděch [-] , J. Flóro [-] (89. D. Pik [-] ) , F. Hološko [-] , M. Novák [-] (62. Š. Syruček [-] ) , J. Lokša [-] , M. Schovanec [-] (62. V. Šabršula [-] ) , O. Benčič [-] , T. Mika [-] , V. Křelina [-] , P. Marčík [-]

ŽK: 91. J. Kalina , 92. Z. Orestis - 59. T. Mika .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: BRAUNŠVEIG Vojtěch - ZUSKIN Petr, STEJSKAL Miloš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: remíza

Samuel Mičuta

Expert: Ladislav Hlaváček
Tip experta: výhra domácích

Jdou proti sobě dva ofenzivní týmy, ale Bohemia využije domácího prostředí.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích