Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 17:00

26.kolo, Olomoucký | Šumperk | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lazarov - Žák 5:3, aneb Staré Město doma porazilo Leštinu


Branky


38. I. Lazarov , 58. I. Lazarov , 60. I. Lazarov , 65. I. Lazarov , 85. I. Lazarov - 34. P. Žák , 72. P. Žák , 83. P. Žák
4

V utkání 26. kola se doma představil Baník Staré Město proti druhé Leštině. Domácí museli v utkání zabrat, aby se zachránili, a to se povedlo. Staré Město porazilo 5:3 Leštinu. Leština i přes prohru si zajistila už jisté druhé místo v tabulce. Dnes to byl zápas dvou hráčů, když domácí Lazarov nasázel pět branek a hostující Žák hattrick.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po první půli nerozhodně

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Po zmatcích v obraně domácích lobuje Michal Barvíř gólmana a trefuje břevno. Následně opět nedomluva mezi stopery a gólmanem domácího týmu a k míči se dostal znovu Michal Barvíř, ale trefuje tyč. Do šance se brzy dostali i domácí, když Lazarovu hlavičku chytá Majstršin. V 34. minutě potáhl míč po straně hostující Jirka Hobler a přesným centrem našel Petra Žáka, a ten hlavou uklízí míč do sítě a hosté vedou 0:1. O čtyři minuty později se na míč dostal domácí Podhora a centrum z pravé strany našel Lazarova a ten pravačkou srovnává na 1:1. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Lazarov zvládl přidat více branek než Žák a tak domácí berou důležité tři body

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, ti se dostali do tlaku a čekalo se na nějakou branku. V 58. minutě navedl míč do šestnáctky domácí kapitán Petr Pelech a přihrávkou pod sebe našel Iva Lazarova a ten posílá Baník do vedení 2:1. Hned po rezehrávce získává míč domácí tým, Kužma dlouhým nákopem našel Pacala, který posunul na Lazarova a ten pohotově poslal míč do brány a kompletuje hattrick. Domácí pokračovali nadále s vysokým nasazením a v 65. minutě po faulu na Pelecha byl nařízen přímý kop pro domácí. K tomu si stoupl kdo jiný než Lazarov a krásnou střelou vymetl šibenici a navýšil už na 4:1. Domácí se najednou cítili uspokojeně a obraz hry se změnil, na míč se dostali hosté a začali si vytvářet šance. V 72. minutě se po akci hostů prosadil podruhé v utkání Petr Žák a snížil na 4:2. Leština se nadechla k závěrečnému tlaku a v 83. minutě se znovu prosadil Žák a i on si připsal hattrick a bylo to už jen 4:3. Hosté tak zdramatizovali utkání a chtěli se hnát za vyrovnáním. V 85. minutě ale přichází chyba v obraně po autovém vhazování, míče se zmocnil domácí Pacal a míč poslal na Lazarova a ten svou pátou brankou v utkání poslal domácí do vedení 5:3. Následně se tak už utkání jen dohrávalo a Baník bere tři body za výhru 5:3 nad Leštinou. V zápise o utkání figurují pouze dvě jména a to Lazarov a Žák, oba předvvedli výborný výkon, když první jmenovaný nasázel pět branek a druhý tři branky. Toto utkání plné šancí a gólů se muselo divákům líbit. 



Ohlasy k zápasu


Baník Staré Město p.Sněžníkem
Petr Pelech - kapitán: Zápas s Leštinou byl pro nás velký strašák, Leština má super formu a moc jim nechybělo, aby soutěž vyhráli. Byl to zápas dvou hráčů, ve kterém byl úspěšnější ten náš, Ivoš Lazarov. Díky tomu, že jsme věděli o tom, že sestupují tři týmy, tak se to týkalo i nás, takže jsme si před zápasem zdůraznili, jak je to důležité, aby jsme vyhráli. Poslední zápas v Lošticích nebude vůbec jednoduchý, tak to pro nás byla priorita získat body doma, a to se naštěstí povedlo, a díky prohře Rapotína se Šumperkem už jsme zachráněni.

TJ Sokol Leština
Michal Kejík - hráč: Řekl bych, že pro diváky velice slušná fotbalová podívaná. V úvodu jsme nastřelili dvakrát konstrukci, potom jsme se dostali i do vedení. Poločas 1:1. Start do druhé půle nám hrubě nevyšel, domácí nás zatlačili. Deset minut jsme přežili, ale poté začala show Iva Lazarova, který v minulosti prošel i naším mančaftem a i když jsme věděli o jeho střeleckých kvalitách, tak nám v krátkém časovém rozmezí střílí tři branky. Levá, pravá, hlava, je mu to jedno, tímto ho zdravím. (smích) Dobrou formu potvrdil i náš Petr Žák, ale na Lazarova to nestačilo. Domácí tedy zaslouženě vyhrávají, my máme již druhé místo jisté a poslední utkání, které se bude mimochodem hrát na hřišti Zábřehu, si jedeme hlavně užít. Na což naváže i tradiční závěrečná. Ještě bych chtěl pochválit fanoušky, takto klidný zápas ve Starém Městě nepamatuji.



Sestavy


Baník Staré Město p.Sněžníkem
S. Pěnička [-] - I. Lazarov [-] , P. Pacal [-] , J. Novosád [-] , P. Pelech [-] , J. Podhora [-] , M. Pořízka [-] , L. Rohoň [-] , J. Kužma [-] , P. Baďura [-] , N. Gábor [-]

TJ Sokol Leština
J. Majstršin [-] - M. Kejík [-] , J. Hobler [-] , K. Bartošík [-] - M. Balcárek [-] , J. Hajtmar [-] , T. Jurenka [-] - P. Žák [-] - M. Barvíř [-] , J. Vepřek [-] , Š. Čulík [-]

ŽK: 42. Š. Čulík .
Počet diváků: 57. Rozhodčí: Kuba Josef - BAHOUNEK Adam, MUSIL Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Gabriel

Expert: Daniel Ohrablo
Tip experta: výhra hostů

Těžký zápas pro Leštinu, ale mají teď fazónu, takže výhra hostů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů