3:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2023 14:00

18.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nepomuk dokázal doma otočit proti Žákavé


Branky


35. M. Březák , 50. M. Vladař , 67. L. Zajíc - 13. P. Malý , 16. P. Malý
12

V Nepomuku na sebe narazily dva rezervní týmy celků, které hrají vyšší krajské soutěže a očekávalo se opět vyrovnané utkání jako na podzim, kdy Žákava vyhrála těsně 2:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dominance Žákavé dokázala zvítězit v půli.

V úvodu se nejprve nehrál příliš kombinační fotbal, spíše létaly dlouhé nakopávané míče na obě strany a bylo to hodně o soubojích. Poté se hra přeci jen zkonsolidovala a přicházely první šance. Úvod utkání vyšel hostům, ve 13. minutě se dostal po kombinaci středem hřiště ke střele Pavel Malý a trefil přesně – 0:1. Žákava se dostala do sedla a nastěhovala se na polovinu Nepomuka. Hned o tři minuty později zahrávali hosté trestný kop, Vitalij Drohobeckyj zakroutil centr do šestnáctky a našel přesně hlavu Pavla Malého, který zvýšil na 0:2. Hosté byli v této fázi utkání nebezpečnější, další střelecké pokusy však již v síti neskončily.

Domácí odpověděli ve 35. minutě, když si hostující defenziva nepohlídala odražený míč po rozehrané standardce a Martin Březák, který naskočil do hry v 25. min za zraněného Jana Kohouta, snížil střelou zpoza šestnáctky na poločasových 1:2 pro Žákavou.

Otočka Nepomuku!

Do startu druhé půle hosté vstoupili jakoby méně koncentrovaní, což domácí potrestali v 50. minutě, když vyrovnal Michal Vladař na 2:2. Hrála se nadále vyrovnaná partie a bylo jasné, že rozhodnou detaily či chyby. Vedení opět na stranu Žákavé nedokázal strhnout Pavel Malý, který zakončoval z první prodloužený centr na malé vápno, ale trefil z bezprostřední blízkosti jen gólmana Barocha.

A tak utkání rozhodl moment ze 67. minuty, kdy nejprve dokázal hostující gólman Bočan reflexivně vyrazit střelu jednoho z nepomuckých hráčů, ale proti dorážce Luboše Zajíce již byl bezmocný. Tím byl gólový účet završen, hosté nevyužili dva trestné kopy zpoza šestnáctky a kontry domácích rovněž mířily mimo tři tyče.

Nepomuk tak oplatil Žákavé podzimní těsnou porážku 1:2 stejnou mincí a zvítězil 3:2.



Ohlasy k zápasu



FK Žákava B
Jan Tafat: Zápas měl z našeho pohledu dva rozdílné poločasy, úvod utkání nám vyšel, vedli jsme 2:0 a měli navrch v držení míče. Namísto, abychom soupeři ještě více odskočili, jsme díky vlastní nekoncentrovaností a nepřesnostem inkasovali a domácí dokázali zápas otočit. Takovéto zápasy rozhodují chyby, a těch jsme se bohužel dopustili více než soupeř. Šance na vyrovnání byly, ale nedokázali jsme je využít. Po hodině hry se nám vytrácela mezihra a bylo to z naší strany více hektické, než kombinační. Z toho se musíme poučit a pohlídat si to v dalších zápasech



Sestavy


FK Nepomuk B
M. Baroch [-] - J. Kohout [-] (25. M. Březák [-] ) , P. Velíšek [-] (70. J. Polívka [-] ) , M. Dušek [-] (46. M. Vladař [-] ) , J. Pittr [-] , J. Bešta [-] , M. Ptáček [-] , L. Zajíc [-] , M. Baran [-] (89. D. Kepka [-] ) , P. Váňa [-] , J. Ticháček [-]

FK Žákava B
P. Bočan [-] - P. Malý [-] , Z. Váňa [-] (70. A. Tafat [-] ) , R. Škala [-] , S. Štěpán [-] , V. Drohobeckyj [-] (61. Z. Plzák [-] ) , M. Soubusta [-] , V. Bouda [-] , O. Šimek [-] , A. Honzík [-] , V. Kasl [-]

Počet diváků: 90. Rozhodčí: FLESAR Václav - FLESAR Adam, BOUDA Aleš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Samuel Kolodej

Expert: Jan Tafat
Tip experta: výhra hostů

Na podzim se hrál v Žákavé pěkný kombinační fotbal s vítězstvím domácích 2:1. Tentokráte to bude opět vyrovnané utkání s těsnou výhrou Žákavé.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích