Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 17:00

23.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slovan je na jaře Šípkovou Růženkou. Procitá, a už neví, jak vypadá dno


6

Fotbalisté Slovanu Ostrava definitivně vybředli z podzimního marasmu. Na jaře vyhrávají, co se dá, i proti gigantům ze společné soutěže. Naposledy to odnesl B-tým Vratimova, jenž umožnil Ostravským otevřít si na jejich hřišti monstrózní střelnici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poslední nářez od Vratimova měli Slovanisté v živé paměti

Ostravané byli jasnými papírovými favority, ale všichni vědí, co se říká o unaveném štěstí. Vratimovu se ve svém posledním zápase podařilo potrápit silné Petřkovice a připravit je o body. Z lavičky marodů na straně Slovanistů byli verdiktem klubového lékaře do hry vpuštěni všichni nedávno laborující, takže ještě před zahájením zápasu měli hostující hráči opatrný důvod k optimismu. Jedna vynucená absence ale přece jen negativně ovlivnila složení základní jedenáctky Slovanu. Vykartovaného a zároveň zraněného Sleczku vystřídal v bráně jeho gólmanský kolega Tomáš Boháč. Budoucnost mu později dala za pravdu, že si nevedl vůbec zle. V prvním poločase musel vytasit několik důležitých zákroků. Jeho velká chvíle ale přišla okolo 35. minuty, kdy se skutečně zaskvěl. Ve stoprocentní golové šanci se před ním jako blesk z azurového nebe zjevil jeden z domácích plejerů. Tváří v tvář Boháčovi ale roli kanonýra nepotvrdil a náhardní brankář si připsal veledůležitý zásah. V té době době už byl však Vratimov v hubeném vedení 1:0. Po chybě obranné řady hostujícího týmu se prosadil Tříska. Vratimov později mohl jít dokonce do průběžného dvoubrankového vedení, ale Boháč v jeho dalších šancích už nekapituloval. Tak se karta obrátila a panování na hřišti se ujali hosté. Ve velkém vápně se po pohledné kombinační akci objevil Trunkát. Zakončující hráč se už delší dobu potýká s nepříjemnou bolestí zad, přesto se do míče opřel naplno, a sice svou slabší levou nohou. Skákající, ale výtečně umístěný míč zapadl přesně k pravé tyči, brankář byl absolutně bez šance. O prvním poločase se dá víceméně mluvit jako o veskrze soubojové hře, přesto byly k vidění také branky. Do kabin se mužstva rozešla smírně, s nerozhodným výsledkem 1:1. 

Svět patří nám, jako by si řekli si před druhou půlí Slovanisté

Časové období od začátku druhého poločasu už bezvýhradně patřilo celku z Mariánských Hor. Domácí hráče do vyloženější brankové příležitosti nepouštěli hostující beci. Tím, kdo na hřišti převzal v podstatě veškerou iniciativu byl viditelně ambiciózní Slovan. Po stranách nenechala Vratimovským vydechnout křídelní letka Paulovič s Koukalem. Ti se sice dostávali do nebezpečných situací, v koncovce ale pokaždé shořeli jako papír. A tak to za ně vzal jejich týmový kolega Milan Žitňanský. Právě on ukázal, co to znamená lekce z produktivity. Čtyřikrát se ocitl v možnosti zakončení v předbrankovém prostoru, třikrát z toho byla vlnící se síťka za zády vratimovského brankáře. Svým hattrickem vlastně dokonale převážil jazýček na miskách vah ve prospěch svého týmu. Jako černá řuka řádil také Michal Kubinec. Ten je sice původním povoláním fotbalový obránce, přesto se střelecky prosadil také v dalším zápase, a dával tak podstatný gól na 3:1 z pohledu hostů. Ostravský Oleš potom ještě chladnokrevně proměnil pokutový kop, který byl nařízen za zapovězené hraní rukou v pokutovém území, když se provinil jeden z vratimovských zadáků. Olešův gól znamenal průběžné vedení 5:2, a úspěšný exekutor tak uklidnil sebe i celé své mužstvo, neboť chvíli předtím se domácím povedlo snížit na hratelných 4:2. Celový výsledek je odpovídající tomu, co se dělo na hrací ploše. Slovan Ostrava slaví zaslouženou výhru.



Ohlasy k zápasu



TJ Slovan Ostrava
František Sleczka, brankář: Pokud bych měl vypíchnout výkon některých hráčů, tak samozřejmě Milan Žitňanský (hattrick je hattrick), pak určitě gólman Tomáš Boháč. Svým spolehlivým výkonem uklidnil celý tým, který se mohl věnovat útočení. A posledním asi David Trunkát. I přes své zdravotní problémy si připsal gól a během celého zápasu zásoboval své spoluhráče množstvím nádherných přihrávek.



Sestavy


FC Vratimov B
K. Ryška [-] - M. Svěnčík [-] , J. Plachta [-] , M. Duží [-] , V. Tylšar [-] , D. Žižka [-] , J. Gabriel [-] , T. Tříska [-] , M. Šmahlík [-] , Š. Šňupárek [-] , A. Tříska [-]

TJ Slovan Ostrava
T. Boháč [-] - D. Oleš [-] , M. Vidlák [-] , D. Trunkát [-] , J. Voznica [-] , D. Koukal [-] , T. Bagi [-] , D. Valder [-] , M. Videnka [-] , J. Paulovič [-] , M. Kubinec [-]

ŽK: 42. J. Plachta - 15. D. Oleš , 42. J. Voznica .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ČECHÁČEK Jan - HANDLÍŘ Drahoslav, ONDREJČEK Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: remíza

Jan Grossmann

Expert: Jeho Polanka B zároveň v tomto kole dohrává odložený souboj v Petřkovicích ze 17. kola.
Tip experta: výhra hostů

Tohle bude velmi těžký zápas. Bude hodně záležet, kde se bude hrát. Pokud by se mělo hrát na UT bude pro mne mírný favorit domácí celek. UT je tam malá, těžký soubojový zápas. Kdyby se hrálo na trávě, tak by pro mne byli naopak mírní favorité hosté. Kteří umí hrát lépe kombinační fotbal. Tady zkusím hrát hosty.

Tip: výhra domácích