Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2023 17:00

23.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Markvartovice doma v ofenzivní přestřelce porazily Václavovice


Branky


6

Markvartovice poslední zápasy herně nezvládají podle svých představ. V ostře sledovaném duelu s Václavovicemi, tedy v souboji aktuálního lídra se třetím týmem tabulky, rozhodně potřebovaly získat výhru za tři body, které tak nutně potřebují k ambicióznímu postupu o soutěž výše. V duelu 23. kola nakonec uspěly a na svém hřišti porazily Václavovice, zůstávají druhé a dál sahají po postupu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas začal opatrně, potom přišla ofenzivní sprcha

Obě mužsta do zápasu vstoupila s opatrností sobě ne zrovna vlastní, jelikož se utkaly týmy opanující tabulku okresního přeboru. Po zdvořilostních návštěvách obou celků na polovinách svých soků ovšem hra nabrala na kýžených obrátkách. Domácí se mohli dostat do vedení už v 10. minutě. Balón vyslaný po centru jednoho z Markvartovických však pouze přeletěl celou délku pokutového území, aby se nikým nedotčený snesl mimo nebezpečný prostor, odkud ve fotbale běžně padají branky. O sedm minut později už ale gólově udeřilo a Markvartovice šly do vedení. Při předchozí situaci přiletěl střílený míč do vápna z levé strany, tentokrát tomu bylo naopak, a míč po centru zprava našel na penaltě výborně pozičně postaveného Neuwirtha, jenž neatakován a umně načasovaným výskokem přesně trknul míč k tyči za záda brankáře. Pro Václavovice byl právě tohle moment, kdy si nejspíš řekly, že se svou do té doby platonickou hrou něco udělají a rozhdodly se odvážněji pouštět k brance soupeře. 30. minuta byla svědkem asi jejich největší šance v první půli. Napumpovaný Kozel uháněl střemhlav sám na brankáře Hájka, ale svoje sólo nepřetavil ve vyrovnávací branku. Gólman v souboji jeden na jednoho zakončujícího střelce famózně vychytal a výborným postavením a pozdějším zásahem mu šanci zhatil. Okřídlené rčení nedáš-dostaneš na sebe nenechalo dlouho čekat. Jeden z četných protiútoků domácích využil s přehledem zakončující markvartovický Klos, jenž tak navýšil vedení ve prospěch svého mužstva už o dvě branky. Stejný hráč mohl přidat i třetí gól, ale sám před gólmanem neseřídil mířidla a jeho rána se tentokrát nevešla do vymezeného území tří tyčí. A tak zahrozily Václavovice, a hned z toho byla kontaktní branka. Hostující hráči předvedli brilantní akci na pravé straně hřiště, kde se jim po sérii akcí na pětníku pokaždé podařilo postoupit o nějaký ten metr dopředu až k rohovému praporku, kde vyplaval v bezprizorní situaci václavovický Schovajsa. Ten prudkým, učebnicovým centrem oslovil v šestnáctce nedůsledně bráněného Pojezdalu, jehož zakončení hlavou zapadlo přesně k tyči.

Václavovice se vrhly do útoku

Do druhého poločasu nastoupil fantom soupeřových obran, václavovický Biela, jehož přítomnost byla na hřišti cítit už od jeho prvotních náběhů a kontaktů s míčem. Zvednuté ofenzivní šraňky se ale nakonec staly hrobem pro útočně naladěné Václavovice ve své snaze ještě něco se zápasem udělat. Palda totiž branka do jejich sítě. Autorem branky byl opět Neuwirth, jenž v šablonovitě opsané góllové akci přidal svoji druhou branku, k nerozeznání podobnou od své první trefy v tomto zápase. Následoval fotbal nahoru dolů a divák se na tribuně nudit nemohl. V 71. minutě se mohli hosté plnohodnotně vrátit zpět do hry, ale v nadějné příležitosti selhaly. Kontaktní branka tedy nenašla světlo světa. Naopak, třetí úder zasadil hostům hattrick v utkání oslavující Neuwirth, jenž byl nejlepším hráčem na hřišti. V samém závěru už jen kosmetickou korekcí upravoval Biela na konečných 4:2 pro Markvartovice. Ty jsou tak opět stále v čele soutěže, Václavovice se propadly na čtvrté místo, když je po tomto kole přeskočila na jaře úschvatná Dolní Lhota.



Sestavy


TJ Sokol Markvartovice
T. Hájek [-] - J. Rzidký [-] , T. Krumpholz [-] , M. Pěntka [-] , L. Neuwirth [-] , K. Hofrichter [-] , P. Kremzer [-] , M. Klos [-] , K. Klos [-] (80. L. Postulka [-] ) , V. Horák [-] , P. Sedláček [-]

TJ SOKOL Václavovice
D. Kaiser [-] - A. Langer [-] , Z. Bednář [-] , M. Schovajsa [-] (46. K. Biela [-] ) , J. Berta [-] , O. Habernal [-] , R. Kozel [-] , M. Slíva [-] , P. Pojezdala [-] , F. Holečko [-] , F. Desať [-]

ŽK: 57. M. Klos , 70. T. Krumpholz - 12. Z. Bednář .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Slavík Petr - NĚMEC Jaroslav, HAVLÍK Přemysl.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Jeho Polanka B zároveň v tomto kole dohrává odložený souboj v Petřkovicích ze 17. kola.
Tip experta: remíza

Ani jeden tým jsem na jaře ještě neviděl hrát. Bude to zápas kola. Ajax má odehráno méně utkání než dotahující Odra, takže má polštář, ale i tak může cítit mírnou nervozitu. Zkusil bych remízu po 90ti minutách.

Tip: výhra domácích