0:5
(0:2)
32. L. Neuwirth (p.)
37. M. Klos
55. D. Tchuř
70. P. Kremzer
88. P. Kremzer (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 17:00

26.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Csaplárova past nesklapla, hosté v apokalyptickém počasí nepolevili. Příští kolo můžou Markvartovice slavit titul


Branky


32. L. Neuwirth (p.) , 37. M. Klos , 55. D. Tchuř , 70. P. Kremzer , 88. P. Kremzer (p.)
5

V utkání předposledního kola se utkala mužstva z opačných pólů ligové tabulky. Zatímco Pustkovec už od konečného posledního místa zachrání jen zázrak, tak Markvartovice už téměř jistě obsadí závěrečné první místo znamenající postup do vyšších fotbalových sfér.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalty zlomila odpor domácích

Při bližším pohledu na ligovou tabulku by se mohlo na první dobrou zdát, že pustkovec nebude mít v domácím prostředí nejmenší šanci obrat aktuálního premianta o body, ovšem po pár minutách už to bylo jasné úplně všem. Utkání začalo na způsobilém, nepormáčeném terénu. Hřiště zůstalo suché po celou dobu prvního poločasu, než se v druhé půli spustily z oblohy provazy vody. Začátek utkání tak odstartoval v příhodných fotbalových podmínkách a více ze hry měli podle očekávání hostující plejeři. Dlouhou dobu ovšem nedokázali prolomit zaheslovaný přístup do pokutového území beznadějně posledního Pustkovce, jemuž v tabulce unikl už dokonce outsider z Hrušova na rozdíl tří bodů. Po půl hodině hry musel předvést, v jaké pohotovosti se nachází domácí gólman Gogela, na něhož se střemhlav řítil markvartovický démon Klos. Toho chabě bránící hráči nedokázal včas odzbrojit od míče a odstavit z atraktivního fotbalového prostoru těsně uvnitř šestnáctky soupeře. Pustkovečtí jej zastavili až za cenu nedovoleného zákroku, a to už byla pobídka pro kapitána Neuwirtha, aby si vzal do své správy kulatý míč a ukázal svým spoluhráčům, jak se stoickým klidem proměnit pokutový kop. Domácí působili, jako by se po inkasovaném gólu nervově složili, a tak této psychologické výhody dokázali za chvíli Markvartovičtí znovu umně využít. Do šestnáctky se vřítil neúnavný Klos a navýšil pro svůj tým vedení na 2:0.

Počasí vyrobilo ze druhé půle neregulérní mač

Po nástupu ke druhému poločasu se oba týmy snažily zachovat si svoje herní pojetí a Pustkovec se hned v úvodu po poněkud zoufalých náznacích šancí snažil utkání ještě přinejmenším zkorigovat, ještě lépe dovést do vyrovnaného stavu, což by se rovnalo vítězství nad hegemonem soutěže. Potom, jak už bylo naznačeno, se přihlásilo ke slovu počasí ve své nejodvácenější tváří. Sytý, hustý déšť notně přibrzdil hostující tým, který se chtě nechtě musel vrhat do útočení, neboť byl v pozici mužstva, které dotahovalo deficitní výsledek, a navíc jeho ambice určitě nejsou skončit na nedůstojném, posledním místě. Z Baníku dobře známý veterán Tchuř dal po chvíli třetí gól Markvartovic a bylo zřejmé, že Pustkovec nevyhraje ani tentokrát. Poté soupeř gólově promluvil ještě dvakrát. Do listiny střelců se zapsal zlatým písmem Kremzer, jehož dva zásahy definitivně určily konečný výsledek po devadesáti minutách. Jeho druhý gól padl stejně jako v první půli z pokutového kopu, jemuž předcházel Neuwirthův sólový nájezd na brankáře, jenž kanonýra zastavil dle verdiktu sudího v rozporu s fotbalovými pravidly. Před posledním kolem tak stále mohou vyhrát titul jak Markvartovice, tak další kandidát z Petřkovic. Příští víkend tedy slibuje pořádně napínavý mač o absolutní triumf v městském přeboru.



Sestavy


TJ Sokol Pustkovec
J. Gogela [-] - M. Mroček [-] (60. J. Badida [-] ) , J. Kisztner [-] , A. Put [-] , M. Popiolek [-] , J. Klvaňa [-] , M. Jurásek [-] , J. Guňka [-] , V. Bajgar [-] , D. Kravčík [-] , D. Soukup [-]

TJ Sokol Markvartovice
T. Hájek [-] - V. Horák [-] , T. Krumpholz [-] , L. Neuwirth [-] , D. Sedláček [-] , D. Tchuř [-] , J. Macák [-] , P. Kremzer [-] , M. Klos [-] , K. Klos [-] , P. Sedláček [-]

ŽK: 64. J. Badida , 88. D. Soukup .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: NĚMEC Martin - LUDWIG Peter, KEMPNÝ Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Jan Bukovec
Tip experta: výhra hostů

Na chvostu trápící se Pustkovec by neměl být pro tým hostů problém, Markvartovice nesmí klopýtnout pokud chtějí pomýšlet na konečné první místo.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů