Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2023 16:30

21.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kravaře se vezou na vítězné vlně


Branky


15

Šlágr sedmého jarního kola se odehrál v Kravařích, kam přicestoval nedaleký Chlebičov. Atraktivní derby nabídlo kvalitní fotbal, ve kterém lídr tabulky dokázal přehrát svého protivníka a vrátit mu podzimní porážku. Všechny čtyři branky padly až ve druhém poločase.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný poločas zůstal bez gólů

Úvodní pasáž zápasu byla vesměs opatrná, v první čtvrthodince se diváci kromě dvou ofsajdů domácích ničeho zásadního nedočkali. První rozruch přinesl až Fickův roh, který se svezl na hlavu Barcala, jenž mířil těsně nad břevno. Ihned vzápětí se pro změnu přihlásili ke slovu také hosté, kteří pěknou kombinační hrou vymíchali domácí obranu, Koneczný našel Korbela a ten ve vyložené šanci ztroskotal na připraveném Hudečkovi. Zanedlouho spálil největší tutovku první půle domácí Seibert. Na toho po skrumáži ve vápně zívala doslova odkrytá brána, ale domácí útočník až neuvěřitelně zazdil. Dobře se jevila i akce domácího Hegera, který předvedl smělý protiútok a ve finále protáhl nestárnoucího brankáře Janetzkého. I Chlebičov se ještě do pauzy připomněl, a sice nepřesným střeleckým pokusem Valy, který zpoza vápna mířil pouze nad břevno. 

Kravaře si došly pro vítězství

Branky padaly až po přestávce. Úvodní trefa vzešla z rohu Ficka, kdy se nejprve do zakončení tlačil Glabazňa, ale obrana hostů šanci odvrátila. Nicméně akce pokračovala a z trmy vrmy se prosadil lobem k tyči Malý - 1:0. Dlouho se ovšem Kravaře neradovaly. Chlebičov přispěchal s bleskovou odpovědí. Uběhly sotva tři minuty a po centru Matyáška se do balónu opřel Černohorský a povedenou ránou do šibenice srovnal - 1:1. Hrál se nadstandardní fotbal. Postupem času získávaly převahu domácí Kravaře, neboť hostům začaly docházet síly. Dobře hrající Heger po hodině hry dokonce skóroval, ale k jeho smůle stál v inkriminovaný okamžik v ofsajdu. Udeřit mohli i hosté, jmenovitě Korbel, který střílel neúspěšně bodlem. Nicméně do vedení šly opět Kravaře. Ficek vybojoval ve středu hřiště balón a přesnou uličkou vyslal do úniku Peterka, který prostřelil veterána Janetzkého - 2:1. Následně už hosté otevřeli obranu a Kravaře začaly podnikat výpady. Po jednom z nich mohl po přistrčení od Glabazni skórovat Ohřál, ale míč pod padajícím Janetzkým do sítě neprocedil. Definitivní uklidnění přišlo až v nastavení. Agresivní hra Hegera a přiťuknutí Peterka připravily příležitost navrátilci do sestavy Glabazňovi, jenž ukázal, že střílení gólů bylo a je jeho výsadní doménou - 3:1. Kravaře tak zvládly další těžký zápas a pomalu a jistě směřují za postupem.  



Ohlasy k zápasu


Městský FK Kravaře
Karel Štěpán (trenér): "Čekali jsme hodně náročný zápas, protože víme, že Chlebičov má kvalitní kádr, což v dnešním utkání také potvrdil. První poločas byl vyrovnaný, my i oni měli šance. V tom druhém jsme už byli o něco lepší, chtěli jsme jednoznačně vyhrát a šli si za tím. Bylo to velmi kvalitní utkání, které se muselo líbit"

SK Viktorie Chlebičov
Lukáš Gabaj (asistent trenéra): "Jeli jsme do Kravař s cílem, že jim to budeme chtít znepříjemnit, pokusit se zabodovat a pobavit diváky dobrým fotbalem. Až na to bodování si myslím, že se všechno splnilo. První půle se hrála v dobrém tempu, měli jsme i dobré šance dát gól. Ve druhém poločase nás domácí zatlačili, šli do vedení, my ale rychle odpověděli. Bohužel nám už ke konci docházely síly, neměli jsme tak silnou lavičku jako Kravaře a to nakonec i rozhodlo. Rozhodně se ale za výkon stydět nemusíme, sehráli jsme kvalitní zápas"



Sestavy


Městský FK Kravaře
L. Hudeček [-] - D. Malý [-] (63. J. Ohřál [-] ) , O. Ficek [-] , J. Barcal [-] (32. E. Peterek [-] ) , V. Těžký [-] , P. Ferenz [-] , J. Heger [-] (89. L. Benna [-] ) , V. Kryštof [-] , P. Hrdlička [-] , T. Seibert [-] (46. P. Glabazňa [-] ) , L. Kupka [-]

SK Viktorie Chlebičov
K. Janetzký [-] - M. Stošek [-] , M. Silber [-] , V. Koneczný [-] , J. Radek [-] , A. Černohorský [-] , A. Korbel [-] , D. Matyášek [-] , D. Drexler [-] , F. Vala [-] , M. Starý [-] (57. R. Kolig [-] )

ŽK: 28. J. Heger , 38. V. Těžký , 85. J. Ohřál , 86. L. Kupka , 89. L. Hudeček - 38. J. Radek , 80. D. Drexler , 82. D. Matyášek , 86. M. Silber .
Počet diváků: 281. Rozhodčí: SKLÁŘ Jiří - GODFRYD Jan, RITTER Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Lukáš Moravec
Tip experta: výhra domácích

Tohle bude určitě kvalitní duel. Chlebičov umí překvapit, ale myslím si, že na Kravaře to stačit nebude. Ty jsou teďka dobře rozjeté a bude těžké je zastavit. Dávám jedničku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích