Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2023 16:30

7.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobrovíz doma téměř ztratila tříbrankové vedení, Libčice srovnat nestihly


Branky


8

V neděli jsme mohi být svědky velice atraktivního zápasu mezi Dobrovízí a Libčicemi. Prve jmenovaný celek se před začátkem zápasu nacházel na prvním místě tabulky a pro Libčice to tak byla jasná výzva - převzít pozici lídra. To se jim také nakonec téměř podařilo, byl to jen čas, který jim nehrál do karet. Domácí vedli o čtyři branky, zápas ale skončil rozdílem pouhého jednoho gólu. Dvakrát se trefil Racocha. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrný start a tři góly do poločasu

Zápas začal pomalým oťukáváním, ze kterého nebylo zcela zřejmé, jak se bude vyvíjet. Do první šance, která stojí za řeč, se dostal hostující Paluka, který ale domácího Keorkiana nepřekonal. Poté zahrozila také Dobrovíz, jejíž pokusy ale za svá záda nechtěl propustit Michovský. To se mu ale dařilo jen do 18. minuty, kdy se domácí prosadili poprvé. Chybná rozehrávka hostující obrany znamenala změnu stavu, když se do šance dostal Racocha a svým prvním gólem zápasu změnil stav na 1:0.

 

Po úvodní brance se hra opět uklidnila. Herní projev obou celků nebyl zcela ideální - domácí pouze nakopávali a hráli přes lajny, na druhé straně se Libčicím nedařila kombinace. Domácí se ale přeci jen dokázali podruhé prosadit. A byl to Krupička, který si dobře naběhl na centr z levé strany hřiště a rozvlnil síť hostující branky - 2:0 pro domácí. Tím ale zmar hostů nekončil. Přišla další špatná rozehrávka, což byl hlavní problém Libčic v tomto utkání, a pozorný Racocha přidal svůj druhý gól utkání, opět po hostující chybě - 3:0. První poločas tak skončil tříbrankovým vedením domácího celku a hosté měli co napravovat.

Čtvrtý gól a hotov.. obrat?

Domácí vstoupili i do druhého poločasu jako dominantní celek a nehodlali o své třígólové vedení přijít. Jejich cílem byl pravý opak - vedení ještě navýšit a potvrdit drtivou výhru nad ne úplně nejlěhčím soupeřem. Cestu k výhře měli i na začátku druhé půle výbornou. V 53. přišel krásný centr z pravé strany do pokutového území Libčic a hráč minulého kola Faigl zvýšil na průběžných 4:0. Tímto okamžikem ale teprve začala pravá náplň zápasu. Hosté se totiž nehodlali vzdát a hned vzápětí to bylo znát. Domácí ale i tak měli své šance, žádnou z nich však využít nedokázali.

 

A tak se ke slovu právoplatně dostali hosté. V 75. minutě se po ruce ve vápně domácích zahrával pokutový kop, který do šibenice umístil Paluka - 4:1. A to nebylo všechno. O nějakých 10 minut později se hostující Beneš odhodlal ke střílenému centru, se kterým si domácí gólman moc naporadil a Voinikov tak pohodlně snížil na 4:2. V posledních vteřínách dokázali hosté ještě jednou korigovat skóre, když se po rohovém kopu trefil Punčochář - 4:3. Hned po rozehrávce po gólu ale hlavní sudí zápas ukončil a domácí se tak mohli radovat, i když si cestu ke třem bodům nakonec zbytečně zkomplikovali. 



Ohlasy k zápasu



AFK Libčice
Daniel Bejr - trenér: Hned v úvodu zápasu jsme museli neplánovaně udělat tři změny v sestavě, ale i přesto jsme hráli téměř kompletní a na výsledek neměly tyto změny žádný vliv. Soupeř potvrdil, že je právem suverénně na prvním místě tabulky a i v tomto zápase byl lepším týmem. My se zvedli až po proměněné penaltě na 4:1, ale to už bylo pozdě. Body se za kvalitních 15 minut prostě nesbírají. Je třeba říci, že zápas se nepovedl našim tradičním oporám, ale beru to tak, ze každý má nárok na chybu, byť v ne úplně nejvhodnější dobu. Ani takticky jsme zápas nezvládli, chtěli jsme využívat krajní prostory a odtud zásobovat naše útočníky kvalitními míči, ale to se nám za celý zápas podařilo jen dvakrát. Věřim, ze jsme si nepovedený výkon vybrali a příště se opět vrátíme k pohledné a aktivní hře.



Sestavy


TJ Sokol Dobrovíz
K. Keorkian [-] - T. Racocha [-] , J. Krupička [-] , D. Novák [-] (70. V. Knotek [-] ) , J. Trnka [-] (78. M. Vosáhlo [-] ) , P. Faigl [-] , P. Bouška [-] (61. Z. Weis [-] ) , L. Krupička [-] , M. Dolejš [-] (70. R. Soukup [-] ) , D. Karfík [-] , J. Vosáhlo [-]

AFK Libčice
V. Michovský [-] - I. Voinikov [-] , M. Punčochář [-] , O. Hrdina [-] , L. Paluka [-] , J. Vondra [-] , J. Vondra [-] , T. John [-] (12. J. Ptáček [-] ) , T. Tenkl [-] , A. Tyle [-] (84. J. Lain [-] ) , J. Beneš [-]

ŽK: 42. J. Vondra .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Garaja Miroslav - KOVÁŘ Otto, PÍSAŘÍK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Adam Byrtus

Expert: Zdeněk Kolbaba
Tip experta: výhra domácích

Domácí vyhrají a jejich playmaker Trnka dá tři góly.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích