Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.08.2023 17:30

2.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jeseník na úvod těsně porazil Palkovice


11

Páteční souboj Jeseníku s Palkovicemi odstartoval nový ročník I.B třídy sk. D. Tři body si po dramatickém průběhu připsali domácí fotbalisté.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ferenc neproměněnou penaltu napravil

K úvodnímu duelu nové sezóny druhé nejvyšší krajské soutěže si našlo cestu 120 diváků. Jeden z hlavních kandidátů na postup ze soutěže ale neměl cestu k bodům vůbec lehkou. Už v 8. minutě se objevil za obranou hostující útočník Lukáš Kaulinec. Mířil ovšem těsně vedle branky Radka Machů. Hosté zastihl úvod utkání v dobrém rozmaru a hned o minutu později zaskočili jesenické diváky. K rohovému kopu se postavil mladý Adam Kavka, který posadil míč na hlavu obránce Jana Farského. Ten už se v zakončení nemýlil - 0:1. Ledová sprcha domácí probudil a ve 12. minutě zahrozili také oni. Smolík byl ale proti. Hosté kontrovali třemi šance. Bača, Vrtný a ani Kaulinec však nezamářili přesně. Sudí Herda ve 35. minutě udělil jesenickým výhodu pokutového kopu. K penaltě se postavil nejlepší střelec loňského ročníku Jan Ferenc, který ovšem svou šancí pohrdl a Smolíkovu branku úplně přestřelil. Domácí to ale mrzet nemuselo. Ve 42. minutě už Jan Ferenc Smolíka překonal. O tři minuty později navíc přidal druhou branku Aleš Lošťák a stanovil tak poločasové skóre na stavu 2:1 pro domácí.

Vítěznou branku zajistil střídající Ševčík

Do druhého dějství nastoupily obě mužstva beze změn. Slavoj už nechtěl větší překvapení dopustit a tak začal aktivněji. Domácí se dostávali do šancí a v 56. minutě se vyplatilo. Centr z levé strany ještě Smolík vyboxoval, ale pouze k nohám dorážejícího Aleše Lošťáka, který tak vsítil svůj druhý gól v zápase - 3:1. Hra se po třetí brance domácích zpomalila a hrálo se převážně mezi oběma vápny. V 73. minutě se dostal k trestnému kopu Kavka, který nacentroval z půlky hřiště přesně na kopačku Přemysla Kožušníka. S jeho volejem si Machů nedokázal poradit - 3:2. Palkovičtí se hnali za vyrovnáním. Minutu po jejich druhé brance se do samostatného úniku řítil Slanina. Toho ale jesenický brankář skvěle vychytal. Pojistku na domácí vítězství tak musel přidat až v 80. minutě střídající Jakub Ševčík - 4:2. Závěr ještě zdramatizovala snižující branka Lukáše Kaulince z 82. minuty, ale na vítězství domácích už to nic nezměnilo. Konečné skóre se zastavilo na stavu 4:3.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Palkovice
Vlastimil Martínek, člen klubu: Na začátek sezóny se hrál na hřišti v Jeseníku kvalitní fotbal. V palkovickémdresu se představilo hned 5 nových hráčů. Náhradní brankář Luboš Mirola (Fryčovice), Vít Pavlas (Chlebovice),Přemysl Kožušník (Řepiště),Matěj Svobod-ník (Metylovice) a Lukáš Kaulinec (Staříč). Na seznamu zraněných zůstali Roman Merta (dlouhodobé zranění) a Dan Kusý s Miroslavem Hrabovským. Palkovice doplatily na neproměňování i těch nejvyloženějších šancí a vlastní nekoncentrovanost v samotném závěru prvního poločasu. Na to, že se v této sestavě sešli až na hřišti v Jeseníku, je konečný výsledek i předvedený výkon dobrým signálem do dalších zápasů.



Sestavy


TJ Slavoj Jeseník nad Odrou
R. Machů [-] - L. Grulich [-] , R. Frýdl [-] , R. Kořený [-] (60. J. Ševčík [-] ) , P. Rončka [-] , J. Pančochář [-] , T. Zelenay [-] (92. R. Šaran [-] ) , A. Lošťák [-] (76. O. Zelenka [-] ) , J. Ferenc [-] , P. Kratochvíl [-] , M. Černoch [-]

TJ Sokol Palkovice
P. Smolík [-] - J. Farský [-] , P. Kožušník [-] , M. Reiský [-] (80. M. Svobodník [-] ) - T. Neuwirth [-] (80. V. Pavlas [-] ) , A. Kavka [-] , J. Huška [-] , J. Vrtný [-] - L. Kaulinec [-] , D. Bača [-] (71. P. Burda [-] ) , L. Slanina [-]

ŽK: 61. L. Grulich - 40. J. Vrtný , 88. P. Burda .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: HERDA Tomáš - RAŽNÝ Jan, HORÁKOVÁ Renáta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích