Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2024 10:15

22.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobřany dostaly od Chlumčan lekci. "Asi nejhorší utkání, které jsem tady zažil," řekl Kožíšek


21

Říká se, že derby nemá favorita. To, jestli ho toto derby mělo, asi můžeme vynechat. Každopádně vítěze má jednoznačného. Keramika ve všech směrech Dobřany přejela a o tom, jestli jsou 3 body zasloužené nebo nikoliv, nemůže být řeč.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chlumčany nastoupily do lokálního derby mnohem lépe, než domácí a už na začátku druhé minuty se ujali vedení. Na středu se zkušený Beránek podíval, vyslal křižný centr na Javorského, kterého před sebe v souboji pustil Bouček a chlumčanský útočník pak ze strany prostřelil brankáře mezi nohama. Celý zápas před sebou měli dobřanští, ale hrozně těžko a složitě se dostávali přes svou polovinu. Navíc nedůrazem v osobních soubojích umožňovali soupeři být více na míči a ten po jednom z faulů zhruba deset metrů před šestnáctkou, trestal podruhé. K volnému přímému kopu se postavil i Beránek, který vyslal na bránu z výšky se kroutící míč, na který domácí gólman při trajektorii do šibenice nedosáhl, ač se zdálo, že by s tím nemusel mít problém. A o chvilku později bylo v podstatě hotovo... Za obranu byl opět vyslán Javorský, cestu mu chtěl zkřižovat Volák, ale byl by u míče později, takže nakonec zvolil asi nejhorší variantu, se kterou si Javorský poradil. Gólmana si obhodil a z minimálního úhlu dokázal míč o tyč poslat do sítě zpoza malého vápna z pravé strany. Dobřany působily odevzdaně, směrem dopředu se takřka nic nedělo, v jedné šanci se objevil střídající Roubíček, ale to brankáře nevystrašilo. Hosté ještě několikrát zkusili pozornost brankáře, ale tentokrát mířili doprostřed brány. Do kabin se tak odcházelo za tříbrankového vedení Chlumčan.

 

Ve druhé půli se domácí začali prezentovat vyšším napadáním, ale dlouho to nevedlo k ohrožení branky. Naopak na druhé straně opět větral zadní řady zejména aktivní Javorský. Dobřanský brankář se mohl částečně vykoupit dobrým zákrokem na tečovanou střelu Havlíčka, jenž mířila na zadní tyč. A vypadalo to, že už se hosté vícekrát radovat nebudou. Jednu šanci navíc utnul i rozhodčí, který posoudil souboj obrany s Javorským jako čistý, ale hodně to smrdělo penaltou. Později dostal průnikovku za stopery Potočník, který ve stylu svého spoluhráče obcházel brankáře, ale prudkou ránou mířil z úhlu jen do tyče. O pár minut později si ale radost napravil, když z vápna napřáhl a tečovaná střela zapadla k pravé tyči. V závěru si domácí zahrávali takovým způsobem, že se namísto ohrožení hostující branky dostal míč od rohu velkého vápna postupně až k poslednímu domácímu hráči, a pressovaný Smetana následně zahrál pomalou malou domů, tu vystihl Javorský a s Volákem si poradil i napotřetí. Hosté mohli přidat v nastavení do zlomeného týmu ještě další branku, ale to se nakonec už nestalo. Chlumčany tak zaslouženě ovládly jihoplzeňské derby.



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Josef Kožíšek, trenér: Brzký gól Chlumčan samozřejmě utkání ovlivnil. Postupem času ale bylo vidět, že je soupeř jasně lepší a po všech stránkách nás přehrával. Lépe se pohyboval, dobře kombinoval a hrál organizovaně. My jsme se naopak pohybovaly špatně, neplnili jsme věci, co jsme si řekli a byli jsme ustrašení. Bylo to asi nejhorší utkání, které jsem zažil, co jsem v Dobřanech. Chlumčany zaslouženě vyhrály.

TJ Keramika Chlumčany
Lukáš Tomášek, hráč: Do zápasu jsme šli s tím, že nechceme inkasovat jedinou branku a chceme odvézt 3 body. Od toho se také vyvíjel průběh utkání, ve kterém jsme šli ve 2. minutě do vedení. Soupeři jsme nedovolili vůbec nic směrem dopředu, a naopak jsme se dokázali prosazovat my, jelikož jsme směrem dopředu byli velice odhodlaní. Do poločasu se nám podařilo vstřelit ještě 2 branky, a šli jsme do kabin za stavu 0:3. V druhém poločase se nic nezměnilo, diktovali jsme tempo hry, dokázali jsme lépe držet balon na kopačkách, a vytvářeli jsme si gólové šance… Soupeř toho směrem dopředu moc neukázal, protože jsme měli stoprocentní obranu, a nic jsme jim nedovolili. My jsme si naopak vytvořili další příležitosti ke skórování, ale nezamířili jsme přesně, nebo nás domácí brankář vychytal. Přesto se nám však povedlo vstřelit ještě dvě branky a dovedli jsme tento zápas do krásného vítězného výsledku. Ke konci bych chtěl ještě poděkovat všem, kteří nás do Dobřan přijeli podpořit - je to z poloviny i jejich zásluha. A chtěl bych podotknout, že v Chlumčanech sice nemáme pořádnou hospodu, ale body putují k opicím do Chlumčan, což je nejdůležitější!



Sestavy


TJ Dobřany
J. Volák [-] - Š. Mertl [-] (77. D. Hloušek [-] ) , V. Bouček [-] (24. J. Roubíček [-] ) , T. Mertl [-] , A. Černý [-] , O. Havlíček [-] (77. M. Smola [-] ) , P. Smetana [-] , M. Hohlberger [-] , L. Radič [-] , P. Brabec [-] , D. Mertl [-] (58. J. Rajt [-] )

TJ Keramika Chlumčany
M. Hůla [-] - J. Javorský [-] , P. Šimána [-] , M. Vojáček [-] (46. P. Dostálík [-] ) , L. Tomášek ml. [-] , A. Beránek [-] , J. Havlíček [-] (70. J. Potočník [-] ) , M. Němeček [-] (84. D. Tomíšek [-] ) , J. Havlík [-] , L. Milota [-] , D. Štolle [-]

ŽK: 20. V. Bouček , 56. J. Roubíček , 74. J. Rajt - 40. M. Vojáček , 69. M. Němeček .
Počet diváků: 350. Rozhodčí: Fanfule Adam - FANFULE Ladislav, MATOUŠEK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Kořenek

Expert: Jan Havlík
Tip experta: výhra hostů

V Dobřanech nás čeká pověstné derby, které věřím, že zvládneme za 3 body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza