Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2015 17:00

6.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vysoká rozdrtila poslední Trutnov


Branky


0

Tým Vysoké nad Labem se musel v posledním kole sklonit před Chlumcem, se kterým prohrál 4:1. Chuť si chtěli fotbalisté Vysoké napravit v domácím zápase proti trápícímu se Trutnovu. Trutnovská rezerva v této sezoně ještě nezískala ani jediný bod a krčí se na dně tabulky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trutnov neudržel dvougólový náskok

Utkání se rozjelo v živelném tempu, domácí se od prvních minut snažili rychle přecházet do útoku a dlouhými nákopy vybízeli útočné hráče k náběhům z obranu. Trutnovu se zpočátku dařilo zachytávat nájezdy Vysoké a hosté mohli přecházet k rychlým protiútokům, ty však většinou končily za půlicí čárou.

Ve 2. minutě rozehrávali domácí rohový kop, který konečky prstů prodloužil brankář Trutnova Jan Votoček. Míč se ale snesl na hlavu domácích a ti se dostali k několika zakončením. Vysoká se v během jedné minuty dostala k několika centrům, zakončení z malého vápna ale končilo zákrokem brankáře Votočka nebo přestřelením branky.

Fotbalisté Vysoké sice drželi balon častěji na svých kopačkách, stará fotbalová pravda ale říká, že na držení míče se nehraje. Ve 20. minutě se k ojedinělé útočné akci dostali hosté, kteří se prokombinovali až k hranici domácího vápna. Ondřej Šulitka si před pokutovým územím narazil balon se spoluhráčem a překonal poslední překážku, která ho oddělovala od gólmana Milana Pavliše. Domácí gólman se snažil vyběhnout proti Šulitkovi, ten ještě stihl posunout balon a dostat ho za záda brankáře Pavliše. Trutnov se tak dostal do překvapivého vedení 0:1.

Domácí Vysoká byla i nadále aktivnějším týmem, jejich výkon ale srážely nepřesné přihrávky na rozeběhnutá křídla, která neměla šanci stíhat balon na vymezené hrací ploše. 

Nálada domácího celku se nezlepšila ani ve 24. minutě. Hosté totiž rozeběhli rychlou akci po pravé straně hřiště. Poslali přesný centr do pokutového území, který našel hlavu Tomáše Groera a Trutnov se rázem dostal do dvougólového úniku.

Ani dvougólové manko domácí nezlomilo, ti drželi balon, zároveň se ale nepoučili z dosavadního průběhu hry a stále se snažili o nepřesné vzdušné balony. Svoji hru domácí uklidnili v 28. minutě. Fotbalisté Vysoké si ve středu pole několikrát vyměnili balon a rozehráli na pravou stranu hřiště. Odtud přišel střílený centr do pokutového území, na který číhal Vojtěch Pražák. Ten měl na zadní tyči dostatek času i prostoru a nikým nehlídán prudce zavěsil do odkryté branky.

Díky vstřelení korigující branky si domácí trochu oddechli a ke slovu se dostali hosté. Ti se v 29. minutě dostali ke střele zpoza vápna, tento pokus by se ale vešel jen do ragbyové branky. Ve 30. minutě poslali Trutnovští centr do pokutového území, přesné zakončení se jim ale opět nezdařilo. 

Po několika klidnějších a vyrovnanějších minutách se ve 43. minutě přihlásili opět domácí. Vysoká rozehrávala rohový kop, centr do pokutového území našel domácí hlavu, zakončení se ale přes hradbu těl k brankáři nedostalo. Balon se odrazil k Vojtěchu Pražákovi a ten svou prudkou střelou dokázal propálit val před brankářem Votočkem. Vysoké se tak krátce před poločasem podařilo smazat dvougólovou ztrátu a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 2:2

Dokonalý obrat Vysoké

Domácí i ve druhém poločase pokračovali v aktivní hře, finální vzdušné přihrávky byly ale podobně jako v první půli nepřesné a příliš dlouhé. V 55. minutě dostali domácí výhodu přímého kopu. K míči se postavil Petr Samek a z pravé strany poslal prudký centr do vápna Trutnova. Tam si na balon naskočil Vojtěch Bělka, jeho hlavičku nedokázal brankář Votoček udržet v rukavicích a míč skončil v síti. Vysoká tak dokonala obrat a dostala se do vedení 3:2.

Vedení domácí fotbalisty definitivně uklidnilo a jejich kombinace se jim začala dařit ještě více. Minutu po vedoucí brance se domácí dostali ke střele zpoza vápna, která jen těsně míjela spojnici trutnovské branky. V 59. minutě poslal další centr do vápna hostí Zdeněk Dušek, trutnovský obránce odvracel balon tak nešťastně, že brankář Votoček měl co dělat, aby padající míč vyboxoval z brány. Balon vyrazil jen před hráče Vysoké a napodruhé se dokázal prosadit Vojtěch Pražák. Ten tak poslal Vysokou do vedení 4:2 a navíc zkompletoval svůj hattrick.

Hostům se snahy o dramatizaci výsledku nedařily, jejich kombinace byla příliš krkolomná, a Trutnovští tak často přicházeli o míč na polovině hřiště. V 66. minutě domácí opět centrovali a jejich zakončení skončilo jen těsně nad. Centrované balony Vysoké ve druhé půli vycházeli a to se potvrdilo i v 77. minutě. Na centr z rohového kopu si naskočil Vojtěch Bělka a hlavičkou na zadní tyč zvýšil na 5:2.

V 80. minutě vybojoval po faulu na svoji osobu přímý kop Jan Škvrňák. Exekuce se ujal Petr Samek. Jeho technická střela se snášela do dolního rohu Votočkovy branky, gólman Trutnova byl ale u své tyče včas a vyrazil na roh. Z rohového kopu ovšem přišel další smrtící centr Vysoké, který do brány tentokrát usměrnil Jaroslav Jelínek.

Domácí fotbalisté v klidu dohrávali zbytek utkání, ze kterého si po výhře 6:2 odnesli tři body.



Sestavy


FK Vysoká nad Labem
M. Pavliš [-] - M. Ptáček [-] , J. Jelínek [-] , J. Píša [-] , Z. Dušek [-] - P. Samek [-] , J. Podlipný [-] , M. Haken [-] , V. Pražák [-] (73. D. Starý [-] ) - J. Homolka [-] (61. J. Škvrňák [-] ) , V. Bělka [-] (83. M. Píša [-] )

MFK Trutnov B
J. Votoček [-] - O. Tobiaš [-] (67. R. Klossovski [-] ) , M. Vyhnánek [-] , T. Navrátil [-] , V. Kozák [-] - D. Rejl [-] (59. J. Švorc [-] ) , P. Doubic [-] (73. P. Kučera [-] ) , J. Jaroš [-] , T. Groer [-] - R. Wimmer [-] , O. Šulitka [-] (63. M. Přívratský [-] ) -

ŽK: 31. V. Pražák - 53. D. Rejl , 79. T. Navrátil .
Místo: Vysoká. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Vítek Pavel - TRYZNA Lukáš, BUCHTA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.