P. Raba 15.
1:2p.
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2015 17:00

4.kolo, Ústecký | Děčín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pověstné přísloví "do třetice všeho dobrého" se znovu potvrdilo a vyneslo favorizovaným Mikulášovicím alespoň dva body


Branky


15. P. Raba - 85. L. Novák
0

Markvartice se držely velmi jednoduchého plánu, vstřelit rychlý gól a zbytek utkání poctivě ubránit. První část vyšla, druhá byla splněna jen do 85. minuty, kdy mikulášovický Lukáš Novák byl rychlejší než domácí dezorientovaný stoper Zeman a svou střelou z dorážky poslal zápas do penalt...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První velká šance zápasu, určila jakým stylem se hra bude vyvíjet

Začátek zápasu nepřinesl zrovna festival gólových příležitostí a jediné, čím se fanoušci mohli bavit, byly standartní situace hostů, kterými nahlodávali fungující obranu domácích. Nicméně přišla osudová 17. minuta a po vzdušném souboji na středu hřiště si míč našel markvartického záložníka Antonína Vlacha, ten našel úplně volného útočníka Petra Rabu a jeho tvrdá přízemní střela překonala mikulášovického brankáře Jaromíra Tesaře. Instinkt domácích zavelel a markvartická obrana se stáhla do obranného bloku připomínající spartskou bojovou formaci. Za 8 minut po dlouhém výkopu brankáře Tesaře, nedobře odehrané hlavičce Zemana a nepovedeném riskantním zákroku obránce Svobody, se dostal útočník Jaroslav Kolda do tutové gólové příležitosti, ale svou "malou domů" vůbec nevzrušil brankáře Václava Gregora. Z této trestuhodné chyby se domácí obrana oklepala a svou neprostupností dováděla Mikulášovice k šílenství. Markvartické nakopávané balóny a neproduktivní obléhání domácí svatyně už nepřineslo žádnou brankovou příležitost a prozatímní překvapivé skóre bylo dovršeno. 1:0 pro domácí.

Markvartický scénář nezměněn, jen s tím rozdílem, že přišla 85. minuta a volný přímý kop kapitána Radka Vichtereyeho

Domácí vyrukovali na svého soupeře ve druhém poločase s autentickým stylem hry, ale jejich blesková šance v 60. minutě byla překvapujícím počinem, když citlivá přihrávka Martina Bernata našla rychlého útočníka Jakuba Šimka a ten svým pohotovým lobem přilepil mikulášovickému brankáři Tesařovi nálepku "Zbytečný", ale bohužel nenasměroval svůj pokus mezi tři tyče a svěřencům Petra Procházky spadl obrovský kámen ze srdce. I nadále markvartický blok fungoval bez větších problémů, což přivádělo mikulášovické fotbalisty do viditelného zoufalství. Jasným důkazem toho všeho byly nepochopitelné gestikulace v 72. minutě brankáře Tesaře směrem k hlavnímu arbitrovi Pavlovi Bendovi, který udělil neukázněnému golmanovi žlutou kartu a rozhodl o místě nepřímého volného kopu, jehož se ujali na hranici velkého vápna útočník Raba a Tomáš Svoboda. Druhý jmenovaný vyslal tvrdou střelu na vzdálenější tyč, ale ta se pouze mihla kolem pravé části brankové konstrukce. Jelikož Markvartice nevyužily tyto dvě slibné příležitosti, musela zákonitě přijít odpoveď v podobě rohového kopu, po kterém se na brankové čáře ocitl úplně osamocený mikulášovický útočník a svou hlavičkou z 2 metrů do prázdné branky napodobil Wayna Rooneyeho, jehož pokus z posledního světového šampionátu taktéž skončil z podobné pozice na břevně. O 5 minut později po nedůrazném vzdušném souboji, byl donucen Antonín Vlach faulovat a dal tak možnost skvělému exekutorovi volných přímých kopů kapitánovi Radku Vichtereyovi, jenž umí vsítit branku i z mnohem vzdálenější pozice. Kapitán z Mikulášovic si postavil míč na hranici velkého vápna a vyslal pumelenici, která obletěla postavenou domácí zeď, ale neměla potřebné umístění a brankář Václav Gregor jeho pokus vytěsnil před sebe, kde už čekal pohotový Lukáš Novák, svého ospalého osobního obránce Lukáše Zemana nechal za sebou a bez větších potíží dorazil za záda ležícího markvartického brankáře. Zdálo se, že všechny naděje za zisk plného počtu bodu jsou pryč, ale Markvartičtí fotbalisté svou novou jiskřičku nechali vzplanout, když v poslední minutě základní hrací doby, dostali příležitost volného přímého kopu. Vznikl obrovský zmatek, z něhož přistál míč na noze střídajícího zkušeného Tomáše Nidrleho, ale díky expresnímu vyběhnutí pohotového brankáře Tesaře zůstal stav do konce utkání nezměněn a na pořadu dne byly pokutové kopy.

Hříšník Tesař napravil svou reputaci skvělým brankářským instinktem

První série začala pro domácí přímo náramně, protože po skvělém Gregorově zákroku, se blýsknul nechytatelnou střelou k tyči Tomáš Svoboda. Jak následující série pokračovaly, ukázalo se, že jediným markvartickým úspěšným střelcem v penaltách byl právě jenom stoper Svoboda, ale i přes nepovedené desítky domácí nemusejí zoufat a mohou se těšit ze zisku dalšího bodu, který je i nadále udržel ve středu tabulky. Oproti tomu Mikulášovice znovu ztratily bod a s rozjetým Jiřetínem už nejsou v bodové shodě.



Ohlasy k zápasu


Markvartice
Petr Raba (hrající trenér týmu TJ SK Markvartice): Podali jsme znovu velmi obětavý výkon. Soupeře jsme zaskočili rychlým gólem a svou pevnou obranou jsme kráčeli k zisku tří bodů. Bohužel přišla hrubka v obraně po přímém kopu, my jsme inkasovali a k penaltám jsme přistoupili nezodpovědně.




Sestavy


Markvartice
V. Gregor [-] - P. Raba [-] (75. T. Göttlich [-] ) , J. Šimek [-] , A. Vlach [-] , T. Svoboda [-] , J. Gaher [-] , J. Svoboda [-] (69. T. Nidrle [-] ) , M. Bernat [-] , L. Zeman [-] , V. Polan [-] , P. Kolman [-]

Mikulášovice
J. Tesař [-] - J. Soukup [-] (64. J. Neruda [-] ) , O. Linhart [-] (46. J. Petružálek [-] ) , L. Novák [-] , R. Vichterey [-] , O. Šach [-] , M. Briestenský [-] , M. Kozák [-] , J. Dvořáček [-] , A. Kočka [-] , J. Kolda [-]

ŽK: 30. J. Svoboda , 45. P. Raba , 87. T. Göttlich - 40. M. Briestenský , 42. L. Novák , 70. J. Tesař , 83. R. Vichterey .
Hráči zápasu: J. Gaher - J. Tesař , L. Novák .
Místo: Markvartice. Počet diváků: 50. Rozhodčí: BENDA Pavel - TRNKA Lukáš, JANDA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.