3:2
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2015 13:00

7.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | IV. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Líšiná se veze na vítězné vlně i nadále


Branky


0

V sobotní předehrávce 7. kola přivítala obrozená Líšiná lídra tabulky z Chlumu. Utkání skončilo překvapivým výsledkem, domácí na svého soupeře vyzráli a připsali si tak další tři body do tabulky. Chlum vůbec poprvé v sezóně pocítil hořkost porážky a klesl na druhou příčku. Zajímavostí bylo, že kvůli šarvátce mezi Větrovským a Šlajsem ze 44. minuty se celý druhý poločas odehrál v deseti lidech na každé straně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ani jeden tým poločas v jedenácti nedohrál

Zápas začal vyrovnaně, ale brzy po úvodním hvizdu se do vedení dostal domácí Sokol. V 9. minutě využil soupeřovu ztrátu ve středu hřiště Miroslav Pivoňka, a ten se s míčem dostal až k přesnému zakončení - 1:0. Po vstřelené brance se domácí více zatáhli a spoléhali na brejky, kdežto Chlum více tvořil hru a dokázal si i vypracovat více šancí. Vyrovnat mohl hbitý Archalous, ale v rozhodující moment si balón moc předkopl a blížící se nebezpečí stačil uhasit brankář Žigmund. Další dobrý zákrok si gólman Líšiné připsal po pokusu Calty, který zkoušel štěstí z velikého úhlu. V 37. minutě se sebevědomě do vápna prodral domácí Zdeněk Větrovský a vybojoval pro svůj celek penaltu, kterou sudí Legát správně nařídil. Jejího rozehrání se ujal sám faulovaný, ale střelcův úmysl Dušan Kvídera vystihl a připsal si veledůležitý zákrok. Ve 44. minutě došlo k rozmíšce mezi Zdeňkem Větrovským a Martinem Šlajsem, kterou hlavní arbitr ohodnotil červenou kartou pro oba aktéry. Tento výrok se nelíbíl hlavně domácím, kteří po utkání zvažovali odvolání. Kvůli častým časovým prodlevám se nastavovaly hned 3 minuty. Hosté stihli ještě jednu útočnou akci, kterou líšinská obrana řešila pouze faulem na Boříka, ale penalta se tentokrát nepískala. Zřejmě chybně.

Štastnější byli nakonec domácí

 

Po dvou vyloučeních bylo na hřišti logicky více místa, což vyhovovalo Chlumu, který vstoupil do druhého dějství aktivně a byl po zásluze odměněn. V 53. minutě rozehrál Švec přímý kop na Romana Šaška, který hlavičkou dokázal vyrovnat na 1:1. Jen o pár minut později bylo v táboře hostí ještě veseleji. Matěj Archalous dokázal obejít dva soupeřovy obránce a nakonec překonal i vyběhnuvšího Žigmunda. Domácí se do zápasu vrátili díky další penaltě, která byla tentokrát odpískána po hře rukou klečícího Švece. Na rozdíl od toho prvního, tento pokutový kop byl při nejmenším sporný. Nabídnutou příležitostí nepohrdl Jan Černý, který srovna na 2:2. Chlum si chtěl z Líšiné odvést tři body, a tak se stále víc a víc tlačil do útoku. To ovšem byla voda na mlýn domácích kontrů. Právě po brejku překlopil opět vedení na stranu svého celku Karel Lhoták. Chlum i nadále tlačil, ale do pořádného zakončení se nedostal. Naopak Líšiná mohla ještě dvakrát skórovat, ale v první šanci trefila jen břevno a při té druhé mířila střela těsně mimo tři tyče. Hosté se v závěru ještě dožadovali odpísknuté penalty i na druhé straně, ale rozhodčí nechal faul na Červenku bez povšimnutí. Domácí tak ubojovali další tři body, které budou chtít potvrdit za týden proti Seči. Chlum zavítá na půdu Neuraz.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Líšina
Libor Reidl, trenér Líšiné: "Musím opět vyzdvihnout celý mančaft, který opět dřel nadoraz. Už asi víme, co máme hrát."

TJ Chlum
Pavel Bořík, záložník Chlumu: "Dnes nemám moc chuť utkání hodnotit. Kvůli našim chybám a chybám hlavního rozhodčího jsme zbytečně přišli o svou neporazitelnost. Když jsme se dostali do vedení 2:1, měli jsme si výsledek pohlídat. Soupeř sice nebyl lepší než my, ale vstřelil o gol víc, a proto vyhrál zaslouženě. Pokud jde o rozhodčího, tak doufám, že s v dalších utkáních vyvaruje hrubých chyb, které předvedl v tomto zápase a které mohou ovlivnit výsledek."



Sestavy


TJ Sokol Líšina
J. Zikmund [-] - Z. Větrovský [-] , M. Klich [-] , M. Pivoňka [-] (61. M. Skala [-] ) , O. Friedrich [-] , M. König [-] , K. Lhoták [-] , J. Černý [-] , R. Zahoř [-] (90. M. Hrdonka [-] ) , V. Kříž [-] , T. Benda [-]

TJ Chlum
D. Kvídera [-] - M. Wagner [-] , T. Červenka [-] (82. L. Hajšman [-] ) , P. Bořík [-] (56. P. Šindelář [-] ) , V. Ernest [-] , L. Hajšman [-] , M. Šlajs [-] , V. Calta [-] , M. Archalous [-] (86. S. Parák [-] ) , Z. Švec [-] , R. Šašek [-]

ŽK: 52. R. Zahoř - 50. P. Bořík . ČK: 44. Z. Větrovský - 44. M. Šlajs .
Hráči zápasu: M. König - T. Červenka .
Místo: Tráva. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Legát Zdeněk - BERKA Radek (N), VALEŠ Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.